Verterdegete Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Bio je taj foursome, jedino što 99 % ljudi ne povezuje Isabelu iz prvog dela sa Isabelom iz drugog dela (a u pitanju je isti lik) zbog drastičnog makeovera fizičkog izgleda.Podesećanja radi :http://www.youtube.com/watch?v=zrqPM1yKmn8Da je urađen kao što je trebao da bude urađen, KOTOR 2 bi bio jedna od najboljih igara svih vremena. Imao je izuzetnu atmosferu i izuzetan zaplet, retko koja igra je uspevala da drži taj nivo tenzije. Nažalost, to je upropašćeno zbrzavanjem i kraj je više nego tragičan (u kvalitativnom, ne u literarnom smislu), nagao i nejasan. Ja sam godinama pratio rad na Gizka projectu, ali avaj - izgleda da od njega nema ništa i da se ugasio.Nisu oni odustali od AD&D jer su hteli da budu originalni, već zato što nisu hteli da plaćaju tantijeme i trpe kontrolu od Wizards of the Coast. U prvom trenutku to uopšte nije izgledalo loše, jer je lore DA:O više nego bogat i prilično je kvalitetan. Nažalost, umesto da ga valjano iskoriste, oni su otišli u pravcu pojednostavljenja, te smo dobili to što smo dobili. Nažalost, igre su postale industrija - prošlo je vreme kada su grupice zaluđenika pravile ultra kvalitetne hitove, danas ti za dobru igru treba cela armija ljudi, a te armije plaćaju surovi kapitalisti koje interesuje samo bilans uspeha. Mišljenja sam da će igračka industrija dosta ličiti na današnji Holivud - u ogromnoj masi konzolaškog visokobudžetnog đubreta će, tu i tamo, da se provuče neki biser koji će se igrati godinama (kao što je relativno skoro bio The Witcher). Više puta se već događalo da situacija izgleda neveselo, pa se stvari iz korena preokrenu (uostalom, RPG je još sredinom devedesetih bio proglašavan mrtvim žanrom, a gledaj šta smo dobili u poslednjih desetak godina). Btw, evo jednog vrlo kvalitetnog igračkog bloga. Sve potpisujem.PS: Jedina kuca koja jos uvek cuva plamen starih RPGova je Obsidian.
Verterdegete Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Nije ta, igra na koju mislim je stara bar 15 godina.Ni Sanitarium nije tako mlada igra (13-14 godina). Koji zanr je u pitanju ?
Utvara Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Nije ta, igra na koju mislim je stara bar 15 godina.Sanitarium je point&click avantura na 3 cd-a. 100% je to.
radisa Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 (edited) Seca li se neko ove igrice: radnja se odvija u kosmaru, pocinje se u luna parku, pa se prolazi kroz cirkus. Sve vreme se desavaju cudne stvari, glavnog lika napadaju ogromne pcele, klovnovi.. Muzika kao u hororima sa klovnovima.Weird Dreams, bila popularna na Amigi i C64... Jel' to?Inače, igra ima 21 godinu... 1990 je godište... :) Edited April 19, 2011 by radisa
gervasius twinkleminkleson Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 sanitarium ne pocinje u luna parku vec u ludnici gdje likovi lupaju glavom o zid isl.carska igra, vec smo je pominjali ranije.
Svarog Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 (edited) sanitarium ne pocinje u luna parku vec u ludnici gdje likovi lupaju glavom o zid isl.carska igra, vec smo je pominjali ranije.ne počinje u luna parku, ali se jedan deo radnje odvija u nekakvom cirkusu. dovoljno je slično.a ima i džinovskih insekata ako se dobro sećam :D Edited April 19, 2011 by Svarog
eleven Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Da je urađen kao što je trebao da bude urađen, KOTOR 2 bi bio jedna od najboljih igara svih vremena. Imao je izuzetnu atmosferu i izuzetan zaplet, retko koja igra je uspevala da drži taj nivo tenzije. Nažalost, to je upropašćeno zbrzavanjem i kraj je više nego tragičan (u kvalitativnom, ne u literarnom smislu), nagao i nejasan. Ja sam godinama pratio rad na Gizka projectu, ali avaj - izgleda da od njega nema ništa i da se ugasio.postoji restored content mod za kotor 2 i moze se preuzeti ovde:http://deadlystream.com/forum/files/file/13-tslrcm/
bigvlada Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 igru nisam uspeo da nabavim, a imao sam jaku željusada je abandonware, 681KB zabave, trećina prosečne digitalne fotografije. Fino obitava pod dosbox-om. http://www.myabandonware.com/game/hard-nova-ws#downloadNego jel' ove neko igrao Hero Quest 1-5? Najrealnije rešen sistem napredovanja. Nema nivoa nego npr. da bi se popeo uz zid do prozora moraš da imaš recimo dexterity 60. Odeš u adventure guild i vežbaš dok ne lipšeš. Onda u krevet pa sutra ponovo dok ne naguraš do 60. Velika većina problema se mogla rešiti na više načina u zavisnosti od toga da li si mage, thief ili fighter. Posle prve igre možeš da izabereš da budeš paladin koji može da radi sve što i tri ostala zanimanja ali je skriven lik, tj. ne može se izabrati na početku. Snimanje karaktera na kraju igre i višegodišnje čuvanje na disketama dok ne izađe novi deo. :D
S.L. Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Odigrah BulletStorm. Ima finih fora, ali je bezveze.Zašto svaki noviji FPS sledi isti šablon : intro, pa trčiš, pa pucaš, pa opet trčiš, pa checkpoint, pa cutscene, učitavanje sledeće deonice i tako u krug? Totalno ukalupljeno igranje. Od igre do igre razlikuje se samo priča i imena oružja, sve ostalo je isto.
Banatski Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Crysis 2; priča je, onako, stereotipna i bar meni totalno nezanimljiva, ali je grafika prelepa. Akcija je epskih razmera, fajt sa zlim vanzemaljcima u razvalinama Njujorka.
Rick.James Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Imam neku sexy potrebu da igram neku matoru igricu, tipa NBA Live 2000, trazim svuda po netu, ali ne mogu da nadjem full verziju...
bigvlada Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 NBA hang time, iz 1996, sada je abandonwarehttp://www.abandonia.com/en/games/28398/NBA+Hang+Time.html
Recommended Posts