teacher Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Ukratko, obe igre su CRPG-ovi i obe radi BioWare. Dragon's Age - ako si igrao Baldur's Gate 1 i 2 ili Planescape : Torment onda otprilike znaš o čemu se radi. Opisuju je kao duhovnog naslednika Baldur's Gate-a, s tim što bi trebala biti veća, detaljnija, zanimljivija i lepša (i ne koristi klasičan AD&D set pravila, i ne dešava se u Faerunu - za poznavaoce). Za sada su preliminarne ocene u stranim časopisima bile više nego dobre, ali to EA verovatno pravi hype oko igre (to ne znači da zaista nije dobra, a meni je i prosečan RPG zanimljiv).Screenshot : Mass Effect 2 - ako si igrao KOTOR onda znaš o čemu se radi, s tim da nije u pitanju Star Wars univerzum, već poseban, hijerarhijski organizovan svemir, u kojem je čovek tek četvrta ili peta rasa po značaju. Igra se događa dve godine nakon što Šepard i ekipa spreče najezdu Reapera, i gameplay bi trebao biti sličan prvom delu. Toplo preporučujem da se prvo odigra prvi deo, jer je u pitanju relativno nova i kvalitetna igra (a i da vidite dopada li Vam se uopšte i da upoznate priču). Osim toga, i igre su povezane - vaš lik će moći da bude importovan u drugi deo, a odluke iz prvog dela će uticati na igru u drugom delu.Izvinjavam se što ne mogu okačiti neku sliku, lupio sam na sajtu da imam manje od 18 godina, pa mi sada ne da da mu pristupim Nisi jedini ludak koji bi trebao da postavi sliku :DTreba reći da bi prirodni tok trebao biti:Baldur's Gate 1, 2 ---> [Neverwinter Nights 1, 2, 3] ---> Dragons Agei KOTOR 1, 2 ---> Mass Effect 1 ---> Mass Effect 2S time da Neverwinter Nights nije baš u stilu BG, ali opet se radi o AD&D pravilima, pa ih je lepo znati. Prvi put čujem da DA neće ići sa AD&D pravilima???
Ayatollah Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Nisi jedini ludak koji bi trebao da postavi sliku :DTreba reći da bi prirodni tok trebao biti:Baldur's Gate 1, 2 ---> [Neverwinter Nights 1, 2, 3] ---> Age of Dragonsi KOTOR 1, 2 ---> Mass Effect 1 ---> Mass Effect 2S time da Neverwinter Nights nije baš u stilu BG, ali opet se radi o AD&D pravilima, pa ih je lepo znati. Prvi put čujem da AOD neće ići sa AD&D pravilima???Ja sam Neverwinter Nights prevashodno percipirao kao endžin u kojem svako ko hoće može da napravi neku svoju RP AD&D priču, a ne kao igru. Ovom utisku je verovatno doprinela i činjenica da su originalni moduli bili prosečnog kvaliteta i nekako bezlični, znatno lošiji od modula koji su pravili fanovi (npr. Aielunda ili Darknessa), kao i da je privatnih modula bilo na desetine, od čistog hack & slash-a, preko heavy RP-a sa malo ili nimalo borbe (sećam se modula u kojem nisam mogao da dva dana izađem iz nekog lavirinta, jer nisam znao da upalim sva svetla), zatim totalnih zajebancija (npr. Sex & Single Adventuress ), pa do persistant world-ova, kao preteča današnjih MMORPG-ova. Ovo je značilo da i najprobirljiviji igrač može izabrati nešto za sebe i da uopšte ni ne mora igrati originalne module, pa su oni nekako pali u senku.Što se Dragon Age-a tiče, koliko sam ja upoznat (a i Rej Muzika je rekao to u nekom intervjuu još pre par godina), BioWare je osmislio potpuno novi set pravila i novi svet za njega, valjda da se ne bi drndali sa Wizards of the Coast i plaćali im tantijeme. U igri postoje origini, nema alignmenta, magovi dođu nešto na pola puta između rase i klase (svaki mag ima isti origin, bez obzira na rasu), primarni atributi su izmenjeni (imaš Willpower, Magic i Cunning atribute, uz standardne Strength, Dexterity i Constitution) i mogu da idu makar do 30, itd. Ako je svet dobro osmišljen, meni neće smetati, premda već sada vidim mnogo klišea i "pozajmica" iz drugih igara, npr. Grey Wardeni jako liče na Jedi order, a socijalni položaj patuljaka i elfova je skoro identičan onom u Witcheru .U svakom slučaju, ja ću kupiti original čim izađe (spominje se 6. novembar kao početak prodaje u Srbiji, i cene od 3950 dinara za standard i 5950 dinara za collector's edition), pa ako ne valja biće još jedan od onih koji služe kao ukras na polici. Inače, Character Creator za DA je već izašao i džabe je za skinuti. Evo i linka : Character Creator za Dragon's Age
BOOGIEMAN Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 ljudi, jel ima neko link za wipeout xl za pc?jel ima jos neki wipeout za pc?i gde u beogradu moze da se kupi wipeout za ps2?na PC-ju je najbolje da cepas Wipeout 3 Special Edition - moze da se igra preko ePSxe PS 1 emulatora, joypad radi super Ako imas PS 2, narezi isti na CD sa crnom podlogom, minimalnom brzinom (2x ili 4x ako je moguce) meni je samo tako radilo@Calavera - THX za Machinarium - jedna od najinteresantnijih P&C avanturica koje sam pokrenuo !
Lutador Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Tropico 3. Počeo sam lagano da se navlačim posle sat-dva igranja... :)
korindjar Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 (edited) jel igra jos neko? ja vec dva meseca svake nedelje uvece imam multiplayer sesiju od minimum 4 sata 10. novembra bi trebao da izadje i modern warfare 2. jedva cekam Edited November 1, 2009 by Hustler
korindjar Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 (edited) ne dotice me previse obzirom da ga necu igrati preko neta. drugar ima igraonicu i igramo u lokalnoj mrezi. Edited November 2, 2009 by Hustler
Anonymous Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Slika suviše liči na Fallout 3 za moj ukus.
korindjar Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 (edited) failout 3 all the way Edited November 2, 2009 by Hustler
gone fishing Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 - ma koga briga za multi kada se najavljuje ovo bve
Milosh76 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 (edited) Tropico 3 verovatno?Ti si zbacio diktatora na nekom ostrvu i sad vladas njime, imas izbore, ekonomiju, strajkove, uredjujes turizam, ulice ludila i tako to. Prvi deo je bio jako zarazan, drugi sam preskocio, treci izgleda zanimljivo, moracu da ga skinem. Lutador daj ukratko utiske... Edited November 11, 2009 by Milosh76
Recommended Posts