Jump to content

Internet kupovina

Featured Replies

Nisam koristila za kupovinu dobara, samo usluge. U principu važi pravilo da ponuda otpada ako nema dovoljan broj kupaca mada se meni to nije nikad desilo u praksi. 

A takodje je i odličan vid reaklame za odredjene salone, restorane itd. pa rado učestvuju u ovome, pored toga što usled kvantiteta prodaje sigurno nisu na gubitku.

Tako je, obično drastična sniženja i nude pružaoci usluga gde je ogromna konkurencija pa im je to način da privuku nove klijente. Taj kvantitet kao garancija da budu u plusu i određuje broj kupaca potreban za uspešnu ponudu. Lepo su izračunali minimalan broj "dealova" koji im se isplati, sve preko toga čist dobitak. 

Edited by Valkyrie

u teoriji, a u praksi jozo. :D

Kupio na joybuy 1,5m usb kabl za punjac telefona. Platio 0,98 USD. Stiglo mi obavestenje o prispecu posiljke na kojoj pise da treba da platim 246 RSD za njihove troskove ili sta ja znam. Nisam ni otisao u postu, uzeo i pocepao obavestenje.

Ps pre 10 dana sa istog sajta stigao slican kabl, nista nisam placao dodatno.

NS carina je u pitanju.

To je neka usluga jer paket navodno nije klasifikovan. Mada su meni pokušali da naplate 100din.

Ma mogu šta oće i rade što oće

Čitam upravo o dijaspora.shop prodavnici, namenjenoj pre svega rodjacima iz inostranstva koji kupuju za porodicu u Srbiji. :lolol:

Iako mi poslovni model delovao malo smešno u prvi mah, nije uopšte loša priča. Ozbiljno napravljen e commerce i ima svašta nešto. Može se naravno kupovati i odavde.

Edited by mraki

Isteklo vreme za edit. Ne vredi, smešno mi i u drugi mah. Mislim, nalaze se u Srbiji, nude dostavu na teritoriji Srbije i robu koju prodaju i drugi ovde po sličnim cenama. Samo nazivom hoće da privuku devize. Priznajem im jedino solidan asortiman.

• 2 weeks later...

jel ima nacin da kupim nesto s italijanskog veb sopa koji radi samo u italiji? :)

Ima iz Italije :Jova:

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Preteraše sa poštarinom ovi iz Sportsdirecta, morao sam preko posrednika. A i oni vidim većinom dignuše proviziju sa 20 na 30% :mad:

Kol'ka je sada minimalna poštarina?

Ne znam kako misliš minimalna, oni ti sračunaju na osnovu artikala ubačenih u korpu, i bude ~20€ za iznos koji je na samoj granici do 50€. Kontam da bi se za veće iznose više isplatilo da carina nije problem.

Minimalna u smislu kad bi naručio 1 laganu stvar, tipa majica. Tad bi poštarina bila 12.99€ čini mi se i naravno povećavala bi se kako dodaješ druge stvari u korpu. Shvatio sam te kao da je to menjano na gore.