Jump to content
IGNORED

Igre

Marvin (Paranoid Android)

Recommended Posts

Posted

Bog te mazo 10Gb :o Al bar moze moj radeon 9200 shit edition sa pixel shaderom 1 da ga tera :Hail:

Posted
Ja sam igrao drugi deo kad je bio aktuelan, pre cirka 7-8 godina. Probao sam posle Hearts of Iron ali mi se nije preterano svideo.
HoF (probao sam malo trojku) izgleda zanimljivo, ali i veoma zahtevno u pogledu vremena neophodnog da bi se shvatili svi detalji i mehanizmi igre.
Igrao Victoriu, ima svojih mana ali i puno, puno prednosti a uz to se krece u najzanimljivijem periodu istorije - 19. veku. Cak bih rekao da je to igrica koja uz neka dodatna podesavanja bi mogla da postane primer strategije za vijek vjekova. EU3 ne mogu da igram zbog matore graficke. HoI je njesra. Sve tri igrice je pravio paradox pa kasnije i omogucio (mada ne bas uspesno) da se sa snimljenim progresom iz jedne "istorijski" prelazi u drugu.
Da li si igrao Victoriu 2? Odlicna je. Moj ideal strategije bi bila igra sa gejmplejom Viktorije i vremenskim rasponom Europe Universalis (Victoria mi prekratko traje).
Posted
HoF (probao sam malo trojku) izgleda zanimljivo, ali i veoma zahtevno u pogledu vremena neophodnog da bi se shvatili svi detalji i mehanizmi igre. Da li si igrao Victoriu 2? Odlicna je. Moj ideal strategije bi bila igra sa gejmplejom Viktorije i vremenskim rasponom Europe Universalis (Victoria mi prekratko traje).
Na zalost ne mogu da izgram ni EU ni Vic2 zbog graficke pa ne mogu cak ni da uporedim EU i Vic.Jesi igrao Victoriu VIP? To je mod za keca koji su napravili likovi sa paradoxovog foruma. Uzasno je dobro, napunili su svaki kutak zemljine kore sa nekom drzavom (afrika nije vise gola i neistrazena nego ima gomilu uncivilized zemalja), napravili gomilu novih nacija (npr. skoti, velsani etc.) i sredili pravilan odnos nacija (pogledati pod Bosna) i najbitnije od svega - nekoliko hiljada eventova koji te prakticno stavljaju u istorijske okolnosti kroz ceo 19. vek (jedino jos nisu stigli da obrade 1. svetski rat zbog njegove velicine). Meni je to jako zanimljivo jer dok se igras mozes puno toga i da naucis o istoriji. Ne samo ko je kada kome uzeo neku teritoriju vec i kako su se kretale zelje ljudi, koje partije su dolazile na vlast, sta su zahteval... Npr. kad igras Austriju videces pravu dinastiju sa madjarima: te pojave se madjari koji traze veca prava pa ih hazburzi strpaju u zatvor, pa probaju na drugi nacin - osnivanjem madjarske privredne banke, madjarske ekonomske regije a ako hazburzi probaju to da im zabrane zale se na ekonomsko tlacenje, pa hazburzi naprave madjarsku stranku od njoj lojalnih politicara, pa ovi uzvrate... pa se pobune i slovaci pa odma i ukrajinci traze ista autonomaska prava, pa izbije revolucija pa ti tvoji mrski neprijatelji poput ruskog cara posalju trupe da se ne preliju ti nezgodni liberalni stavovi i kod njih, itd... kao da gledas neku emisiju na historiju :) Uz to ima i puno prestiza koje svaka zemlja dobije kad joj se rodi/umre neki veliki kompozitor, pisac ili nesto trece i uz to obicno ide opsezna biografija o istom. Kako budes razvijao tehnologije tako ce ti se radjati ekonomisti sa novim ekonomskim pravcima, filozofi sa drugacijim pogledom na svet i svi oni su jedan neprekinut niz, reakcija na prethodnog uz nove ideje... prelepo. Ima i nekih mana, npr. vrlo se lako prosiruju rudnici i plantaze (samo tresnes kes) sto je nerealno. Takodje, vezano upravo za to je i da su mehanicki uvedene vece migracije ka nekim drzavama (USA ima uzasno visok koeficijent dok su evropljani beda) a trebalo bi da to ima veze sa slobodnim prostorom, dakle opet da se ne prosiruje kako ti dune njiva (deo vezan za migraciju zbog liberalnije vlade je dobro uradjen). Asimilacija takodje je nakalamljeno resena, no ajd radi koliko toliko realno.Najveci problem je u kasnijim fazama igre (posebno ne daj boze ako vodis kineze) sto moras da radis puno mehanickog posla - upgradeujes POPsove, splitujes ih kad god ti kapitalista napravi fabriku (a prave je svakih par dana). Jos je gore ako trebas sam da pravis zeleznice i fabrike. Kad bi taj deo uspeli da srede, da automatizuju ili poprave klasicnim fazonom unapredjivanja fabrika i pravljenja skupljih sa istim brojem POPsova a vecom proizvodnjom (i da se POPsovi ne splituju bezobzira na velicinu), eee... to bi bila savrsena strategija.Ja sve pricam o kecu a nemam pojma kako su resili dvojku. No u svakom slucaju ako nisi probao obavezno odigraj makar jednu partiju VIP-a.
