Filipenko Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Koji će ti Bioshock, nikad mi nije bilo jasno zašto to iko igra.Deus Ex Human Revolution - tople preporuke.
Lord Stef Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Mene ponelo raspolozenje (i iznenadni raspust) posle Skajrima pa sam resio opet probat Oblivion. Sunce ti jebem, tek sada vidim koliko su Morrowind i Oblivion bili tezi za igru, Skyrim mu posle njih dodje kao nesto za opustanje.
Filipenko Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 (edited) Pa sad...nisu oni toliko teži za igru, samo su bili brutalni u pojedinim elementima, jer su (posebno Morrowind) pravljeni u vreme kada je smatrano poželjnim, čak i vrlo neophodnim da se igrač do besvesti cima oko svake sporedne sitnice (putovanje, manipulacija inventarom, kvest logovi i sl.) jer je to kao bilo znak da si hardkor. Nakon nekog vremena su shvatili da je poenta u kvestovanju, levelovanju i borbi sa neprijateljima i da je to srž igre, a ne ubijanje 750 kraba za loot od 1000 zlata, ponovno pešačenje uzduž i popreko prostorima na kojima je igrač već bio, ili traženje unosa za kvest kroz 250 stranica kvest logova (boljka Morrowinda)...Zavisi i šta podrazumevaš pod "težim za igru". Da, u Morrowindu si imao nakaza kojima ne možeš ni da prismrdiš do npr. levela 30 i shodno tome predele u koje ne smeš da ideš, ali zato kada se malo zbudžiš svako pada iz 2-5 bilo kakvih udaraca. Bosa sam ubio iz 3 udarca ukupno, jer sam se u međuvremenu nalevelovao kao Sveti Ilija. Ovde toga nema. edit: Takođe, u starijim naslovima je bilo bezveznog forsiranja nekih načina borbe i potpunog zanemarivanja drugih. Na primer, Morrowind je totalno potcenio borbu na daljinu, u smislu da je demidž bio smešan u poređenju sa onim za blisku borbu, pa si npr. morao da ispucaš i po 50-80 strela u nekoga da bi ga ubio, svo vreme se povlačeći unazad (ako si brži). Isto tako, kritikal nije postojao - tj. postojao je ali je bio besmislen, jer ti zabodeš nekoga kritikalom ali mu skineš 10% HP-a i onda te on ispegla u fajtu, pa je bilo jako zajebano biti stealth karakter. Zato npr. u Morrowindu ubedljivo najbolje kroz celu igru prolazi onaj ko odabere npr. Orc - Tower horoskop - Warrior ili tako neku klasu i pumpa poene na Blacksmith, Short Swords, Long Swords i sl. Izleveluje se strahovito brzo, nabudži, ajtema ima svuda, i može da ispegla celu igru relativno brzo. Najzad, lakoća igranja zavisi i od trikova koje si bio voljan da (ne) uradiš. Ako si bio mag ili tako nešto, u Morrowindu si mogao da zbudžiš sebi levitaciju, i onda je cela igra potpuno laka - levitiraš iznad nekoga i zasipaš ga projektilima, samo je pitanje kada će da padne, i cela igra je onda laka. Edited February 9, 2012 by Filipenko
*edited by mod Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Zavisi i šta podrazumevaš pod "težim za igru". Da, u Morrowindu si imao nakaza kojima ne možeš ni da prismrdiš do npr. levela 30 i shodno tome predele u koje ne smeš da ideš, ali zato kada se malo zbudžiš svako pada iz 2-5 bilo kakvih udaraca. Bosa sam ubio iz 3 udarca ukupno, jer sam se u međuvremenu nalevelovao kao Sveti Ilija. Ovde toga nema. Ako si bio mag ili tako nešto, u Morrowindu si mogao da zbudžiš sebi levitaciju, i onda je cela igra potpuno laka - levitiraš iznad nekoga i zasipaš ga projektilima, samo je pitanje kada će da padne, i cela igra je onda laka.Potpuno tacno. Ja sam izlevitirao uz pomoc prstena iznad neke barijere oko planine i uleteo u vampirski fensi rudnik ili sta vec. Srecom imao sam gomilu napitaka i spellova za lecenje pa sam uspeo malo uz borbu a malo uz bezaniju da dodjem sa relativno skromnim levelom do glavnog item-a u pecini koji me je ubio cim sam ga uzeo u ruku. I tako 3 puta sve misleci da je bag Doduse levitacijom sam roknuo i zadnjeg boss-a tako sto sam se izdigao i otisao u desno da da se zalecim a on me pratio i skocio u lavu :DTo je bilo dobro leto i verovatno poslednji put da sam seo da igram nesto toliko dugo.
