Turnbull Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 (edited) Njemu su uzroci duboki i dolaze iz kombinacije dva načina razmišljanja, Jedan je danas vidljiviji i nazvao bih ga tipičnim ranotranzicijskim pogrešnim shvatanjem bogatijeg dela sveta: tamo je sve lepo zato što imaju para, a imaju para zato što je tamo sve lepo pa svi ostavljaju i ulažu pare. A drugi je malo skriveniji i zapravo je nastavak onog Miloševićevog napora da se "sazna istina o Srbiji". Pa nismo li to, i to baš tako formulisano, već jednom videli. I to nedavno.Kontam da AMP sebe vidi kao nekakvu antinacionalistkinju i europljanku, verovatno malo i pod Bikicinim uticajem, a evo sad vidim na tviteru da se čita i Dubravku Stojanović, ali ovaj govor "i moderno i tradicionalno", "sending painting to the world," itd. je negde na pola puta između Jeremića i Šapera. Edited November 11, 2013 by Syme
MancMellow Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Tačno. Tu imamo "personalizaciju" stvarnosti, a u ovom skorijem slučaju njeno svođenje na arbitrarno izdvojene, vizuelno dopingovane, deliće stvarnosti, pa kao takve promovisane kao cela stvarnost. S tim što, ipak, postoji razlika (ne između Šapera i AMP, nego između ovh pokidanih vizuelnih delića stvarnosti i Đokovića) Đokovićev uspeh je stvaran, te ovde imamo problem sa ovim tobož postmodernim stavom da interpretacija postaje važnija od objektivizacije, o kome smo već diskutovali i koji mi je, najblaže rečeno, odvratan. Ali mi u ovom slučaju nemamo uopšte o čemu da pričamo i šta da interpretiramo pošto Srbija kakvu TOS želi da je predstavi, da ne ponavljam sa ovog bloga, prosto ne postoji (za razliku od Đokovićevih pobeda kroz koje i uz pomoć kojih Šaper želi da interpretira). Njih dvoje se, naravno, sreću u google hit counteru. Kao i u otvorenom preziru prema Albancima sa Šaperove i skrivenom preziru prema Romima sa AMP strane. U suštini, to je sve nametanje očaja.
MayDay Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Ana Marija Popovic @AnaMarijaPop1hShvatite da se stranci plase Srbije. Mi moramo da pricamo njihovim jezikom, njihovom estetikom da bi se zainteresovali. I da pokazemo ljude.Syme, nekako si mi ti kriv za sve. :D
MancMellow Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 gotovo, uclanjujem se na tviter.Budi neki Sever. Ili Jug. Zapad i Istok su ocigledno zauzeti :D
MayDay Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Sta smo ono rekli, koja je Istokova i Cirjakoviceva veza sa Politikom? Tj, koja je veza izmedju FMK i Politike? Je l to nesto ide preko Nade Popovic Perisic?
Turnbull Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Ana Marija Popovic @AnaMarijaPop1hShvatite da se stranci plase Srbije. Mi moramo da pricamo njihovim jezikom, njihovom estetikom da bi se zainteresovali. I da pokazemo ljude.Syme, nekako si mi ti kriv za sve. :D Što be? Pa devojka je tvoja, Parižanka :)
Turnbull Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 A sad mi je spontano pala na pamet i prikladna fora - if she belongs to a castle, I hope it's Bastille.
MayDay Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Ti, ti! Ti si mi kriv! Otkako si nam preneo dzentrifikaciju i izneo sav evidence o nevidjenom kretenizmu doticne.I sto sam odonda pocela da pratim tviter Biljane Srbljanovic i sto sam skontala koji je kreten i ona.
Аврам Гојић Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Ana Marija Popovic @AnaMarijaPop1hNijedan Italijan ili Francuz ne bi to radio svojoj zemlji. Oni znaju da razdvoje turisticku kampanju od realnosti. Ali mi osecaja nemamo. ahahahaahahahahaha
Caligula Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 Prodaje se sredovečna tvrđava sa pripadajućom damom. Ovakav oglas bismo dali ja i gospoja mi.
Recommended Posts