Ayatollah Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Turci do 16.-17. veka imaju nesto bolje jedinice od ostalih, dok pri kraju igre nista ne moze parirati zapadnim trupama. Zato mislim da bi jedan od dugorocnih ciljeva za Tursku trebalo da bude vesternizacija.Kao i za sve druge neevropske zemlje. Ja sam sa vesternizovanim Jemenom u 19. veku nanosio teške poraze Francuzima u Africi i Indiji, i na kraju ih naterao da mi prepuste 5 provincija u Indiji, 2 u Africi i da Čileu daju nezavisnost. Pred kraj igre sam kontrolisao čitav Indijski okean, osim obala Australije i Bengalskog zaliva.
casperbgd Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Turci do 16.-17. veka imaju nesto bolje jedinice od ostalih, dok pri kraju igre nista ne moze parirati zapadnim trupama. Zato mislim da bi jedan od dugorocnih ciljeva za Tursku trebalo da bude vesternizacija.Uradicu to onda.Sad sam uspeo Madjarima sve teritorije da uzmem u ratu, tako da sam potpisao mir i uzeo sve hrvatske teritorije, plus jos neke madjarske. Polako dobijam osecaj da nemam gde dalje da krenem da osvajam, jedino Veneciju da isteram iz Grcke, samo sto mi je tu problem jer imaju jacu flotu od mene, inace sam na kopnu uz Austriju najjaci u Evropi.
Ugor Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Moja strategija sa Mađarskom je bilo savezništvo sa Austrijom protiv Turaka i ulizivanje Francuzima. Nakon protjerivanja Turske iz Europe sredio sam Češku i krenuo na Poljsku i Litvu.Onda sam pokorio Malu Aziju i europsku Rusiju. Mislim da je sa svim srednjeeuropskim državama najlakše raditi savezništvo sa susjednim kršćanskim zemljma i napasti Turke, a nakon njih krenuti u ekspanziju prema Rusiju, istovremeno grickajući talijanske i njemačke državice.
casperbgd Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Prekinuo sam i sa Turskom. :( Opet sam se previse razgoropadio, porastao mi je infamy i objavljeno mi je 5 ratova odjednom, i to sa nekih 15ak drzava. Odustao sam od tog mlacenja nakon sat i nesto vremena, gde sam imao vise uspeha u ubijanju tudjih jedinica, a oni vise uspeha u osvajanju mojih teritorija. Problem je bio i sto su mi zatvorili put pesadiji da predje u Evropu, a tamo nisam imao dovoljno vojske da se branim... Inace, napali su me Mameluks, Golden Horde, Castille, Transylvania(jer sam Madjarsku unistio), Timurids, jos neka tu plemena, zatim Englezi, Portugalci, Venecija, itd. :D Bukvalno me je napao svako ko je imao bilo kakvu vojsku sem Austrije i Francuske. A inace sam drzao ceo Balkan, ili kao vazale ili kao moje teritorije. Cini mi se da je mozda bolje imati vazale zbog cestih pobuna. Hrvati su mi stalno dizali pobune u Crotia, Slavonia i Osijek. Dosta je zamarujuce i to. A inace steta sto su me razbili, bio sam i ekonomski i vojno najjaci. Doduse, malo me je kocio veliki broj teritorija zbog brzine razvoja tehnologija, mada i tu nisam bio u nekom bitnom zaostatku.
bigvlada Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Ma koji crni vazali, pisma o namerama itd. U početku pravi sačekušu Turskoj, kada god ratuju sa još dve ili tri države ti im objavi rat i seckaj ih natenane. Meni se dešavalo da im i Crna Gora i Dubrovnik ćape po neku provinciju. Lakše ide sa provincijama koje su ti označene kao core (i obavezno zaoštravaj odnose sa bilo kojom državom ako dobiješ mogućnost da još neka njena provincija bude označena kao core, tj.srce Srbije)Ako si dovoljno jak, vidi da li će ti austrija ili okolne državice dati pravo prolaza i opsedni Veneciju. Džabe im flota kada im je vojska smeh. Špijuni, izazivanje pobuna, lažiranje valute (by kralj Uroš Nemanjić) takođe pomažu kod jako utvrđenih gradova-država (korisno za npr. baltičke članove hanze). Pošto su sve igre slične, u Viktoriji se npr. isplati što pre ulagati u istraživanje i kolonije (što je lokalno stanovništvo na nižem kulturnom nivou, lakše ih je asimilovati). Dobro je i što ranije napraviti uporište u Indiji i Kini, tehnologija im je očajna a imaju jedinica ko pleve. Kulturna asimilacija uz ulaganje u pruge (radi mobilnosti pešadije i konjice, dovoljna ti je jedna jaka jedinica da pokriva više teritorija) je dobar način sprečavanja pobuna. Da vidiš kako praši Ruse i Engleze srpska teška artiljerija iz Šangaja.
