Jump to content
IGNORED

Igre

Marvin (Paranoid Android)

Recommended Posts

Posted

Na Tv Sport Basketball ja i dva ortaka odigrali celu NBA sezonu igrajući tekme u realnom vremenu tj u full trajanju. :D

Posted

Uh, 'de me nadjoste... secam se koliko sam se iscimao kad sam prvi put naisao na one Boots of blinding speed, mislio sam da mi je crkla graficka...

Posted
Previše downloada ovih dana ?
Višedecenijski staž. Kriv sam. :blush:
PS:T spada u 3 najbolje igre koje sam ikad igrao, ali je suviše kompleksan, specifičan i literaran za običnog gejmera.
Meni je uvek priča na prvom mestu. Bilo je itekako dobrih igara: Fantastični prvi pools of radiance, pa curse of the azure bonds,Secret of the silver blades, pools of darkness, champions i dead knights of krynn... Da se igralo, igralo se. :D I nije bilo ovih zajebavanja sa autotargetingom, mapama itd. nego papir pa sam crtaš raspored lavirinta. :D Na polici mi stoje originalni Baldur's Gate, kao i dvojka sa svim nastavcima (ukupno 11 diskova).Jedna od stvari koju treba imati u kolekciji, poput dobre knjige. Obično sačekam da prođe par godina pre nego što se dohvatim nečega jer do tada se ispeglaju sve bube a i konfiguracija na kojoj igram bude moćnija (igrao sam modovani gothic 3 sa novim teksturama (Community patch) i nikada mi nije pukao, zakucao se ili štucao). Sada sam posle dosta vremena skinuo obe megatraveller igre. Futuristički rpg-ovi se mogu nabrojati na prste a obe imaju dobru priču.http://www.mobygames.com/game/megatraveller-1-the-zhodani-conspiracyBased on the MegaTraveller table-top science-fiction game, your task in The Zhodani Conspiracy is to prevent war breaking out between the Zhodani Consulate and the Imperium - Zhodani officials have bribed some of their Imperium counterparts to try and bring about a war between the two sides.In this role-playing game character creation is the first task. Characters can be created and then put through a choice of five military careers to gain skills and experience semi-randomly (there are more than 70 talents and abilities), or you can simply compose your squad of five from the pre-defined roster.In total there are 28 planets grouped within 8 solar systems, and there's not much space free of adventure and mystery. 30 different types of cargo exist for interplanetary trading and bartering. Combat takes place in real-time, you can control any one of your characters while giving orders to the others.135831-megatraveller-1-the-zhodani-conspiracy-atari-st-screenshot.pnghttp://www.mobygames.com/game/megatraveller-2-quest-for-the-ancients300,000 years ago, the ancients ruled the galaxy. It's now ~4000 AD and they're long gone. Unfortunately, one of their pyramids has started spewing slime that threatens to engulf the entire planet of Rhylanor. The player's party of adventurers must scour four subsectors of the Spinward Marches looking for clues to solve the crisis before Rhylanor is destroyed.MT2 is a very faithful adaptation of the Traveller role-playing game with over 100 fully explorable planets (most with multiple cities and each with it's own sub-quests) and a non-linear story line.215703-megatraveller-2-quest-for-the-ancients-dos-screenshot-you.pngMass Effect bi imao jaku konkurenciju da se neko dohvati visokobudžetnog rimejka ovih igara.
Posted
Meni je uvek priča na prvom mestu. Bilo je itekako dobrih igara: Fantastični prvi pools of radiance, pa curse of the azure bonds,Secret of the silver blades, pools of darkness, champions i dead knights of krynn... Da se igralo, igralo se. :D I nije bilo ovih zajebavanja sa autotargetingom, mapama itd. nego papir pa sam crtaš raspored lavirinta. :D
