Weenie Pooh Posted March 2 Posted March 2 (edited) 21 minutes ago, Miljenko said: Da, procitah to oko povratka u petom chapteru. Nisam jos nacisto koji mythic path da uzmem (trenutno smo drugi mythic nivo). Oko partija me jedino nervira sto je lik koji sluzi kao izvidjac (najvisi trickery i to ubedljvo, visok perception i stealth), jedan od najjezivijih karaktera koje sam video od kada igram RPG igre. Onaj mongrelman strelac, Lann ili kako se već piše? Pa dobro, oni jesu zamišljeni da budu tako malo bizarnije anatomije. Mora se izmisliti neki punching bag za fantasy rasizam. Što se mythic paths tiče, ja sam odigrao Azata i Aeon, ovaj prvi mi se više svideo (doduše drugi mi je bagovao negde pred kraj tako da nisam ni video njegovu priču do kraja). Na trećem nivou ćeš morati da izabereš, neće ti biti raspoloživi svi izbori nego u zavisnosti od odluka koje si donosio tokom igre. (Npr., za Swarm That Walks path je neophodno da sačuvaš uzorak one neke kraljice buba na koju naiđeš u kanjonu pre Drezena; ako to ne izabereš, path je locked.) Edit: Doduše pred finale igre, imaćeš još jednom priliku da promeniš mythic path, ako ti se nije svideo razvoj te lične priče do tada. Edited March 2 by Weenie Pooh 1
Miljenko Posted March 2 Posted March 2 Ne, ne mislim na fizicki izgled, nemam tu neki problem nikada, vec kao karakter samog lika, odnosno moralni aspekt. Zenski lik je u pitanju.
Weenie Pooh Posted March 2 Posted March 2 Aha, onda mora da je ova: Meni je ona bila priličan smor, posebno zbog mehanike klase koja zahteva šesnaest hiljada dugmića da se klikne.
Miljenko Posted March 2 Posted March 2 (edited) I am helpful, am i not. Kod mene ima jedan Rageshifter nivo (uz 6-7 njene originalne klase), taman odgovara njenim uzvicima tokom borbe (you are today sacrifice i tome slicno). Ona mi je izvidnica, posto moze sve da obavi, primeti i deaktivira zamke, te opazi skrivene predmete. Trenutni trickery joj je 20. Uspela je tokom prvog chaptera da deaktivira zamku, gde smo dobili 940 exp poena. Jeste korisna i kod summoninga, e sad da je kod konverzacije iritantna, to ne sporim. Edited March 2 by Miljenko
Miljenko Posted March 2 Posted March 2 Pogresio sam. Nije Rageshifter vec Rageshaper. Kopao sam po klasama skoro sat vremena, dok nisam nasao nesto sto bi odgovaralo njenom alignmentu.
Weenie Pooh Posted March 2 Posted March 2 Jesi odradio njen kvest do kraja? Da ne spoilujem bzvz ako nisi...
