Killiana Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 imam sledecu situaciju:drugari prave baby shower i imaju wish list na amazonu... e sad posto sam na drugom kraju sveta...kako funkcionise kupovina, a da to sve njima stigne...nisam nikad kupovala preko amazona i nemam nikakvu karticu, al da se sve to izvaditi...jel ima neko voljan da mi objasni?
Hamlet Strašni Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Bez problema. Samo kao adresu za isporuku treba da stavis njihovu adresu. Bitno je samo da isporucuju u tu zemlju. Imas cak i opciju this will bw a gift
Killiana Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 a jel mozes to malo u detalje da mi pojasnis?koja mi kartica treba i to tako :smislim, isporucuju, san francisco je u pitanju... i jel moze da se poruci tako da stigne na dan baby shower-a?
Hamlet Strašni Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 (edited) Ja kupujem ameriken ekspresom i masterom. Moram da priznam da nikada do sada nisam pokusavao da odredim datum prijema posiljke, ali su mi stvari koje su stizale preko upsa dolazile za 5 dana iz amerike.Kada odaberes sta hoces, mozes da upises adrsu koju zelis ako se ne salje na tvoju.Ako odaberes this will be a gift, imas opciju da ti uviju u papir ukrasni i ne stavljaju cenu u paket.Probaj, vazno je samo da imas karticu sve ostalo je jednostavno Edited October 11, 2011 by Hamlet Strašni
Gonzo Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 ma uzmi vizu virtuon u rajfu, ili još bolje ima u intezi isto neka za online plaćanja, samo što ne moraš da imaš minimalan iznos na kartici ko u rajfu (20 evra mislim). nisam koristio za amazon konkretno, al po ostalim shopping satovima jesam, tako da nema razloga da ne radi i na amazonu.
deeps Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 (edited) To izdavanje kartica zna da se oduzi i na dve nedelje, tako da bi trebalo da pozuris ako ce ti skoro trebati.edit: ova intesina kartica se zove Internet kartica i ima poseban racun vezan za tu karticu. Mislim da nije bilo nikakvih troskova izdavanja kad sam je vadio. Nisam je doduse koristio za shopping vec samo za placanje nekih online kurseva i share sajtova, ali bi trebalo da je OK. Platio sam jednom i karte online preko iticketa. Edited October 12, 2011 by deeps
Killiana Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 hvala svima!skoknucu do banke da vidim koja mi je najbolja opcija.
yolo Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 na dosta americkih pay sajtova ne rade ne americke kartice. za pocetak apple. amazon je OK. datum isporuke mozes da podesis samo ako placas 24h delivery pa platis dan ranije. u suprotnom ide brzo ali nema pravila tj ne mozes da nastimujes.
Tihajeza Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 (edited) meni rajfajzenova virtuon kartica ne vredi na amazonu. ni na expediji, btw, a zbog toga sam je i vadila. Edited October 12, 2011 by Tihajeza
yolo Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 moguce da ste u pravu, ja zapravo i ne koristim srpsku nego nemacku karticu, ali svejedno ima sajtova gde ni ona ne prolazi (sto ne vazi za amazon).
Lucia Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 meni rajfajzenova virtuon kartica ne vredi na amazonu. ni na expediji, btw, a zbog toga sam je i vadila.čudno, trebalo bi da je ok za amazon - bar sam tako u više navrata poslednjih godina kupovala knjige sa amazona. da li si ih pozvao (banku) da se žališ?
Alphons Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 meni rajfajzenova virtuon kartica ne vredi na amazonu. ni na expediji, btw, a zbog toga sam je i vadila. čudno, trebalo bi da je ok za amazon - bar sam tako u više navrata poslednjih godina kupovala knjige sa amazona. da li si ih pozvao (banku) da se žališ?i meni šljaka za amazon, naručio nešto pre mesec dana.
Ras Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Jel ima nekih vesti za PayPal :(Mislim da se pitanje dolaska PayPala-a podiže na neki nivo koji ne zaslužuje. Realno, internet kupovina zanimljiva je jako malom procentu ljudi u Srbiji.Naravno da nemam ništa protiv da stvari u ovoj zemlji funkcionišu na način na koji funkcionišu u sto drugih, normalnijih zemalja.Vest o podizanju limita na uvoz robe bez carine vidim kao nekakav znak ohrabrenja pred eventualni dolazak PayPala, ali to je samo posmatranje jednog leika.
Recommended Posts