Topola Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Bio je jedan slican udes davno davno u SAD. Sve bilo u redu u prilazu, i pred sam tacdaun "rep" je otisao naglo dole, zaorao pistu, i katastrofa se desila. Mislim da je rec bila o L1011. Posle se ispostavilo da je nagli nalet vetra, windsheer, smaknuo vertikalac na dole... Nagadjam, ali, mozda je i ovde rec o tome. Naglo smicanje vetra je najopasnije upravo u fazi sletanja...
dragance Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Evo sad na CNN-u vrte amaterski snimak udesa. I kazu da je voice cockpit recording otkrio da su imali stall warning 7 sekundi pre impakta, pokusali da "dodaju gas" i abortiraju sekund i po pre, ali bese kasno.
jms_uk Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 http://edition.cnn.com/video/standard.html?/video/us/2013/07/07/vo-sf-plane-crash-moment-of-impact-spotlight.cnn:o :oIz ovoga se vidi odakle oni tragovi zemlje - i koliko su jaka krila na ovom avionu.:o
Muwan Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Ovo je magija ili svevišnjeg ili projektantkskog tima, da je 300 ljudi preživelo ovako nešto.
ivy Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 :thumbsup:Sama aerodinamika, najpre. Podloznost faktorima, itd. Nacin na koji se sprava krece kroz vazduh. Bla bla. Mnogo volim avione & trecu dimenziju, ali nikad, bas nikad, ne bih seo na paraglajder. Jednostavno, nisam spreman za taj stepen izlozenosti. e za ovo nemaš pojma :P... pa ti onda ne voliš vazduh ..a jel vidiš na kojoj smo temi,pobobu..
wall Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Uvek se setim, lik (instruktor) uletio u dalekovod, ali sve prošlo dobro, nedelju dana u bolnici i vratio se...Sad on priča, objašnjava a njegov će instruktor (otišao u penziju kao pilot poljoprivredne avijacije):"E moj sine kad sam ja prvi put uletio u dalekovod..."
Muwan Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Both girls were pronounced dead at the airport, but US investigators said one of them might have died after being run over by an emergency vehicle.
wall Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Ja samo videh da je imao 43 sati na B777.Izgleda da sam ipak dobro razumeo.Prvo sletanje.
jms_uk Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/07/12/asiana-victim-fire-truck/2512493/A third child has died from the Asiana Airlines crash at San Francisco International Airport, hospital officials announced Friday afternoon.San Francisco General Hospital officials said that the victim, a girl, died of her injuries Friday morning.
Zverilla Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 zapalio se (srecom) prazan dreamliner na hitrou.By :smoris: 787 :(
jms_uk Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Bukiran sam na tri B787 leta u oktobru [2x JAL, 1x ANA].
Recommended Posts