Miljenko Posted March 2 Posted March 2 (edited) Da, znam za njen "hobi". Zato i kazem da mi se ne dopada sto je bitan clan partija, tokom veceg dela igre. Regill ima svoje principe, ma kakvi bili, i to postujem kod njega. Daeran je zanimljiv sagovornik i ima taj lezeran stav. Camellia je iritantna od pocetka , pa do kraja. Video sam listu companiona i probacu kasnije da forsiram Arueshalae u ulozi doticne (kao Ranger bi morala da ima solidan skill). Edited March 2 by Miljenko 1
Miljenko Posted March 3 Posted March 3 (edited) Da, puzzle su mi preteski. Nema trika da bih resio neku bez interneta. Sada u sam se u Drezenu iznervirao, kada ni uz pomoc resenja nisam uspeo da prodjem onu u tornju. Camellia je dobila haste potion, manju energy protection i Nenio je kastovala greater invisibility, kako ova ne bi izginula od demona, odmah nakon sto uzme banner. Sama borba je bila laka. Kastere naredjah na stepenicama i cim se neprijatelj manifestovao, krenusmo sa prizivanjem svega i svacega. U Pillarsima recimo istrazis odredjeni dungeon sa zagonetkom i nadjes nesto sto te navodi na resenje. Ovde je to skoro nemoguce razluciti. Ja i onu na startu igre, sa tasterima u boji bese, ne bih potrefio da nisam pogledao resenje na netu. Kapiram da trebas da pritisnes u odredjenom redosledu, no da od 4 tastera jedan treba pritisnuti 3 puta, drugi 2 puta i tako dalje, ja stvarno ne vidim kako bih mogao da provalim. Mislim, koji ce djavo zagonetke uopste u ovakvom tipu igre. Ili kao sto vec rekoh, pobedis u nekom "besnom" fajtu, pa procitas resenje. Edited March 3 by Miljenko
Miljenko Posted March 4 Posted March 4 Zavrsna bitka u Drezenu je mogla biti neugodna, posto je ekipa bila zahvacena 3. nivoom korupcije, tako da su statsi bili smehotresno niski. Sa 3/4 kastera u timu, odmori su must. Morao sam da prodam silne iteme kako bi Nenio mogla da se krece (pala joj je strength na 1). Na kraju sam joj stavio neku tiaru sto povecava snagu i stabilizovao situaciju. Srecom te sam nakon prvog izginuca skontao da treba samo Stauntona da smaknem. Nurah me je iznervirala prilicno, te sam je sredio na licu mesta. Vidim na netu komentare, ending ovo, ending ono. Tja, ne moram sve da provalim tokom prvog igranja. Nisam imao preteran izbor oko mythick varijanti, samo angel i demon. Uzeh angel, posto veoma, veoma retko, igram evil varijantu. Imam evil likove u ekipi cesto (ovde dosta cesce nego u BG2 recimo), no da ja budem neki alignment osim chaotic good, eventualno chaotic neutral, nema sanse. Ovo oko odmaranja u Drezenu me je podsetilo na Neverwinter Nights 2. Tokom osnovne kampanje sam odmarao na svakom cosku (tim pre sto igram kastera naravno), posebno zbog magija visokog nivoa. Onda je Mask of the Betrayer ekspanzija, koja jeste vrhunski napisana, ali mi remeti mehaniku, posto ne mogu da odmrama precesto (valjda je zato nisam ni zavrsio_. Moracu da probam NWN2 ponovo, posto ga imam instaliranog, uz gomilu bonus kampanja.
Weenie Pooh Posted March 4 Posted March 4 Za chaotic good ti je više azata mythic path, angels su LG/NG, ali nije previše bitno. Zagonetke jesu smor, ali meni je još dosadnija bila borba jer uvek bude tako kako je opisuješ - chokepoint na nekim stepenicama/vratima, da neprijatelj ne može da se probije do tvojih castera, i onda krkljanac u kom se ništa ne vidi Realno bi demoni morali mnogo češće da koriste teleportaciju, jer im je to at-will ability; zahtevalo bi da se prilagodi strategija, a ne stalno da praviš shield wall na stepenicama.
Miljenko Posted March 4 Posted March 4 Camellia mi izvidi teren, dok ne naidje na prvog neprijatelha/zamku. Onda smugne nazad i krene da summonuje sa ostalima. Ako je primecena, pustim Regilla i Seelah (i njenog konja), da sprece prodor. U Drezenu je par neprijatelja sa 15+ nivoom koristilo charge verovatno, da bi stiglo do pozadine. Ima u opcijama, da ukljucis/iskljucis koriscenje specijalnih skillova od strane neprijatelja. Meni je to ostalo iskljuceno po defaultu. To za teleportaciju stoji. Ti im to uskratis tek kada okacis banner. Ne moze sve biti idealno, no RPG deo mi je i dalje vise nego dobar. Ume biti malo pretesko za moj ukus, zbog ove mehanike sa korupcijom. 1
Recommended Posts