Jump to content

Avionski udesi i nesreće

Featured Replies

Bio je jedan slican udes davno davno u SAD. Sve bilo u redu u prilazu, i pred sam tacdaun "rep" je otisao naglo dole, zaorao pistu, i katastrofa se desila. Mislim da je rec bila o L1011. Posle se ispostavilo da je nagli nalet vetra, windsheer, smaknuo vertikalac na dole... Nagadjam, ali, mozda je i ovde rec o tome. Naglo smicanje vetra je najopasnije upravo u fazi sletanja...

Evo sad na CNN-u vrte amaterski snimak udesa. I kazu da je voice cockpit recording otkrio da su imali stall warning 7 sekundi pre impakta, pokusali da "dodaju gas" i abortiraju sekund i po pre, ali bese kasno.

Ovo je magija ili svevišnjeg ili projektantkskog tima, da je 300 ljudi preživelo ovako nešto.

triple7 je mama :ziga:

Kažu da je pilotu ovo bilo prvo sletanje sa 777...?

Ja samo videh da je imao 43 sati na B777.

Moguće da sam ja slabo preveo.

:thumbsup:Sama aerodinamika, najpre. Podloznost faktorima, itd. Nacin na koji se sprava krece kroz vazduh. Bla bla. Mnogo volim avione & trecu dimenziju, ali nikad, bas nikad, ne bih seo na paraglajder. Jednostavno, nisam spreman za taj stepen izlozenosti.
e za ovo nemaš pojma :P... pa ti onda ne voliš vazduh ..a jel vidiš na kojoj smo temi,pobobu..

Uvek se setim, lik (instruktor) uletio u dalekovod, ali sve prošlo dobro, nedelju dana u bolnici i vratio se...Sad on priča, objašnjava a njegov će instruktor (otišao u penziju kao pilot poljoprivredne avijacije):"E moj sine kad sam ja prvi put uletio u dalekovod..."

Both girls were pronounced dead at the airport, but US investigators said one of them might have died after being run over by an emergency vehicle.
:ph34r:
Ja samo videh da je imao 43 sati na B777.
Izgleda da sam ipak dobro razumeo.Prvo sletanje.

zapalio se (srecom) prazan dreamliner na hitrou.By :smoris: 787 :(

Bukiran sam na tri B787 leta u oktobru [2x JAL, 1x ANA].