jms_uk Posted February 18 Posted February 18 28 minutes ago, Tsai said: Bilo je neko prinudno sletanje na Tesli, uz ostecenje aviona Ima li neki dodatni info?
goofs Posted February 18 Posted February 18 To je valjda ovo https://n1info.rs/vesti/avion-maraton-erlajnza-bezbedno-sleteo-nakon-vanrednog-dogadjaja-na-aerodrom-nikola-tesla/
jms_uk Posted February 18 Posted February 18 (edited) Imali su i jedan go around prilikom povratka... plus silaznu putanju od 2. do 6. minuta (1550 stopa iznad Rusnja) https://uk.flightaware.com/live/flight/ASL324 Edited February 18 by jms_uk
goofs Posted February 18 Posted February 18 A ovaj drugi pad je bio pokusaj sletanja, pa odustajanje zarad drugog pokusaja?
jms_uk Posted February 18 Posted February 18 2 minutes ago, Tsai said: Kakav je ovaj pocetni pad u visini ? Neocekivani? Nadam se da ce istraga otkriti...
Mel Posted February 18 Posted February 18 Ja sam neshto videla da kao nije natocheno gorivo - znachi neko lupao? Nego neshto tehnichki?
jms_uk Posted February 18 Posted February 18 Just now, goofs said: A ovaj drugi pad je bio pokusaj sletanja, pa odustajanje zarad drugog pokusaja? Moguce je da su nadleteli aerodrom da neko pogleda (stajni trap) odozdo? Meni se to jednom desilo u Amsterdamu (u kokpitu nisu imali potvrdu da je landing gear locked). 1 1
jms_uk Posted February 18 Posted February 18 1 minute ago, Mel said: Ja sam neshto videla da kao nije natocheno gorivo - znachi neko lupao? Nego neshto tehnichki? U kom smislu nenatoceno gorivo? Ako je verovati vesti, poleteli su sa pogresnog dela piste. 2
goofs Posted February 18 Posted February 18 Gore u clanku pise da je avion udario u prilazna svetla piste jer je uzleteo "prerano", zvuci nesto benigno. Po ovom grafiku mi deluje znatno ozbiljnije. 1
jms_uk Posted February 18 Posted February 18 1 minute ago, goofs said: Gore u clanku pise da je avion udario u prilazna svetla piste jer je uzleteo "prerano", zvuci nesto benigno. Pa ne bih rekao da je udaranje aviona u bilo sta benigno... 3
Mel Posted February 18 Posted February 18 2 minutes ago, jms_uk said: U kom smislu nenatoceno gorivo? Ako je verovati vesti, poleteli su sa pogresnog dela piste. Ok.
burekdzija Posted February 18 Posted February 18 Ako je istina da je poleteo sa pola piste, imaju srece sto su zivi, jer koliko vidim mu treba minimum 2km (em 195). To je bas knap bilo. Na stranu kako niko nije primetio da je izasao na pola piste. 3
goofs Posted February 18 Posted February 18 Ja sam (verovatno pogrešno) razumeo da se on zaletao sa cele piste, ali da je prerano podigao nos. To što pričate ima više smisla, avion se uzdigao da ne bi završio u travnjaku, a verovatno su i tu na samom kraju ta svetla koja je pokupio. Strašno.
burekdzija Posted February 18 Posted February 18 Pisu dalje da sleteo bez flapsova zbog ostecenja istij. Sta god to znacilo, ili su ostala u konfiguraciji za poletanje ili ih je uvukao pa nije mogao da izvuce, bilo kako bilo je bio prebrz na sletanju. Ovo je po mom skromnom misljenju ozbiljan incident, srecom je posada ocigledno posle uzasne greske bila prisebna, prvo nije zavrsio u njivi, a onda i sleteo u neoptimalnoj konfiguraciji. Dobro su prosli. 5
Recommended Posts