pacey defender Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 http://thinkprogress.org/justice/2013/10/29/2851351/ways-stand-ground-promoting-vigilantism/ Four Ways Stand Your Ground Is Promoting Vigilantism
Блок_64 Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 (edited) moze biti i prekoracenje krajnje nuzde. krajnju nuzdu sam pomenuo zato sto se zbog toga moze odbaciti krivicna prijava, a ako je na mah onda ne moze.Па како да докаже да мора да пуца тј да је крајња нужда када га погоди песма од Томе Здравковића Edited October 30, 2013 by Блок_64
Lezilebovich Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 ne znam da li je ovo prava tema, ali ... On je tvrdio da su ga ta dvojica konstatno maltretirali. Iako su sugrađani, poznanici i školski drugovi peticijom tražili da se pokušaj ubistva prekvalifikuje u nužnu samoodbranu, optužnica nije izmenjena. Glavni razlog za to je bila činjenica da dokazi, kao i snimak sa video nadzora jasno pokazuju da su punoletni mladići napali maloletnika, gađali ga ciglama, udarali metalnom kantom, a kada su počeli da ga dave, potegao je nož u samoodbrani. link kako ovo nije samoodobrana ? tuklu ga dugo vremena, u konkretnom slučaju ga gađali ciglama, tukli metalnom kantom, i tek kada su krenuli da ga dave, dečko ih je ubo.
Shan Jan Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Jednostavno, nije ona ugrozena sorta za kojom cela zemlja place - navijac.
nera Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 ne znam da li je ovo prava tema, ali ... link kako ovo nije samoodobrana ? tuklu ga dugo vremena, u konkretnom slučaju ga gađali ciglama, tukli metalnom kantom, i tek kada su krenuli da ga dave, dečko ih je ubo. Trebalo je prvo da uzvrati ciglama, pa metalnom kantom, pa da ih davi, a ne da vadi noz. Racuna se da je noz ozbiljnije oruzje od navedenih pomagala sto ce reci da je upotrebio prekomernu silu, tj. kriv je onaj ko je potegao najteze oruzje a ne ko je napao.
Аврам Гојић Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 nego kad smo vec ovde, koliko cujem, slucaj protiv Saska Bogeskog ide punom parom, optuznica za ubistvo i whole shebang...ali fejzbuk i tviter su se zasitili :(
Indy Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Trebalo je prvo da uzvrati ciglama, pa metalnom kantom, pa da ih davi, a ne da vadi noz. Racuna se da je noz ozbiljnije oruzje od navedenih pomagala sto ce reci da je upotrebio prekomernu silu, tj. kriv je onaj ko je potegao najteze oruzje a ne ko je napao. A da uzvrati lepim rečima, onako svetosavski, hrišćanski?
kim_philby Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 pa zapravo ono sto ovde moderacija stalno kuka: neko te maltretira ti ga prijavi. nikako ne resavaj stvari sam. inace banovina. Sent from Bender's iPad using Tapatalk
nera Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 (edited) A da uzvrati lepim rečima, onako svetosavski, hrišćanski? Hm, to je valjda pokusavao pre (pocetka) predmetnog incidenta ali nije bio ubedljiv ... Zar nije prijavljivao? edit: secam se slucaja iz '90-tih, Borca ili Padinska skela su mesto zbivanja. Tog nekog momka je lokalni siledzija maltretirao mesecima, izmedju ostalog terao ga da trci go ulicom i tako neke stvari. Svi su znali za to ali niko nije odregovao, te ovaj je previs eopasan pa nece niko da mu se zamera, te sta mi imamo s tim i tome slicno. Na kraju ga je decko upucao, ne secam se detalja ali znam da su mahom komentari bili "eto, ubi coveka, sta mu bi?!". Cini mi se da je i uzrast bio slican, srednjoskolci svakako. Edited March 25, 2014 by nera
Indy Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Hm, to je valjda pokusavao pre (pocetka) predmetnog incidenta ali nije bio ubedljiv ... Ništa tu ne pomaže kao kruna od trnja, kažem ja.
Tresko Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 Trebalo je prvo da uzvrati ciglama, pa metalnom kantom, pa da ih davi, a ne da vadi noz. Racuna se da je noz ozbiljnije oruzje od navedenih pomagala sto ce reci da je upotrebio prekomernu silu, tj. kriv je onaj ko je potegao najteze oruzje a ne ko je napao. Ali da cigle, kao i kanta budu istih dimenzija i težine, jer je sve drugo upotreba veće sile i prekoračenje.
Indy Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 I da udara s istom snagom, ne sme jace. Inace je neravnopravno i prekoracenje.
Dagmar Posted March 27, 2014 Posted March 27, 2014 ne znam da li je ovo prava tema, ali ... link kako ovo nije samoodobrana ? tuklu ga dugo vremena, u konkretnom slučaju ga gađali ciglama, tukli metalnom kantom, i tek kada su krenuli da ga dave, dečko ih je ubo. Došlo mi da napišem nešto za tužilaštvo, al ni to više ne sme.
čekmeže Posted March 27, 2014 Posted March 27, 2014 http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/452946/Pozega-Ubijeni-napadac-pljackao-menjacnicu-da-bi-platio-struju
Recommended Posts