Jump to content
IGNORED

Igre

Marvin (Paranoid Android)

Recommended Posts

Posted

mene je sad, kad vas citam, sramota sto sam igrao origins. pomislice ljudi svasta o meni ako saznaju.

Posted
mene je sad, kad vas citam, sramota sto sam igrao origins. pomislice ljudi svasta o meni ako saznaju.
Smuvao te Zevran!? :o E, moja Godzilo, a nekad si bila silan guster. :(
Posted
Ni pod tackom razno nije za baciti. Naprotiv, prvo sam na nju kidisao. Uspesno. :)
Takodje. Odma` dava.
Posted

Dragon Age 2 je žešće sranje od igre.

Posted
Takodje. Odma` dava.
Imala je ona foursome, na brodu, u prvom delu. Staviš nude patch i imaš privid orgija. Adult content u igrama će postati sasvim normalna stvar onog trenutka kada ljudi u skupim odelima koji rade u odeljenjima marketinga shvate da većina igrača ima preko 18 godina (uskoro će gro igračke populacije imati preko 30). Dragon Age 2 je iznuđen nastavak jer ni igračka industrija nije bila pošteđena ekonomske krize. Ubisoftu npr. je Assassin's Creed zlatna koka koja ih drži iznad vode, Brotherhood im je bio neophodan da bi cash flow bio u zelenom. Ima više razloga zašto DA2 nije dobar koliko je mogao da bude. Dobar RPG ište bar tri godine razvoja (da2 je urađen za godinu i po). Paralelan rad na star wars old republic i mass effectu 3 je takođe jedan od uzroka (čak se i reciklira kod - npr. skripta kada Hawke naručuje piće u baru je identična Šepardovoj skripti u Mass Effectu 2). Strah da im se ne desi isto što se desilo npr. Black Isle studiju ih je naterao da se samoprodaju Electronic Arts-u. Kada si deo velike kuće ond marketing vodi glavnu reč - tu je kotor 2 bio prva kolateralna žrtva (izbačen pola godine pre nego što je trebalo), dok je ovde situacija mnogo gora - ovo je ekvivalent windows viste. Još jedan faktor je odustajanje od AD&D (Advanced Dungeons and Dragons) seta pravila. Super je kada hoćeš sve da smisliš sam, ali kada te niko ne kontroliše, možeš da pojednostaviš sopstvena pravila u cilju privlačenja većeg broja konzumenata i sticanja većeg profita. I na kraju po meni najgori razlog - marketing ovo posmatra kao proizvod za laku zabavu a ne umetničko delo. To je ključna razlika između shvatanja komjuterskih igara na Istoku i Zapadu. Ja sam veliki protivnik koncepta koji Šigeru Mijamoto zastupa decenijama - super mario, zelda, konzole, wiimote, itd.... Na zapadu su žanrovi bili mnogo diverzifikovaniji, su danas mnogi žanrovi skoro mrtvi. Visokobudžetne avanture, simulacije letenja(nema ni ultrakompleksnih mechwarrior igara), strategije (ja i pored sve dobre volje ne mogu da starcraft uzimam kao ozbiljnu strategiju) i upravljačke simulacije gotovo da ne postoje. Ide se na masovno pojednostavljivanje - umesto Kazablanki i Prohujalo sa vihorom sada prave Glupana i Tupana: Kada je Hari sreo Lojda. Stripovi ni dan danas nisu u potpunosti prihvaćeni kao vid umetnosti a kompjuterske igre će tek da se načekaju. A da ima onih koje zaslužuju status umetničkog dela ima. Myst,System Shock2, Baldur's Gate, Elite, Civilisation, Sim City itd... Za utehu, kada neko užasno uprska sa nastavkom, treći deo obično bude fantastično dobar. Desilo se sa Red Factionom, desiće se sa Deus Ex-om (po onome što sam imao prilike da pričitam) pa da kucnemo u drvo da se desi i sa trećim Dragon Age-om. Koga boli k za neke šampione, hoću Morrigan i Lilianu (istovremeno - instalirate mod i u vezi ste sa obe-razgovori kad jedna drugu terorišu zbog hero of ferelden-a su pure gold) i svet gde može da se šparta danima i nasumice rešava na stotine kvestova. Ako treba da čekamo do 2016, čekaćemo ali nemojte programirati nogama.
Posted
Adult content u igrama će postati sasvim normalna stvar onog trenutka kada ljudi u skupim odelima koji rade u odeljenjima marketinga shvate da većina igrača ima preko 18 godina (uskoro će gro igračke populacije imati preko 30).
Football manager nikada neće biti isti posle toga :D
Posted
Sada sam se setio još jednog futurističkog rpg-a, Hard Novehttp://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/magshow.php?auto=&page=64&all=SK_93_12http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/magshow.php?auto=&page=65&all=SK_93_12http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/magshow.php?auto=&page=66&all=SK_93_12Bogat svet, klasa protivnika koju nisam video u drugim igrama (vr osoba), odličan kandidat za rimejk.
Jbt, sećam se ovog teksta, kao da sam ga juče čitao, a prošlo je skoro 20 godina (igru nisam uspeo da nabavim, a imao sam jaku želju). Inače, imam ovaj broj Sveta Kompjutera u hard kopiju, kao i veliku većinu ostalih SK-ova i Svetova Igara, još od 1989. godine (osim strane na kojoj se nalazi opis za Pool of Radiance, ta se strana fizički dezintegrisala od silnog čitanja :lol: ). Nalaze se negde kod moje keve u Beogradu, da li u ormanu ili u podrumu.Ah ta dobra vremena, kada je opis igre podrazumevao i walkthrough.
