teacher Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 Kako nije tačno? U Hobitu se pojave jednom da ih spasu sa drveća kad su ih orci opkolili, i jednom na kraju taman pre nego što Bilbo popije kamen u glavu.U LOTR se jednom pojave da spasu Gandalfa sa Ortanka, i jednom na kraju u Mordoru (računam im to kao jedno pojavljivanje, iako su prvo doleteli da pomognu Aragorn-Gandalf ekipi kod kapije, a onda opet do Planine Usuda da spasu Froda i Sema).Možda sam se negde zabrojao, ali meni to deluje kao bar četiri "eagles coming" scene. Pa jbg pisite Tolkinu da popravi
kim_philby Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 amateru. video sam je pre dva meseca. aj voz into xobbitc before it was cool.
Ryan Franco Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 još jedan dokaz u prilog tvrdnji da u svakom prenapadnom levičaru čuči mali elitista.
Razzmatazz Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Naravno. Zašto da budem levičar, ako ne mogu da budem prvi među jednakima?
teacher Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 još jedan dokaz u prilog tvrdnji da u svakom prenapadnom levičaru čuči mali elitista.što kaže Crnogorac za kavu i ki$elu, nemoj mi to razvdajat'...
Hamlet Strašni Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Mene je razočaralo što se na ruskom ne kaže гоббит, као гамлет
kim_philby Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 mislite da mu je svetlana slapsak diktirala?
porucnik vasic Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Значи, почупали су се око лове, а колико схватам Кристофер ниј ни гледао филмове. Да су живи да ли би се Хомер и Џојс судили?
kim_philby Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Значи, почупали су се око лове, а колико схватам Кристофер ниј ни гледао филмове. Да су живи да ли би се Хомер и Џојс судили? naravno da ne bi. Veceras sam treci put gledao film i u pojedinim scenama je zastrasujuce koliki je bizgov dzekson. No posto necu da se izlozim histeriji necu da komentarisam :D
porucnik vasic Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 naravno da ne bi. Veceras sam treci put gledao film i u pojedinim scenama je zastrasujuce koliki je bizgov dzekson. No posto necu da se izlozim histeriji necu da komentarisam :Dне било ти заповеђено напиш коју о томе трећем утиску. Видиш да тема више није хипстерска.
kim_philby Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 не било ти заповеђено напиш коју о томе трећем утиску. Видиш да тема више није хипстерска.pa ovaj put sam zaprepascen koliko je rivendal zapravo pompezano nemastovi. scena gde se ukocena kejt okrece kao noj iz diznijeve fantazije dok kic mesec sija iza nje ili elrond kada cita mapu na onom propu koji kao da je maznut iz donerovog supermena. vilovnjaci u hobitu su zapravo ovakvi:that summer feeling.dzekson je geak geek. i to je i dobro, posto niko ne bi imao snage da toliko dugo i prtedano radi na ovom projektu, ali je i lose posto mu je bilo kakva suptilnost ili sofisticiranost strana. to je nesto sto moze da se vidi i u lovely bones i kongu i manje-vise svim njegovim filmovima - osim mozda heavenly creatures.
Weenie Pooh Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 Pa šta bi sad ti, hoćeš još da vilenjaci nemaju šiljate uši? <_<LOTR je uspostavio taj setni epski mood kad je Rivendel u pitanju, a pošto Hobit sticajem okolnosti ide posle, praktično je nemoguće da sad postanu veseli, bezbrižni, i raspevani.
Aleksandar88 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Pa vilenjaci jesu sve samo nisu bezbrizni. Sve vilovnjacke price od Iluvatara pa naovamo obelezeni su manje ili vise tragicnim sudbinama vilovnjackih heroja. Od samog pocetka oni su oznaceni kao rasa koja je najbliza bogovima kako po liku tako i po stremljenju ka delima dostojnim samih bogova. Sve price su tragicne, uzvisene, gotovo bozanske po Tolkinovom opisu. Feanorovi Silmarili, skrivena vilovnjacka kraljevstva, odricanje od besmrtnog zivota zbog ljubavi prema ljudima, veciti sukob sa Melkorom, vecita teznja za povratkom u Valinor, sve ide u prilog da vilenjaci budu "ukoceni" kako vi to nazivate. Ja svakako posle svega nisam ocekivao raspevanu zvoncicu iz Petra Pana, tako da ako je u necem pogodio to je Rivendejl i vilenjaci uopste.
Bujodrag Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Kim je govorio o vilovnjacima u Hobitu.Zaista, u Hobitu su opisani kao veseli zajebanti.
Recommended Posts