Jump to content

Skijanje

Featured Replies

Paris uze zlato. Srebro podelili Krikmajer i niotkuda Klari.

Norvežani se raspali svi. Na samom dnu liste.

Danas sam gledao super g u koruskoj u kafani (na pola staze)  sa domacinima i turistima. 

Stranci se radovali kad su Austrijanci (Majer, Rajhelt) ispadali, ta mrznja kanda nije ogranicena na ppp, cenim da su im domaci pljuvali u hranu posle.

Meni bilo zao Majera, volim sto je iz Koruske, jer je lepa, a i skijasi iz Koruske su unutrasnji autsajderi u Austriji, spram ovih iz Tirola.

Uglavnom starosedeoci su izlupali escajga za vreme trke, srebro im ne bese pravo. Ja zakucao ekser posle trke, pa nazad na stazu. 

Ilka odlična u kombi spustu

Da. Problem je sto je ispred Vlhove samo 71 stotinku, a ispred Vendi 41.. Mislim da ce biti bolja od spustasica u slalomu, pa je realno da se bori za bronzu sa Brinjone I Mowinckel. A zlato i srebro skoro sigurni za Vlhovu i Vendi. Tim redom. Lara mi nepoznanica...

Inače, Vlhova najprijatnije iznenađenje sezone. Do sada je samo slalom slikala, a ove godine uze GS i evo prvi favorit u kombinaciji 

Edited by Timmy

Posle prvih 20, Nevena poslednja. Cilj je da udje u 30 (od 35) pa da krene medju prvima. Ako ne uspe, stana posle.. al ako udje moze do prvih 15 sigurno.

Mada, ova sezona joj je za zaborav. Smanjen joj je budžet višestruko i odmah se to vidi na rezultatima.

Nevena tek 33. Jedna sporija i jedna nije završila trku. A budući da bar 3-4 njih nece startovati u slalomu mogu lepo da stave svih 28-29 da krenu redom. Al naravno nece. Pa dok se sve izredjaju za Nevenu ce biti očajna staza (dodatno izrovana jer voze neslalomašice).

Inace, i znacno se od 2020/21 sezone ukida kombinacija. Na ustrb jebenog paralela koji niko ne gleda. Nek mi se napasu redom svi iz FISa. Jako glupa odluka. To je bilo po 2 trke u sezoni, jedino mesto gde se mogu ukrstiti skijaši iz različitih disciplina. Ali glupim potezima u organizaciji jednostavno su sjebali disciplinu i na kraju je i ukinuli. Idioti 

Nema sanse da Ilka dodje do medalje danas ali u svakom slucaju ovaj spust je bio dobar trening za glavni spust u nedelju.

Što misliš da nema šansi za medalju? Nije neka konkurencija, malo je slalomašica u trci. A Ilka skroz dobro vozila GS u Slo neki dan, pa mislim da može da ponovi u slalomu koji će verovatno biti lakši.

Očajna Ilka u slalomu

Just now, renne said:

Očajna Ilka u slalomu

Ocekivano. Njen najbolji rezultat u kombinaciji je 7.mesto. Uzima medalju u nedelju.

Bas mi lep podijum.

Vendi odbranila zlato. Ona mucena drzi neslavni rekord u slalomu, 20 podijuma bez pobede. Pa se uvek obradujem kad pobedi u kombinaciji.

Vlhova srebro. Samo 3 stotinke iza. Prva singl medalja sa SP. Mislim da moze do jednog zlata ovde.

Mowinckel bronza. Ramona cetrvrta.

Nevena 19. Najbolji plasman na SP ikad. Steta sto nije usla u 30 posle spusta. Mogla je Jos nekoliko mesta gore.

Krece spust za koji minut, po mnogima glavni dogadjaj na SP. Moja prognoza Paris, Krikmajer, Feuz.

A mnogo se nadam da Svindal moze do medalje. Poslednja trka velikog sampiona.

Edit. Ipak je u 12.30. Stalno pomeraju.

Edited by Timmy

Očajni uslovi, magla sneg. Ali ipak kreće sad u pola 2. Start spušten na SG start. Jbga. I za ovo se čude skijaši što se održava 

Odličan Jansrud. Sad se nadam medalji :)