Posted
Football manager nikada neće biti isti posle toga :D
Al' zamisli da opališ Cecu! :lol:
Posted
Al' zamisli da opališ Cecu! :lol:
:lol:a zamisli Team talk opcije, post match :- congratulate players- warn them against complacency in the next match- tell them their performance was unacceptable- join them in the shower
Posted
Imala je ona foursome, na brodu, u prvom delu. Staviš nude patch i imaš privid orgija. Adult content u igrama će postati sasvim normalna stvar onog trenutka kada ljudi u skupim odelima koji rade u odeljenjima marketinga shvate da većina igrača ima preko 18 godina (uskoro će gro igračke populacije imati preko 30).
Bio je taj foursome, jedino što 99 % ljudi ne povezuje Isabelu iz prvog dela sa Isabelom iz drugog dela (a u pitanju je isti lik) zbog drastičnog makeovera fizičkog izgleda.Podesećanja radi :http://www.youtube.com/watch?v=zrqPM1yKmn8
tu je kotor 2 bio prva kolateralna žrtva (izbačen pola godine pre nego što je trebalo)
Da je urađen kao što je trebao da bude urađen, KOTOR 2 bi bio jedna od najboljih igara svih vremena. Imao je izuzetnu atmosferu i izuzetan zaplet, retko koja igra je uspevala da drži taj nivo tenzije. Nažalost, to je upropašćeno zbrzavanjem i kraj je više nego tragičan (u kvalitativnom, ne u literarnom smislu), nagao i nejasan. Ja sam godinama pratio rad na Gizka projectu, ali avaj - izgleda da od njega nema ništa i da se ugasio.
Još jedan faktor je odustajanje od AD&D (Advanced Dungeons and Dragons) seta pravila. Super je kada hoćeš sve da smisliš sam, ali kada te niko ne kontroliše, možeš da pojednostaviš sopstvena pravila u cilju privlačenja većeg broja konzumenata i sticanja većeg profita.
Nisu oni odustali od AD&D jer su hteli da budu originalni, već zato što nisu hteli da plaćaju tantijeme i trpe kontrolu od Wizards of the Coast. U prvom trenutku to uopšte nije izgledalo loše, jer je lore DA:O više nego bogat i prilično je kvalitetan. Nažalost, umesto da ga valjano iskoriste, oni su otišli u pravcu pojednostavljenja, te smo dobili to što smo dobili.
I na kraju po meni najgori razlog - marketing ovo posmatra kao proizvod za laku zabavu a ne umetničko delo. To je ključna razlika između shvatanja komjuterskih igara na Istoku i Zapadu. Ja sam veliki protivnik koncepta koji Šigeru Mijamoto zastupa decenijama - super mario, zelda, konzole, wiimote, itd.... Na zapadu su žanrovi bili mnogo diverzifikovaniji, su danas mnogi žanrovi skoro mrtvi. Visokobudžetne avanture, simulacije letenja(nema ni ultrakompleksnih mechwarrior igara), strategije (ja i pored sve dobre volje ne mogu da starcraft uzimam kao ozbiljnu strategiju) i upravljačke simulacije gotovo da ne postoje. Ide se na masovno pojednostavljivanje - umesto Kazablanki i Prohujalo sa vihorom sada prave Glupana i Tupana: Kada je Hari sreo Lojda. Stripovi ni dan danas nisu u potpunosti prihvaćeni kao vid umetnosti a kompjuterske igre će tek da se načekaju. A da ima onih koje zaslužuju status umetničkog dela ima. Myst,System Shock2, Baldur's Gate, Elite, Civilisation, Sim City itd...
Nažalost, igre su postale industrija - prošlo je vreme kada su grupice zaluđenika pravile ultra kvalitetne hitove, danas ti za dobru igru treba cela armija ljudi, a te armije plaćaju surovi kapitalisti koje interesuje samo bilans uspeha. Mišljenja sam da će igračka industrija dosta ličiti na današnji Holivud - u ogromnoj masi konzolaškog visokobudžetnog đubreta će, tu i tamo, da se provuče neki biser koji će se igrati godinama (kao što je relativno skoro bio The Witcher). Više puta se već događalo da situacija izgleda neveselo, pa se stvari iz korena preokrenu (uostalom, RPG je još sredinom devedesetih bio proglašavan mrtvim žanrom, a gledaj šta smo dobili u poslednjih desetak godina). Btw, evo jednog vrlo kvalitetnog igračkog bloga.
Posted (edited)
Seca li se neko ove igrice: radnja se odvija u kosmaru, pocinje se u luna parku, pa se prolazi kroz cirkus. Sve vreme se desavaju cudne stvari, glavnog lika napadaju ogromne pcele, klovnovi.. Muzika kao u hororima sa klovnovima.
trebalo bi da je Sanitarium (Gamespot profil igre) Edited by Svarog
Posted
Seca li se neko ove igrice: radnja se odvija u kosmaru, pocinje se u luna parku, pa se prolazi kroz cirkus. Sve vreme se desavaju cudne stvari, glavnog lika napadaju ogromne pcele, klovnovi.. Muzika kao u hororima sa klovnovima.
Last Ninja 2 :lol: :lol: :lol: