yolo Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 kruela, ponavljaj glasno sledecu mantruprokupac 2003carigrad 2004prokupac 2003carigrad 2004..... ono sa slike ćeš nekom drugom da metneš, meni moš da metneš samo das kvalit?t.... :D
Corkscrew Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 (edited) tako je pache, nedaj se ispod dom perignon-a (kvalitet je, a i jebiga flasa je veca i reakcija burnija) :D Edited November 28, 2008 by Corkscrew
Cruella De Ville Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 jel` to sve sto imas da mi kazes & pokazes? kad bi prob`o ovaj prokupac ovde, izlupao bi se tim tvojim (mladjim & zelenijim) po glavi, i poceo da razmisljas o nekoj drugoj ponudi, posebno u svetlu trenutne situacije kada je predamnom ovaj prokupac iz `98.da mi je neko juce rekao da domace vino moz` da prezivi 10 godina i bude u sampionskoj formi, pukla bih od smeha. neka, tako mi i treba, glupa sam i bas volim da mi to ovako pokazu! kad bi moglo `vako cesce! Tertrebe moj, ponavljaj za mnom:carigrad 2003prokupac 1998carigrad 2003prokupac 1998carigrad 2003prokupac 1998 ^_^
banatjanin Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 ja cu sa moje dve flase pod miskom na prstima da se odsunjam odavde.....
Cruella De Ville Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 (edited) mojne bre da trolujes tim amaroneom :P elem, dragi moji, kako nije svaki dan bozic kao recimo sinoc, veceras je na repertUaru nesto mirisljavo, pitko i veselo, skroz prikladno za veselu mene :) u medjuvremenu sam usvojila uredbu da Carigrad 2003 cuvam za pocetak smaka sveta, a preostali prokupac za generalnu probu istog, osim u slucaju da do tada replikator postane uobicajeni kucni aparat, sto bi znacilo zivot u raju! :s_w:ziveli i dobro vam veће :) edit: spejs Edited November 29, 2008 by Cruella De Ville
Musharaf Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 stigla nova zima, a sa njom i nova smehotresna olimpijada. aleksandrovićeve rezerve nečega za 1600 dinara, onda još neka vizija za valjda 1800. sibaris undurraga reserva especial kaberne je 888, a do kraja sveta merlo rezerva 929. naravno, nije ni to malo para, ali stvarno...ko kupuje naša vina za 20 jura? pa za te pare su čak i stranci koji se kod nas prodaju (a na koje se nakarika ozbiljno raznih ugrađivanja i troškova) sasvim solidni. mis'im adega de pegoes kojoj su ovde duplirali cenu je u rangu cene vizije. šta izlazi iz te vizijine flaše, onaj duh što ispunjava tri želje?
yolo Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 stigla nova zima, a sa njom i nova smehotresna olimpijada. aleksandrovićeve rezerve nečega za 1600 dinara, onda još neka vizija za valjda 1800. sibaris undurraga reserva especial kaberne je 888, a do kraja sveta merlo rezerva 929. naravno, nije ni to malo para, ali stvarno...ko kupuje naša vina za 20 jura? pa za te pare su čak i stranci koji se kod nas prodaju (a na koje se nakarika ozbiljno raznih ugrađivanja i troškova) sasvim solidni. mis'im adega de pegoes kojoj su ovde duplirali cenu je u rangu cene vizije. šta izlazi iz te vizijine flaše, onaj duh što ispunjava tri želje?+1juce pio neki juznoafricki chiraz+cabernet koji kosta 6 ojra u nemackom free shopu - koji bi postrojio uza zid svu tu domacu buraniju, cast izuzecima. ovi naqrceni domacini definitivno nisu normalni, ali je tragedija da su oni u sustini odradili posao i sad mogu da rade sta god hoce. obratite paznju kada odete u bilo koju besniju domacu kafanu - madera, kal.terasa, zaplet, mitologija - sta se tamo pije: radovanovic, aleksandrovic, radovanovic, radovanovic, aleksandrovic, kovacevic, radovanovic, aleksandrovic.... skorojevici culi za ove 2,5 vrste i udri.
Cruella De Ville Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 hm, izgleda da sam propustila taj bitan momenat, al` bez obzira ne kapiram zasto vam je radovanovic u paketu s aleksandrovicem, ako se ima u vidu da je aleksandrovic... kontroverzni vinar, dok radovanovic covek ozbiljno i kvalitetno radi ulazem protest! <_< tri dana pila (sve manje vremena, ne postizem...) buteljku merloa trezor 2002, fonko wines. vino je dan po otvaranju neuporedivo bolje, do neprepoznavanja, sto nisam ocekivala, bar ne u tolikoj meri :) inace sam juce naisla na dve flase carigrada 2007 (!!!), sto mi je u velikoj meri amortizovalo 12 sati provedenih u paklu, koji su prethodili iznenadnom prizoru carigrada i kupovini istog
Musharaf Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 tri dana pila (sve manje vremena, ne postizem...) buteljku merloa trezor 2002, fonko wines. vino je dan po otvaranju neuporedivo bolje, do neprepoznavanja, sto nisam ocekivala, bar ne u tolikoj meri :)da, vino je odlicno kad iz njega izleti taj strasni alkohol koji mu ubija sve zivo i mrtvo kad se otvori.
yolo Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 a sledeci put budi pametnica pa kupi fonko cabernet i radovanovic cabernet, i onda - spot the difference:)
Cruella De Ville Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 o, sunce mu poljubim, al nauka munjevito napreduje, preko noci je postala potrebna i pamet za pijuckanje vina! :o bez zajebancije. mislim da smo svi ovde saglasni da zamljaci vinari malo preteruju s odnosom cena-kvalitet, ali ako se sagleda celokupna domaca ponuda, zaista smatram da radovanovic ne spada u kategoriju prodavaca magle, koji su vremenom stekli nerealnu sliku o sebi/svojim vinima. ja, recimo, jednostavno ne vidim aleksandrovica i jelice, ali ko zna, mozda cu zbog toga nesto i da propustim, s obzirom na svoj rigidan stav. ovo je bilo apropo tvog, i dalje tvrdim, vrlo preteranog ocrnjivanja radovanovica. u svakom slucaju, vremenom ce se cak i nase, uopsteno govoreci, nakaradno trziste dovesti u kakav-takav red, pa cemo da vidimo ko ce da prezivi ;) samo ti meni nemoj da se uzbudjujes, tetrebcicu moj btw. naravno da cu posle onakvog fonko merloa da probam i kaberne, pa redom sta sve njihovo jos nadjem ^_^
yolo Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 ne uzbudjem se ja, bar ne pre vremena:) - cool je radovanovic ako te ne zanima elementarno saznanje o tome sta je u flasi. ono sto je poljoprivredno dokazana cinjenica je da u srbiji NEMA fizicki toliko caberneta koliko radovanovic i kovacevic izbace flasa na trziste. u toj jednacini, vise gotivim da pijem makedonski original nego srpsko pretakanje. ukus necu da komentarisem - danas svako ko je dao 3 ispita na poljoprivrednom moze da smucka vino iz cisterne sa MK tablicama sa hrastovim parketom:) pa da dobije nesto sto moze da se pije. jbga, ne lozi me da ucestvujem u lancu prevare.
Cruella De Ville Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 (edited) a da mi nesto popijemo uz prijatnu muziku? edit: italic Edited December 3, 2008 by Cruella De Ville
Recommended Posts