Filipenko Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Moja malenkost je likvidirala Dagoth Ura iz 3 udarca točno, ali sam bio strahovito nalevelovan, uradio sve žive kvestove, i onda rekao kao "ajde da završim igru, nema više šta drugo da se radi" :D Srećom, posle su došle dodatne ekspanzije, ono ostrvo na severu je imalo mnooooogo dobar filing, a fajt sa Hircinom na završetku Bloodmoon ekspanzije mi je jedan od vizuelno najupečatljivijih fajtova sa bosovima u igrama uopšte. Samo on, ja, i njegovi verni vukodlaci - što bi se reklo, duel svemoćnika. Još nekakva mračna pećina sa diskretnim osvetljenjem, on sav u oklopu sa oružjem, golem demidž, i još može da se pretvara u nekog monstruma. I sve u 3D-u, što je u ono vreme bilo nesvakidašnja stvar u RPG-ovima. I na kraju u mom inventaru - Hircinovo koplje -_- Jebote, i sada sam se naložio...Da sam žensko, morao bih počistiti za sobom, no mi je srećom dovoljno da bacim pogled na pdf Politika da iskuliram bez dokaza o posledicama...
Anonymous Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Sva tri TES-a su laka. Morrowind su sjebali sa enchanting-om i levitacijom (imao sam prsten levitation constant effect, tako da je Dagoth, moron, potrčao za mnom, upao u lavu i poginuo). Levitaciju su, srećom, ukinuli, ali su zato ubacili fast travel, kompas i quest markere, tako da igru i dete od deset godina može da završi.Ali rešavanje glavnog zadatka nikad nije bio šmek TES-ova, meni je kod njih najbolji deo uvek bio svet koji su uspeli da kreiraju i koji te tera da gradiš karakter da bi mogao da se motaš po njemu.
*edited by mod Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Sva tri TES-a su laka. Morrowind su sjebali sa enchanting-om i levitacijom (imao sam prsten levitation constant effect, tako da je Dagoth, moron, potrčao za mnom, upao u lavu i poginuo). Levitaciju su, srećom, ukinuli, ali su zato ubacili fast travel, kompas i quest markere, tako da igru i dete od deset godina može da završi.Ali rešavanje glavnog zadatka nikad nije bio šmek TES-ova, meni je kod njih najbolji deo uvek bio svet koji su uspeli da kreiraju i koji te tera da gradiš karakter da bi mogao da se motaš po njemu.Ako nas banuju zbog duplog naloga ti ces biti kriv <_<
Lord Stef Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Jebite se bas sva trojica, sad posle tolike price me uzasno svrbe prsti da opet instaliram Morrowind :D Da, pod tezom igrom sam mislio upravo na to sto Filipenko kaze, bilo je recimo onih Dwemmer i Daedric ruins u koje nisi smeo da udjes bar pre 20. levela. A meni je draz igre bila upravo u tom otvorenom svetu, pa sam voleo prvo da obidjem pesaka sve pre nego sto pocnem bilo kakav quest. Tako sam redovno nailazio na neke nindza frikove i bez problema ginuo. U Skyrimu si najebo samo ako naljutis one dzinove sto cuvaju mamute, sve ostalo ne predstavlja veci izazov. Mada je mozda stvar i u tome sto sam u svim TES naslovima birao lika istih karakteristika- Nord, tepach, samo bliska borba, od spellova samo Restore Health i eventualno neki summon jer me sve ostalo smaralo (sad me zajebase sa shoutovima, pa sam morao da vrsljam po meniju cesce nego sto sam hteo <_< ), i onda pici u potragu za sto boljim oruzjem i armorom. Ima i produktivnijih nacina za igru ali meni je ovaj najvise lezao :D
Anonymous Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 U Skyrimu si najebo samo ako naljutis one dzinove sto cuvaju mamute, sve ostalo ne predstavlja veci izazov.Izgleda da nisi sreo Arch Pyromancer-e.
S.L. Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Jebite se bas sva trojica, sad posle tolike price me uzasno svrbe prsti da opet instaliram Morrowind :D Prvo kupi svesku da zapisuješ questove ;)Koliko me je samo nerviralo putovanje striderima da završim neki quest.
Filipenko Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Prvo kupi svesku da zapisuješ questove ;)Koliko me je samo nerviralo putovanje striderima da završim neki quest.Ne treba mu to. Neka instalira Game of the year edition koji dolazi sa ekspanzijama i apgrejdovan je automatski na verziju gde je žurnal super sređen, tako da te muke pamte samo oni koji su fanatično igrali igru odmah kad se pojavila
S.L. Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Igrao sam na oba načina. Taj sređeni log i nije toliko koristan, čini mi se da ima samo index prema slovima ne i sortiranje questova.Žao mi je samo što sam izgubio volje za igranjem Morrowinda pre nego što sam odigrao questove ekspanzija.
Miljenko Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Naplašiše me eventualnim prestankom funkcionisanja pirate bay-a.Skinuh Wizardry 8 i Icewind Dale 1 i 2, za svaki slučaj. :P
Weenie Pooh Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 (edited) Šta će ti Icewind Dale, jadan, najcrnja ovca u (inače izuzetnom) baldursgejtolikom RPG stadu? :unsure:Ja skinuo Fallout: New Vegas, a sad neću ni moći da igram od posla Kakva su vaša iskustva, kakva je u poređenju sa trojkom? Edited February 16, 2012 by Weenie Pooh
Recommended Posts