Weenie Pooh Posted May 27, 2013 Posted May 27, 2013 (edited) Ja se isto nadam da nije mrtav, tj. da će prosto neko da ga čudesno izleči Jack Shepard style, ali verovatnije da će ipak biti raise dead opcija. Nema šanse da se ne vrati na neki način, ostali bismo bez perspektive na celom Zidu.Inače ceo atentat je potpuno veštački skarabudžen, Jon idiotski dozvoljava da oko njega postepeno raste nezadovoljstvo, ne radi ništa da smiri Marsha i ostale podređene koji se bune zbog njegove saradnje sa wildlinzima i Stannisom. A dovoljno bi bilo da im istakne očiglednu situaciju - da im treba sva moguća pomoć jer su sa druge strane Zida horde zombija, to bi razbistrilo situaciju u glavi svakog ko je preživeo Fist of the First Men ili bar čuo šta se tamo dešavalo...Ovako, on tera putem koji je zacrtao i ne obrazlaže ama baš ništa, kao da ima apsolutnu vlast, kao da priziva da ga neko izbode, kao da je lik u nekoj neuverljivo napisanoj mini-drami čiji autor postepeno gubi konce... oh wait. Edited May 27, 2013 by Weenie Pooh
Amelija Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Pa bilo bi lepo da ne bude mrtav & beo, naravno, baš sam se iznervirala kad su ga izcezarisali, mada, i nije bilo previše neočekivano upravo zbog ovoga: Inače ceo atentat je potpuno veštački skarabudžen, Jon idiotski dozvoljava da oko njega postepeno raste nezadovoljstvo, ...on tera putem koji je zacrtao i ne obrazlaže ama baš ništa,Baš sam se par puta zapitala zašto tako radi i kuda li to vodi.Inače žao mi je Kventina Martela, ali je bio gluuuuuuuuuuup
Razzmatazz Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Ja se isto nadam da nije mrtav, tj. da će prosto neko da ga čudesno izleči Jack Shepard style, ali verovatnije da će ipak biti raise dead opcija. Nema šanse da se ne vrati na neki način, ostali bismo bez perspektive na celom Zidu.Inače ceo atentat je potpuno veštački skarabudžen, Jon idiotski dozvoljava da oko njega postepeno raste nezadovoljstvo, ne radi ništa da smiri Marsha i ostale podređene koji se bune zbog njegove saradnje sa wildlinzima i Stannisom. A dovoljno bi bilo da im istakne očiglednu situaciju - da im treba sva moguća pomoć jer su sa druge strane Zida horde zombija, to bi razbistrilo situaciju u glavi svakog ko je preživeo Fist of the First Men ili bar čuo šta se tamo dešavalo...Ovako, on tera putem koji je zacrtao i ne obrazlaže ama baš ništa, kao da ima apsolutnu vlast, kao da priziva da ga neko izbode, kao da je lik u nekoj neuverljivo napisanoj mini-drami čiji autor postepeno gubi konce... oh wait.On obrazlaže i to je radio u više navrata - nakon prve bitke kad su ostaci krenuli da se predaju, zatim kad su palili "Manceta" i dozvolili prvoj turi da savije koleno i zakune se da će održavati mir (i Rhloru) i onda ponovo nakon kombinacija sa Tormundom.Sećam se lepo jednog dijaloga kad su prisustvovali jednoj od tih Stannisovih predstava sa "ja sam kralj, evo ga svetleći mač", da su Jon i ostalo vođstvo sedeli na konjima pored kao publika. I u jednom trenutku je Marsh priterao svog konja njemu i tu su se ispričali i jasno je rečeno da je da su na Fistu upoznali svog pravog neprijatelja i da bi se njemu suprotstavili, potreban im je svaki par ruku te da je Stannis u pravu u vezi mobilizacije Wildlinga. I Marsh se sa time kao složio, ali je insistirao da ih ipak ne puštaju iza Zida, nego da formiraju svoje redove i bore se protiv White Walkersa sa one strane, po ovim najbližim selima. Pa ako ne uspeju ništa da urade, da ovi zatvore i zalede prolaz. Martin je tu nekoliko puta ponovio kako Marsh kao kapira, ali da je pun mržnje prema ovima, da se stalno pita jesu li se oni zato borili, toliko puta ih odbacivali - i sam Marsh je bio teško ranjen u odbrani Shadow Towera. I kad je Jon i to argumentovao sa time da jedino Zid može ove koliko-toliko da zaustavi, onda je Marsh, kao glavni ekonom, potegao priču o tome kako ih neće moći prehraniti itd, a ide zima.Sa te strane mi je relativno OK, mada mi malo smeta da je Marshova mržnja uzrok tolikog slepila (mada, kad vidim ovde u RL odnose Srbi sa Hrvatima ili kosovskim Albancima, i nije mi toliko čudno). I Marsh i ostali su ga još koliko toliko trpeli sve dok nije došlo do muljanja sa spasavanjem njegove navodne sestre (koja nije bila Arya, nego Alys Karstark), slanjem Manceta u Winterfell odnosno tamošnjeg cockupa i kad je napokon usledela najava direktnog sukoba sa Ramseyem Boltonom, kad je Jon eksplicitno skrenuo sa puta "Nights Watch se ne meša u trvenja kraljevstva" i pitao ko će sa njim da se suprotstavi Dreadfortu. E TO je bila kap preko pune čaše za Marsha i ostale.
