Jump to content
IGNORED

Privatni vs. državni fakulteti

Zoe

Recommended Posts

• Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Indy

59

• fonTelefon

47

• hazard

42

• gagorder

42

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
hm... pitam se da li su oni pravno registrovani kao, Novi Balkanoloski Institut ili Beogradski iztrazivacki centar za drustvene nauke i umetnosti... tj. da li su institut ili su udruzenje. Koliko znam, da bi nesto bilo naucni institut, mora imati tipa 10 doktora nauka na platnom spisku, a ovi su mal tanki u tom smislu, sudeci po informacijama na sajtu.ne bih rekla da ce ovi prerasti u fakultet, ovi su samo, eto tako, da nesto budu...
registrovani su kao NVO, što ih ne sprečava da se predstavljaju kao institut... a garantujem da će Džoni od ovoga da proba da napravi fakultet, nije gadljiv na pare, uostalom on je bio i prvi rektor akademije za diplomatiju i bezbednost.ali kad mu samo vidim pomoćnike :isuse: fudbaler i ragbista/kriketdžijameđ istoričarima stvarno ima neobično mnogo šljama, ali je Samardžić jedan pacov kapitalac.
Posted

Samardzic ljut sto ga nisu postavili za direktora balkanoloskog instituta SANU, pa osnovao sopstveni?

Posted (edited)
Ovo je nesto sto se slabo cuje, uglavnom kada deca pridju 18, gleda se da se uture na neki fakultet... A sta ce posle biti? Obzirom kakva vremena (imam osnova da mislim da) dolaze, treba da se uci survival skills u prirodi, opstanak na moru, streljastvo, borilacke vestine, jahanje, lov, klanje i pripremanje zivotinja, prakticno zidarstvo i gradnja objekata, pravljenje sopstvenih malih izvora energije i tome sl. Think future, think Mad Max.
Pa brate ja kada sam pisao o ekonomicnosti i optimizaciji raspolozivih resursa ti si me nazivao asketom i govorio da ne mozes da poverujes u to. A sada se zalazes za isto.Sto ti manje treba to si slobodniji. Edited by noskich
Posted

Ne verujem da si me razumeo, nije ovo o cemu sam pisao izbor (tvoje je bilo izbor, i to koji si po malo nametao drugima kao "ispravan"). Sustinska razlika.

Posted
Ne verujem da si me razumeo, nije ovo o cemu sam pisao izbor (tvoje je bilo izbor, i to koji si po malo nametao drugima kao "ispravan"). Sustinska razlika.
Mozda i nisam razumeo. U svakom slucaju bolje da je izbor nego moranje. Nisam brate nametao, samo sam objasnio.
  • 4 weeks later...
Posted
Ovo što ti pišeš Indy je sasvim u redu (generalno na temu obrazovanja), međutim danas na teritoriju ex YU u principu ne možeš pronaći solidan posao ako nemaš završenu solidnu školu. Dakle, kasnimo otprilike 10 - 20 godina? Što se tiče državnih vs. privatnih fakulteta (na našim prostorima),upravo užasava taj ex (yu) catedra pristup gdje ispada da, samo ako pročitaš gomilu&gomilu suvišnih podataka i knjiga, koje ti nikad u praksi neće zatrebati, e - onda si "stručnjak". Isključujući pritom neumitnu paradigmu da su znanost, tehnika, ekonomija, itd. toliko uznapredovale, da u svijetu više ne postoji "univerzalan" inženjer, niti ekonimist, kao ni "socrealistički" šef tamo neke firme koji je pripadnom knjižicom predodređen da sve zna i da vodi uspješno firmu baš kako treba... Mnogi se ovdje pitaju i sarkazmom ruše temu o "suvišnosti" privatnih menadžerskih škola. Činjenice međutim dokazuju da nam je ekonomija u *turcu, da naprosto NEMA sposobnih ljudi koji se znaju nositi s elementarnim svjetskim problemima i da su ljudi na vodećim političkim pozicijama, ne samo politički i ekonomski nepismeni, nego se ne znaju koristiti ni elementarnim PR alatima (na čemu de facto počiva Baracova kampanja). Itd... dakle, tema koja zahtijeva malo više naprezanja (nije upućeno nikome konkretno) od uobičajenog i toliko deplasiranog balkanskog pljuvanja koje beskrajno zamara.
Posted
A obaska sto se ti prozvani univerziteti casnije odnose od jednog UCL koji izdaje i ponistava doktorate kako se okrene politicka klima.
Drago mi je što se bavite lošim fakultetima, ali to naprosto NIJE, i nikad nije bila tema. Ima valjda dovoljno pismenih ljudi koji shvaćaju poantu naslova... ili nema??
Posted
A obaska sto se ti prozvani univerziteti casnije odnose od jednog UCL koji izdaje i ponistava doktorate kako se okrene politicka klima.
Komentar one Andreje Vezovnik je wub. Najobičnija univerzitetska patkometrija, slažem se.
Posted
Što se tiče državnih vs. privatnih fakulteta (na našim prostorima),upravo užasava taj ex (yu) catedra pristup gdje ispada da, samo ako pročitaš gomilu&gomilu suvišnih podataka i knjiga, koje ti nikad u praksi neće zatrebati, e - onda si "stručnjak".
Bez efektivnog sistema rangiranja (kao sto su Times Higher Education ili onaj kineski sistem) ne možemo da imamo više od anegdota o tome koje su vis. škole kvalitetne. Lično ne znam ništa o tome budući da nisam u regionu, pa nemam šta informativno ni da kažem. Ne znam za druge. Mada, od anegdotskih dokaza niko nije video velike vajde. Možda je zato i tema otišla u efe.