Igrao sam većinu SSI-jevih Golden Box igara, što na C64 što na A500, što sve skupa znači da sam mnogo mator. Curse of the Azure Bonds mi je bio prvi, i tu sam uspeo da poskidam sve tetovaže osim poslednje, obzirom da mi je bagovala poslednja bitka - sa Tyrantraxusom, ako se dobro sećam (tada sam prvi put osetio želju da razbijem komp - ova se želja javljala mnogo puta kasnije). Prvi Pool of Radiance je bio fenomenalna igra, ali je ugođaj igranja jako kvarilo non stop pozivanje igre na Manual (... and the rest you can read in paragraph 72), koji ja nisam imao i zbog čega mi je igra bila prilično osakaćena. Silver blades (ili Pools of Darkness) sam počeo, pa nisam završio (sećam se da je bio jako dugačak), a odigrao sam i prvi Krynn, ali mi nije ostavio tako jak utisak (sećam se neka tri meseca - belog, sivog i crvenog, i njihovih mena od kojih je zavisila jačina magija good, neutral i evil magova).Ja ih se ponekad zaželim, pa ih igram u DOSBox-u - počeo sam sa PoR, s tim što sam sada skinuo i manual, pa igram polako i uživam (u pauzama ovih modernijih igara). Posle toga idem na CoAB, a onda i dalje.
Na polici mi stoje originalni Baldur's Gate, kao i dvojka sa svim nastavcima (ukupno 11 diskova).Jedna od stvari koju treba imati u kolekciji, poput dobre knjige. Obično sačekam da prođe par godina pre nego što se dohvatim nečega jer do tada se ispeglaju sve bube a i konfiguracija na kojoj igram bude moćnija (igrao sam modovani gothic 3 sa novim teksturama (Community patch) i nikada mi nije pukao, zakucao se ili štucao).
Moja kolekcija originala :Baldur's Gate 1 i 2, sa ekspanzijamaNeverwinter Nights 1, sa obe zvanične ekspanzije (SoU i HotU)Neverwinter Nights 2, bez ekspanzija (planiram)The Witcher, extended verzijaArcanum - Of Steamworks and Magic Obscura (jedan od najboljih RPG-ova ikad, obavezno igrati)Gothic IIGothic 3Divine DivinityKOTOR 2Fallout 1, 2 i Tactics (ovaj poslednji nisam hteo, ali je bio u paketu)Diablo 2, i expansion packWarcraft 3, i Frozen ThroneWoW, i Burning CrusadeLotRO (Mines of Moria i Siege of Mirkwood sam platio i downloadovao)SpellForce 2Galactic Civilizations IIChampionship Manager 03/04Football Manager 2006Mass Effect 1 i 2Dragon's Age : Origins - Collector's EditionMedieval : Total War (našao ga u supermarketu, dok sam kupovao pelene za klinca)Ostalo mi je da kupim originalne PS : T (ekstremno teško naći u Srbiji), Morrowind i Icewind Dale (oba) od igara koje sam igrao, odnosno Oblivion i Fallout 3 sa New Vegasom od igara koje nisam igrao. Za Dragon's Age 2 se dvoumim, jer je pokupio izuzetno loše kritike i ocene, što novinara, što igrača. Od budućih igara, u planu su mi The Witcher 2 i Skyrim, naravno kada izađu i kada prođe udarna cena.
Sada sam posle dosta vremena skinuo obe megatraveller igre. Futuristički rpg-ovi se mogu nabrojati na prste a obe imaju dobru priču.Mass Effect bi imao jaku konkurenciju da se neko dohvati visokobudžetnog rimejka ovih igara.
Ja sam u drugom Megatravelleru dva puta po ceo dan samo kreirao nove likove, nikad nisam video bolje kreiranje protagonista (uključujući i mogućnost da lik umre tokom sopstvenog kreiranja ili postane nesposoban za avanturu :lol: ). Genijalna igra, nepravedno zapostavljena i zaboravljena, kao i recimo Darklands - za njihov dobar rimejk bi platio i više od 100 eura po igri.
Posted
Ostalo mi je da kupim originalne PS : T (ekstremno teško naći u Srbiji), Morrowind i Icewind Dale (oba) od igara koje sam igrao, odnosno Oblivion i Fallout 3 sa New Vegasom od igara koje nisam igrao. Za Dragon's Age 2 se dvoumim, jer je pokupio izuzetno loše kritike i ocene, što novinara, što igrača. Od budućih igara, u planu su mi The Witcher 2 i Skyrim, naravno kada izađu i kada prođe udarna cena.
Nije, bre, losa igra, sto je napljuvaste toliko. Jedino sto se ne isplati krcati neke velike pare za original (hvala dobrim ljudima :D ) jer joj je duzina vise kao kod neke ekstenzije nego kod igre, ima prilicno mali broj dodatnih kvestova i sve u svemu, taman se naostris eto te u odjavnoj spici. :(
Posted

Taj fazon. Duplo je kraca od Originsa.