Posted
Jesi igrao Victoriu VIP? To je mod za keca koji su napravili likovi sa paradoxovog foruma. Uzasno je dobro, napunili su svaki kutak zemljine kore sa nekom drzavom (afrika nije vise gola i neistrazena nego ima gomilu uncivilized zemalja), napravili gomilu novih nacija (npr. skoti, velsani etc.) i sredili pravilan odnos nacija (pogledati pod Bosna) i najbitnije od svega - nekoliko hiljada eventova koji te prakticno stavljaju u istorijske okolnosti kroz ceo 19. vek (jedino jos nisu stigli da obrade 1. svetski rat zbog njegove velicine). Meni je to jako zanimljivo jer dok se igras mozes puno toga i da naucis o istoriji. Ne samo ko je kada kome uzeo neku teritoriju vec i kako su se kretale zelje ljudi, koje partije su dolazile na vlast, sta su zahteval... Npr. kad igras Austriju videces pravu dinastiju sa madjarima: te pojave se madjari koji traze veca prava pa ih hazburzi strpaju u zatvor, pa probaju na drugi nacin - osnivanjem madjarske privredne banke, madjarske ekonomske regije a ako hazburzi probaju to da im zabrane zale se na ekonomsko tlacenje, pa hazburzi naprave madjarsku stranku od njoj lojalnih politicara, pa ovi uzvrate... pa se pobune i slovaci pa odma i ukrajinci traze ista autonomaska prava, pa izbije revolucija pa ti tvoji mrski neprijatelji poput ruskog cara posalju trupe da se ne preliju ti nezgodni liberalni stavovi i kod njih, itd... kao da gledas neku emisiju na historiju :) Uz to ima i puno prestiza koje svaka zemlja dobije kad joj se rodi/umre neki veliki kompozitor, pisac ili nesto trece i uz to obicno ide opsezna biografija o istom. Kako budes razvijao tehnologije tako ce ti se radjati ekonomisti sa novim ekonomskim pravcima, filozofi sa drugacijim pogledom na svet i svi oni su jedan neprekinut niz, reakcija na prethodnog uz nove ideje... prelepo. Ima i nekih mana, npr. vrlo se lako prosiruju rudnici i plantaze (samo tresnes kes) sto je nerealno. Takodje, vezano upravo za to je i da su mehanicki uvedene vece migracije ka nekim drzavama (USA ima uzasno visok koeficijent dok su evropljani beda) a trebalo bi da to ima veze sa slobodnim prostorom, dakle opet da se ne prosiruje kako ti dune njiva (deo vezan za migraciju zbog liberalnije vlade je dobro uradjen). Asimilacija takodje je nakalamljeno resena, no ajd radi koliko toliko realno.Najveci problem je u kasnijim fazama igre (posebno ne daj boze ako vodis kineze) sto moras da radis puno mehanickog posla - upgradeujes POPsove, splitujes ih kad god ti kapitalista napravi fabriku (a prave je svakih par dana). Jos je gore ako trebas sam da pravis zeleznice i fabrike. Kad bi taj deo uspeli da srede, da automatizuju ili poprave klasicnim fazonom unapredjivanja fabrika i pravljenja skupljih sa istim brojem POPsova a vecom proizvodnjom (i da se POPsovi ne splituju bezobzira na velicinu), eee... to bi bila savrsena strategija.Ja sve pricam o kecu a nemam pojma kako su resili dvojku. No u svakom slucaju ako nisi probao obavezno odigraj makar jednu partiju VIP-a.
Nisam igrao Victoriu VIP jer sam tek pre mesec-dva "otkrio" paradoxove igre, a do tad sam vise igrao 4X strategije (civ, master of orion itd.) Iz opisanog bi se reklo se da vredi probati tu Victoriu VIP, jer imam utisak da opisuje istorijske dogadjaje vernije od Victorie 2 (mada bi se taj istorijski determinizam mogao smatrati i manom). U dvojci su otklonjeni neki od nedostataka koje si pomenuo - POPsovi se recimo sada sami apgrejduju.
Posted

