Chika Spale Posted January 30, 2014 Posted January 30, 2014 Objavila je Laguna prve dve Dunk&Egg price u antologijama Legende I i II.
porucnik vasic Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Tyriona je već sjebao onom travestijom od poslednje knjige, ja lično sad ne bih suzicu pustio ni da ga skrati za glavu <_<Nego, kupio™ sam neku jadnjikavu zbirku priča Dangerous Women samo zbog njegove novele koja se dešava u Westerosu, The Princess and the Queen. Dešava se još stotinak godina pre Dunk & Egg priča, u vreme kad su se Targaryens poslednji put pošibali oko dinastičkih začkoljica, tačnije oko prakse da najstarije dete nasleđuje presto ma kog pola bilo (spoiler alert, ta praksa nije zaživela). U to vreme su još imali zmajeve, mada ne zadugo - jedno od sitne dece koja se usput pominju je Viserys the Unlucky za čije će vladavine posle da ugine i poslednji zmaj.Nije loše za čitanje ako ste fan ASOIF serijala, mada jeste malo čudno - sve priča jedan neutralni narator, neki maester istoričar koji je post festum sabrao sve opise tih događaja. Dakle nema first person pripovedanja na koje smo navikli, više je kao neki play-by-play... Možda je doživljaj bolji ako niste preveliki fan ASOIF serijala pa niste toliko upućeni u tu pseudoistoriju da od starta znate koja će struja da pobedi, Crni ili Zeleni, mada možda je tako još teže za praćenje pošto ima mali milion likova koji nisu nimalo razrađeni, teško ih je razlikovati <_<Ја овако болан лежим и читам. Мислим да је Дебели ово писао са намером да буде негде убачено у идућу књигу, међутим претерао са обимом и било му жао да остане необјављено. Стилски мршаво, али за нас навучене на Вестерос боље ваздушне битке змајева ( досадне поприлично) него ништа. Даје наду да се преживи до идућег лета кад ће да га натерају да објави идућу књигу.
Fins fleet Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 (edited) Citace se koliko veceras Edited June 4, 2014 by Fins fleet
Lrd Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 Citace se koliko veceras E, hvala na podsećanju, odoh da kupim.
Fins fleet Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 Blah, tek 17. januara. :( Dobro, preorderovano je.
Lrd Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 Blah, tek 17. januara. :( Dobro, preorderovano je. A taman sam bio zaboravio i vidim novi post i opet se obradujem na podsećanju kad ono :(
Razzmatazz Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 Blah, tek 17. januara. :( Dobro, preorderovano je. Valjda juna, ne januara.
Fins fleet Posted June 4, 2014 Posted June 4, 2014 Valjda juna, ne januara. Da. Ih, poceo sam siriti dezinformacije po svakom postu. Zovite me Karketi.
Fins fleet Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 A taman sam bio zaboravio i vidim novi post i opet se obradujem na podsećanju kad ono :( Podset! Manje je roman, vise naracija istorije iz 2 izvora, jedan disidentski i jedan vladin. Ne mozes citati bez prethodnog ASOIF znanja. Vise smor nego zanimljivo.
Weenie Pooh Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 Meh, a prequel's prequel. Meni se više dopala ona pretodna iz Dangerous Women nego ova iz Rogues. Tamo bar nisam znao šta će da se desi, a i bilo je tematski fitting. Ovde je navodno glavni lik "rogue prince" Daeron, ali njega ima u možda 25% teksta. Isti je suvoparno istoriografski stil u pitanju.
Lrd Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 Podset! Manje je roman, vise naracija istorije iz 2 izvora, jedan disidentski i jedan vladin. Ne mozes citati bez prethodnog ASOIF znanja. Vise smor nego zanimljivo. Hvala! Moram podhitno da pronađem vremena da pročitam.
Weenie Pooh Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 Lrd, ako nisi čitao The Princess and the Queen bolje uzmi to. U stvari ne znam šta da ti kažem, možda je bolje prvo The Rogue Prince jer hronološki ide prvo - ta se završava smrću Viserisa Prvog, a ona prva tom smrću počinje - ali prva je IMHO mnogo zanimljivija za čitanje. Možda zato što sam već znao kako će ko od likova da skonča. Jebeš prequels.
Geo Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 Jel izdala Laguna jos nesto od Martina osim "PLIV-a" i "Snova" ? Sutra je ona noc knjige kada su fini popusti ...
Geo Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Juce u Laguninoj knjizari cuo od nekog njihovog "sefa" da treba uskoro (do kraja leta) da objave objedinjene price "Lutajuci vitez" a sto se tice enciklopedije Vesterosa , tu se vode neki zesci pregovori jer ista sadrzi preko 300 (velikih) ilustracija i krajnja cifra izadje bas dosta ...
Weenie Pooh Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Hedge Knight oni najavljuju već godinama, nemoj se previše uzbuđivati. Znači, "lutajući vitez" je izabrano? Valjda je OK, tu nema idealnog rešenja. Biće problema kasnije u tekstu, pošto Martin na jedno milion mesta pominje spavanje pod živicama...
Recommended Posts