Jump to content
IGNORED

Domaća vina (Srbija i ex-Yu)

yolo

Recommended Posts

Posted

ko je ugasio svetlo u podrumu?

Posted

kruela, ponavljaj glasno sledecu mantruprokupac 2003carigrad 2004prokupac 2003carigrad 2004..... ono sa slike ćeš nekom drugom da metneš, meni moš da metneš samo das kvalit?t.... :D

Posted (edited)

tako je pache, nedaj se ispod dom perignon-a (kvalitet je, a i jebiga flasa je veca i reakcija burnija) :D

Edited by Corkscrew
Posted

jel` to sve sto imas da mi kazes & pokazes? :rolleyes: kad bi prob`o ovaj prokupac ovde, izlupao bi se tim tvojim (mladjim & zelenijim) po glavi, i poceo da razmisljas o nekoj drugoj ponudi, posebno u svetlu trenutne situacije kada je predamnom ovaj prokupac iz `98.da mi je neko juce rekao da domace vino moz` da prezivi 10 godina i bude u sampionskoj formi, pukla bih od smeha. neka, tako mi i treba, glupa sam i bas volim da mi to ovako pokazu! kad bi moglo `vako cesce! :wub: Tertrebe moj, ponavljaj za mnom:carigrad 2003prokupac 1998carigrad 2003prokupac 1998carigrad 2003prokupac 1998 ^_^

Posted

ja cu sa moje dve flase pod miskom na prstima da se odsunjam odavde..... :whistle:

Posted (edited)

mojne bre da trolujes tim amaroneom angry.gif :P elem, dragi moji, kako nije svaki dan bozic kao recimo sinoc, veceras je na repertUaru nesto mirisljavo, pitko i veselo, skroz prikladno za veselu mene :) img0278awc7.jpg u medjuvremenu sam usvojila uredbu da Carigrad 2003 cuvam za pocetak smaka sveta, a preostali prokupac za generalnu probu istog, osim u slucaju da do tada replikator postane uobicajeni kucni aparat, sto bi znacilo zivot u raju! :s_w:ziveli i dobro vam veће :) edit: spejs

Edited by Cruella De Ville
Posted

stigla nova zima, a sa njom i nova smehotresna olimpijada. aleksandrovićeve rezerve nečega za 1600 dinara, onda još neka vizija za valjda 1800. :lol: sibaris undurraga reserva especial kaberne je 888, a do kraja sveta merlo rezerva 929. naravno, nije ni to malo para, ali stvarno...ko kupuje naša vina za 20 jura? pa za te pare su čak i stranci koji se kod nas prodaju (a na koje se nakarika ozbiljno raznih ugrađivanja i troškova) sasvim solidni. mis'im adega de pegoes kojoj su ovde duplirali cenu je u rangu cene vizije. šta izlazi iz te vizijine flaše, onaj duh što ispunjava tri želje?

Posted
stigla nova zima, a sa njom i nova smehotresna olimpijada. aleksandrovićeve rezerve nečega za 1600 dinara, onda još neka vizija za valjda 1800. :lol: sibaris undurraga reserva especial kaberne je 888, a do kraja sveta merlo rezerva 929. naravno, nije ni to malo para, ali stvarno...ko kupuje naša vina za 20 jura? pa za te pare su čak i stranci koji se kod nas prodaju (a na koje se nakarika ozbiljno raznih ugrađivanja i troškova) sasvim solidni. mis'im adega de pegoes kojoj su ovde duplirali cenu je u rangu cene vizije. šta izlazi iz te vizijine flaše, onaj duh što ispunjava tri želje?
+1juce pio neki juznoafricki chiraz+cabernet koji kosta 6 ojra u nemackom free shopu - koji bi postrojio uza zid svu tu domacu buraniju, cast izuzecima. ovi naqrceni domacini definitivno nisu normalni, ali je tragedija da su oni u sustini odradili posao i sad mogu da rade sta god hoce. obratite paznju kada odete u bilo koju besniju domacu kafanu - madera, kal.terasa, zaplet, mitologija - sta se tamo pije: radovanovic, aleksandrovic, radovanovic, radovanovic, aleksandrovic, kovacevic, radovanovic, aleksandrovic.... skorojevici culi za ove 2,5 vrste i udri.
Posted

hm, izgleda da sam propustila taj bitan momenat, al` bez obzira ne kapiram zasto vam je radovanovic u paketu s aleksandrovicem, ako se ima u vidu da je aleksandrovic... kontroverzni vinar, dok radovanovic covek ozbiljno i kvalitetno radi :unsure: ulazem protest! <_< tri dana pila (sve manje vremena, ne postizem...) buteljku merloa trezor 2002, fonko wines. vino je dan po otvaranju neuporedivo bolje, do neprepoznavanja, sto nisam ocekivala, bar ne u tolikoj meri :) inace sam juce naisla na dve flase carigrada 2007 (!!!), sto mi je u velikoj meri amortizovalo 12 sati provedenih u paklu, koji su prethodili iznenadnom prizoru carigrada i kupovini istog :heart:

Posted
tri dana pila (sve manje vremena, ne postizem...) buteljku merloa trezor 2002, fonko wines. vino je dan po otvaranju neuporedivo bolje, do neprepoznavanja, sto nisam ocekivala, bar ne u tolikoj meri :)
da, vino je odlicno kad iz njega izleti taj strasni alkohol koji mu ubija sve zivo i mrtvo kad se otvori.
Posted

a sledeci put budi pametnica pa kupi fonko cabernet i radovanovic cabernet, i onda - spot the difference:)

Posted

o, sunce mu poljubim, al nauka munjevito napreduje, preko noci je postala potrebna i pamet za pijuckanje vina! :o bez zajebancije. mislim da smo svi ovde saglasni da zamljaci vinari malo preteruju s odnosom cena-kvalitet, ali ako se sagleda celokupna domaca ponuda, zaista smatram da radovanovic ne spada u kategoriju prodavaca magle, koji su vremenom stekli nerealnu sliku o sebi/svojim vinima. ja, recimo, jednostavno ne vidim aleksandrovica i jelice, ali ko zna, mozda cu zbog toga nesto i da propustim, s obzirom na svoj rigidan stav. ovo je bilo apropo tvog, i dalje tvrdim, vrlo preteranog ocrnjivanja radovanovica. u svakom slucaju, vremenom ce se cak i nase, uopsteno govoreci, nakaradno trziste dovesti u kakav-takav red, pa cemo da vidimo ko ce da prezivi ;) samo ti meni nemoj da se uzbudjujes, tetrebcicu moj :wub: btw. naravno da cu posle onakvog fonko merloa da probam i kaberne, pa redom sta sve njihovo jos nadjem ^_^

Posted

ne uzbudjem se ja, bar ne pre vremena:) - cool je radovanovic ako te ne zanima elementarno saznanje o tome sta je u flasi. ono sto je poljoprivredno dokazana cinjenica je da u srbiji NEMA fizicki toliko caberneta koliko radovanovic i kovacevic izbace flasa na trziste. u toj jednacini, vise gotivim da pijem makedonski original nego srpsko pretakanje. ukus necu da komentarisem - danas svako ko je dao 3 ispita na poljoprivrednom moze da smucka vino iz cisterne sa MK tablicama sa hrastovim parketom:) pa da dobije nesto sto moze da se pije. jbga, ne lozi me da ucestvujem u lancu prevare.

Posted (edited)

a da mi nesto popijemo uz prijatnu muziku? :naughty:edit: italic :rolleyes:

Edited by Cruella De Ville