porucnik vasic Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 Ja se isto nadam da nije mrtav, tj. da će prosto neko da ga čudesno izleči Jack Shepard style, ali verovatnije da će ipak biti raise dead opcija. Nema šanse da se ne vrati na neki način, ostali bismo bez perspektive na celom Zidu.Inače ceo atentat je potpuno veštački skarabudžen, Jon idiotski dozvoljava da oko njega postepeno raste nezadovoljstvo, ne radi ništa da smiri Marsha i ostale podređene koji se bune zbog njegove saradnje sa wildlinzima i Stannisom. A dovoljno bi bilo da im istakne očiglednu situaciju - da im treba sva moguća pomoć jer su sa druge strane Zida horde zombija, to bi razbistrilo situaciju u glavi svakog ko je preživeo Fist of the First Men ili bar čuo šta se tamo dešavalo...Ovako, on tera putem koji je zacrtao i ne obrazlaže ama baš ništa, kao da ima apsolutnu vlast, kao da priziva da ga neko izbode, kao da je lik u nekoj neuverljivo napisanoj mini-drami čiji autor postepeno gubi konce... oh wait.Мора да Мелисандра да га пољуби, мад асе њему пуше ране, кано да је какав Змај. Он је централни лик ове серије, а антентат је потпуно тупав. Но није једина тупава ствар у петом делу.Pa bilo bi lepo da ne bude mrtav & beo, naravno, baš sam se iznervirala kad su ga izcezarisali, mada, i nije bilo previše neočekivano upravo zbog ovoga:Baš sam se par puta zapitala zašto tako radi i kuda li to vodi.Inače žao mi je Kventina Martela, ali je bio gluuuuuuuuuuup Квентин је један од занимљивијох ликова који се појавио касније, али дебели није знао шта ће са њим да ради...
Fins fleet Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Квентин је један од занимљивијох ликова који се појавио касније, али дебели није знао шта ће са њим да ради...Ja sam bio ubedjen da ce da rokne Daria iz zasede.
Aleksandar88 Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Meni je drago da nije, slicnu sudbinu zelim i gvozdenoostrvskom olosu sto je krenuo po Deneris.
Weenie Pooh Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Kako nemaš razumevanja za Viktariona bre, to je tragični antiheroj, to je Hound 2.0.! Glavu dajem da će on biti taj koji odvede Dany do Westerosa, ako već ne ode sama.
porucnik vasic Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Meni je drago da nije, slicnu sudbinu zelim i gvozdenoostrvskom olosu sto je krenuo po Deneris.Коначно неко разуман на овом топићу. :ziga: Најогавнији лик у целом серијалу.
Weenie Pooh Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 И после што нас™ по форуму пљују да смо искомплексирани.Eto ti zašto,
Roger Sanchez Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Kako nemaš razumevanja za Viktariona bre, to je tragični antiheroj, to je Hound 2.0.! Glavu dajem da će on biti taj koji odvede Dany do Westerosa, ako već ne ode sama.pa sad, u jednom predpročitanom™ čapteru, the lignje pomažu čudesno stabilnoj Mereenskoj vladi Nj. V. Dany u egzilu da razbije Yunkiš houst.hodor
Weenie Pooh Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Жозе=Виктарион ? Žoze bi u Westerosu mogao da bude samo Littlefinger, ali razumeli smo se :P Onakvog čoveka da nipodaštavate, katastrašno. Nisam čitao to poglavlje što Roger pominje, ali zvuči smisleno. On pomogne MauDau da rasplete Mereenese knot, ona se ukrca kod njega na brod, ali posle Euron i njegovi agenti naprave neko sranje sa onim rogom i stvari se iskomplikuju, možda privremeno izgubi zmaja, itd.
Roger Sanchez Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Dany se još negdje bavi s khalovima u Dothraki moru, tu samo Selmy. Za kojeg mi je savršeno neobično da kontrolira grad koji je kraljici osobno ispadao iz ruku. :lolol:Možda se doduše i ona na kraju priključuje, za 1 clusterfuck jadnih Yunkiš slejversa.hodor
Recommended Posts