El Guapo Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Znam da hrvati ulaze u Srbiju samo sa LK, da li i obrnuto važi? Na netu čitam izjave ministra Dačića od prošle godine kako se on zalaže za to, ali nigde i da je zaživelo!Da li neko ima iskustva?
yolo Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 jel toliko tesko pozvati konzulat hrvatske u srbiji i pitati?BeogradKneza Miloša 6211000 BeogradSRBIJA Tel. +381 11 36 79 150, 36 79 151Fax +381 11 36 10 032, 36 21 026BeogradSime Lozanića 1111000 BeogradSRBIJA Tel. +381 11 3679 140Fax +381 11 3613 566
dig_chohano Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Jes, pa da mu kažu da može samo sa osobnom iskaznicom ili putovnicom.
Muwan Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 (edited) Kad je već pokrenut topik, da li je neko vozio do Rijeke skoro? Preporuke/upozorenja/rute? Edited June 3, 2011 by beowl
Skyhighatrist Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Bio ja pre dva vikenda do Rijeke i na Krku, Malinska.Lepo vreme, ljubazan narod. 1 vrh. Ništa upozorenja, samo preporuke. :)
Eraserhead Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Hrvati ulaze u Srbiju sa pasošem kao i mi u Hrvatsku. Sa LK mogu koliko znam samo oni iz pograničnih opština. Što se Rijeke tiče bio prošle godine kolima. Nema neke posebne rute do autoputa BG-ZG i onda ka Rijeci. Stiže se za oko 6 sati iz BGa, autoput je odličan, posebno potez ZG-RI. Nikakva posebna upozorenja, lep grad (možda najlepši na primorju) i OK ljudi.
Ros Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Hrvati ulaze u Srbiju sa pasošem kao i mi u Hrvatsku. Sa LK mogu koliko znam samo oni iz pograničnih opština. Što se Rijeke tiče bio prošle godine kolima. Nema neke posebne rute do autoputa BG-ZG i onda ka Rijeci. Stiže se za oko 6 sati iz BGa, autoput je odličan, posebno potez ZG-RI. Nikakva posebna upozorenja, lep grad (možda najlepši na primorju) i OK ljudi.Iz pogranicnih opstina se ne moze sa LK u hrvatsku vec sa pogranicnom propusnicom.
Eraserhead Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Iz pogranicnih opstina se ne moze sa LK u hrvatsku vec sa pogranicnom propusnicom.To ima smisla. Hvala.
gospa buba Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Znam da hrvati ulaze u Srbiju samo sa LK, da li i obrnuto važi? Na netu čitam izjave ministra Dačića od prošle godine kako se on zalaže za to, ali nigde i da je zaživelo!Da li neko ima iskustva?ne vazi obrnuto sigurno.ali me druga stvar zanima. jel sad moram da imam garantno pismo i za tamo? ili za shumsku, na primer (ko zna sta posle moze da mi padne na pamet, island je granica) s obzirom da mi ivica vishe ne da da izlazim kad i kako ja hocu?
Čutura Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Mislim da je Ivica dao interno uputstvo koga treba da se drnda na granici, sumljam da se primenjuje na sve putnike
Tresko Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Znam da hrvati ulaze u Srbiju samo sa LK, da li i obrnuto važi? Na netu čitam izjave ministra Dačića od prošle godine kako se on zalaže za to, ali nigde i da je zaživelo!Da li neko ima iskustva?Loše znaš. Hrvatima za ulazak u Srbiju treba pasoš. Osim ako nisu ušli već u EU, a mi ne znamo.Samo iz BiH mogu da udju u Srbiju sa ličnom kartom, kao i iz Srbije u BiH.
assück Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Loše znaš. Hrvatima za ulazak u Srbiju treba pasoš. Osim ako nisu ušli već u EU, a mi ne znamo.Samo iz BiH mogu da udju u Srbiju sa ličnom kartom, kao i iz Srbije u BiH.zar nije bilo i za CG sa LK?
Ros Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 To ima smisla. Hvala.onaj prvo post sam pisao iz apple storea sa ipad2-a (luda stvar), pa sam skratio. :)propusnica je sa trajanjem od 3 godine. format je kao standardan pasos. po pravilu se sa propusnicom moze samo kretati po pogranicnom podrucju. znaci, u problemu si ako te uhvate sa tom propusnicom u zagrebu ili sa hrvatskom propusnicom u beogradu.
El Guapo Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 (edited) Loše znaš. Hrvatima za ulazak u Srbiju treba pasoš. Osim ako nisu ušli već u EU, a mi ne znamo.Samo iz BiH mogu da udju u Srbiju sa ličnom kartom, kao i iz Srbije u BiH.Pazi, znam iz prve ruke, jer radim u hotelu i cesto mi dolaze samo sa osobnom!Isto vazi za BiH i CG. Edited June 3, 2011 by El Guapo
Tresko Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Pazi, znam iz prve ruke, jer radim u hotelu i cesto mi dolaze samo sa osobnom!Isto vazi za BiH i CG.Pa jedno je ako je tebi u hotelu dovoljno da se oni prijave sa ličnom kartom. Prelazak granice je nešto sasvim drugačije od uzimanja sobe u hotelu.
Recommended Posts