teacher Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Uf, a ja sam mislio da si ti fin momak...Kad ono, ucene, atentati, kulturna asimilacija...Odgovaraćeš na virtualnom Haškom sudu!
gone fishing Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 - znači to je ta simulacija eu3 gde sa srbijom možete napraviti carstvo razbivši turke i mađare, srbija do tokija - da li vi to igrate eu3 ili neki od modova za nju, ili expanzija npr in nomine
teacher Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 - znači to je ta simulacija eu3 gde sa srbijom možete napraviti carstvo razbivši turke i mađare, srbija do tokija - da li vi to igrate eu3 ili neki od modova za nju, ili expanzija npr in nomineIn Nomine je stara ekspanzija. Mislim da je Heir to the Throne poslednja. Kod Paradoxovih strategija, sa svakom ekspanzijom, malo se promene i pravila igranja, tako da je uvek dobro imati poslednju ekspanziju. Ne znam da li se može tako lako igrati sa Srbijom, kao što ovde kruže priče. Verovatno je potrebno više od 100 godina da bi se Srbija malo proširila i sa izuzetnim strpljenjem i donošenjem pravih odluka, možda je moguće nešto uraditi. Ja sam uvek pucao kad sam pokušao da se odvojim od Turske. Od Paradoxovih strategija lično prefiriram Rome. To je jedina igra koju sam i kupio. I sa Makedonijom pokorio ceo tada poznati svet.
JozoMujica Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Od Paradoxovih strategija lično prefiriram Rome. To je jedina igra koju sam i kupio. I sa Makedonijom pokorio ceo tada poznati svet.Hoćeš da kažeš da inače igraš piratske igre?Povraća mi se od ovog foruma.
teacher Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Hoćeš da kažeš da inače igraš piratske igre?Povraća mi se od ovog foruma.Da, Pirates! sa Amige mi je omiljena igra svih vremena...
casperbgd Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Ja igram Chronicles. To je poslednji patch koji "spaja" sve patcheve koji su napravljeni. Poslednji je Divine Wind valjda.Btw, ne znam koliko je lako sa Srbijom, ali sam se ja raspao i sa Madjarskom i Turskom, a pre toga i sa Kastiljom. Doduse, svaki sledecei put sam sve bolji, izdrzim 50 godina vise pre nego sto me ugaze nego prethodnog puta. :D
Agni Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Ma koji crni vazali, pisma o namerama itd. U početku pravi sačekušu Turskoj, kada god ratuju sa još dve ili tri države ti im objavi rat i seckaj ih natenane. Upravo tako. Treba do maksimuma koristiti nesposobnost A.I-a da prepozna stratesku vaznost provincija tokom mirovnih pregovora i sto pre odseci evropski deo Turske od ostatka. Od tog trenutka rat sa Turskom postaje pis of kejk, a jedini problem je ako imaju jacu flotu i sprecavaju prelaz preko Bosfora, pa se ekspedicione snage moraju smucati po vukojebinama severno od Crnog Mora i dzordzijskim planinama.Ako si dovoljno jak, vidi da li će ti austrija ili okolne državice dati pravo prolaza i opsedni Veneciju. Džabe im flota kada im je vojska smeh. Venecija ima dovoljno love da angazuje veoma jake snage placenika. Osim toga, njihova flota brani pristup samoj Veneciji. Mnogo bolja meta za Srbiju od Venecije, pri pocetku igre, je Akilea sa njenim rudnicima zlata.
Agni Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 (edited) Ne znam da li se može tako lako igrati sa Srbijom, kao što ovde kruže priče. Nije lako imati uspeha sa Srbijom, ali je verovatno mnogo lakse nego sto je realno. Dosta igraca vidi kao izazov da uzme kakav OMP (one province minor ), znaci nesto jos slabije od Srbije, i da sa njim ostvari svetsku dominaciju. Posto se hardkor igracima ne svidja relativna lakoca sa kojom se uz malo iskustva to moze ostvariti u EU3, cesto posle nekog vremena prelaze na malo realisticniji i tezi mod, Magna Mundi. Edited June 28, 2011 by Radagast
copkillah Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 jebga ovaj skrinšot je definitivno prelio čašu i ja krećem u "kupovinu" :Dinače u poslednje vreme jedino nadjem vremena za kliktanje po Torchlight-udok se čeka diablo III, ovakvi klonovi dobro dodjuSamo godinu i po dana kasnije, ali, ovo je kompletni kopi/pejst Fate-a :)SVE je isto, samo je bolja grafika :)
S.L. Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Pa, pre koliko ono godina beše krenuo prvi teaser i trailer za D3?I još ga nisu izbacili
Recommended Posts