Uf sad mi udaras ceznju :( I ja kad sam prvi put igrao VIP izgledalo mi je kao da me previse onemogucavaju ti eventovi, no posle sam se navikao. Vredi zemlje koje su ti zanimljive bar jednom odigrati od pocetka do kraja sa igricom u jednoj i wikipediom u drugoj ruci. Mnogo zanimljivih stvari se procita i nauci :) Meni je nor. bilo zanimljivo da otkrijem da pola ruskog dalekog istoka je nekad pripadalo Kini a rusi im u stilu klasicne velike sile uzeli kao zahvalnost kineske vlade zbog pomoci u smirivanju nezgodnog pucanstva. Ima i to kako su rusi osvojili centralnoazijske kanate jer su ovi otimali ruske gradjane pa su morali da ih zastite :D A zanimljivo je i kad povedes sardiniju pijemnot pa preko tebe ratuju austro-ugari i francuzi da te ne pitaju nista. Da ne davim vise jednostavno ogroman izvor zanimljivih detalja. Uzivaj :thumbsup:

Posted
Di se skida ofaj lord of the rings onliner?
ajoj ljudi, pa što to da igrate. Mene smorilo strašno, prešao pre par nedelja sa RoMa na ovo....velika greška. :isuse: nego,...ima li koga da igra CoD2????
Posted

Konacno sam se prikacio na LoRO. U kom svetu igrate?

Posted
Konacno sam se prikacio na LoRO. U kom svetu igrate?
Laurelin, English RP server. Klan RUR ima svoj kinship na Snowbourneu (nije RP server), tu ima najviše naših igrača, ali ja baš i ne čeznem za njihovim društvom.
Posted

svidja mi se nba2k11. josh bi mi se vise svidjao kad bi ga znao igrat :Dal mislim da, nakon blagog navikavanja, izgleda kao jedna od najboljih sportskih igara koje sam igrao.no, mislim da bi mi trebao bolji joypad/gamepad kako god se to sad zove. za koliko para se moze kupiti neki pristojan?

Posted
no, mislim da bi mi trebao bolji joypad/gamepad kako god se to sad zove. za koliko para se moze kupiti neki pristojan?
Ako ti je baš stalo da ne pukneš puno para, ima se za oko 700 kinti (pa i manje, ali to je genius a genius nije brand već sinonim za sranje) neki koji nisu loši, rade radnju, samo je pitanje trajanja i (ne)udobnosti.
Posted

Nemam pojma kakva je firma speed link (ja prvi put čuo), ali sam pre nekih godinu i po dana uzeo njihov džojs za oko 1500 din, i super radi pos'o još uvek...Ali da budem iskren nije ni da sam ga koristio baš svakodnevno, povremeno PES i neka dobra vožnja kad naleti.

Posted
svidja mi se nba2k11. josh bi mi se vise svidjao kad bi ga znao igrat :Dal mislim da, nakon blagog navikavanja, izgleda kao jedna od najboljih sportskih igara koje sam igrao.no, mislim da bi mi trebao bolji joypad/gamepad kako god se to sad zove. za koliko para se moze kupiti neki pristojan?
Moj savet je Logitech Dual Action Gamepad (oko 2000din), koji je podržan od strane NBA 2k11, koja je zaista najbolja sportska igra svih vremena. Doduše, sa manama koje će valjda otkloniti patch. Ali, obzirom da je cena originala u Beogradu oko 1300din, zaista nema razloga ne kupiti original igru.
Posted

Jel se zna otprilike kad izlazi patch za PC? Za konzole je izasao poodavno. :unsure:

Posted
Jel se zna otprilike kad izlazi patch za PC? Za konzole je izasao poodavno. :unsure:
Patch za PC je već kod digitalnih distributera, pa se čeka da ga svi oni potvrde. U pitanju su nedelje, kako reče neki njihov PR na twitteru. Realno, meni to ništa neće značiti, jer se i dalje neće moći pozivati akcije (osim ako si PG i osim kad imaš loptu) u My Player modu, što taj mod igranja čini besmislenim posle izvesnog vremena.
Posted
Moj savet je Logitech Dual Action Gamepad (oko 2000din), koji je podržan od strane NBA 2k11, koja je zaista najbolja sportska igra svih vremena. Doduše, sa manama koje će valjda otkloniti patch. Ali, obzirom da je cena originala u Beogradu oko 1300din, zaista nema razloga ne kupiti original igru.
Za te pare može da razmisli i o dualshocku 2. Nekako ga preferiram više u odnosu na logiteche mada je u principu stvar navike.