Posted

Crysis 2, ima li neko da je igrao?Skinuo sam danas i iznenadio se da moj racunar moze da je "potera".

Posted
Crysis 2, ima li neko da je igrao?Skinuo sam danas i iznenadio se da moj racunar moze da je "potera".
I ja igram na mojoj trogodišnjoj kanti. Jes da nije neki ultra giga high detail, ali nešto mi i ne smeta.
Posted

Kante su nam isto godiste, inace sasvim fino izgleda u 1024x768.

Posted

@AyatollahProbaj (iako je neverovatno zastareo za današnje pojmove) Gothic I, najbolja priča u čitavom serijalu, nastavci bez prvog dela nemaju nikakvog smisla.Izgleda da na ovom forumu nema nijednog ljubitelja Elite. ph34r.gif

Posted
Izgleda da na ovom forumu nema nijednog ljubitelja Elite
Čuj nema, nedelje lovljenja targoidskih brodova, zajebavanja sa policijom i spasavanja izbeglica od supernove. :)
Darklands
Užasno kompleksan ali me je odbio upravljački interfejs. Žali bože toliko istraživanja i priprema za igru i onda uprskaju sa tekstualnim menijima. Kao da čitam neku od onih tinejdžerskih knjiga tipa ako kreneš levo idi na stranu 57 a ako želiš u šumu idi na stranu 82.
Arcanum - Of Steamworks and Magic Obscura (jedan od najboljih RPG-ova ikad, obavezno igrati)
Krajnje originalna ideja ali ne znam, nije me privukla atmosfera. Planescape je imao izuzetno tešku i mračnu atmosferu (izuzev lobanje :lol: ) dok je ovde to neka melanholija.
KOTOR 2
Prvi je genijalan, a prosto ti dodje da plačeš kako su osakatili dvojku da bi ispunili deadline za izlazak igre. Pošto je sledeći kotor mmo, izgleda da ću se načekati dok sila ponovo ne bude samnom. :lol: Oh well...
Fallout 1, 2 i Tactics (ovaj poslednji nisam hteo, ali je bio u paketu)
Ja spadam u one kojima se više sviđaju prvi i drugi deo od trojke i vegasa. Jedini stvarni problem je bio vremenski limit.
Ja ih se ponekad zaželim, pa ih igram u DOSBox-u
Ja koristim i programax kao frontend - pod njim sam pokrenuo i ripper-a i privateer-a 2Sada sam se setio još jednog futurističkog rpg-a, Hard Novehttp://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/magshow.php?auto=&page=64&all=SK_93_12http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/magshow.php?auto=&page=65&all=SK_93_12http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/magshow.php?auto=&page=66&all=SK_93_12Bogat svet, klasa protivnika koju nisam video u drugim igrama (vr osoba), odličan kandidat za rimejk. btw. web arhiva meni dragih časopisahttp://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/revije.php
Posted

Da se kratko vrnem na Dragon Age 2. Odlično su uradili kompanjone, sistem borbi mi više odgovara, ali: 1) ne mogu nikako da uklopim taktičko-borbenu stranu i način na koji rešavam dijaloge. Npr: ako sam rogue, hoću da budem šaljivdžija, ali jedini tenk kojeg imam je Aveline, koja je otprilike desna ruka patrijarha po (s)moralnim karakteristikama, tako da uvek ulazim u konflikt, kad treba nešto da se krade ili sl. Ako sam mage, onda opet moram da imam Aveline, uz još nekog DPS-a (Fenris, Izabela) ili healera (Anders), gde ne mogu nikad da se nađem trojku koja mi odgovara za bilo koji način vođenja dijaloga. Naravno, car Varric mora uvek da bude deo ekipe.2) nemogućnost ostvarenja heterosexualne "romanse". Jedina varijanta je Merril, ali šta je to posle Morrigan ili one sa francuskim izgovorom iz prošlog dela. S druge strane, svi muškarci poturaju dupeta na izvol'te. 3) Kratkoća i jednoličnost prostorija o kojima je bilo reči.

Posted

Mozes da opalis i Izabelu, nije za baciti.

Posted
Mozes da opalis i Izabelu, nije za baciti.
Ni pod tackom razno nije za baciti. Naprotiv, prvo sam na nju kidisao. Uspesno. :)