Moća Posted January 11, 2020 Posted January 11, 2020 Temet da a Cilić ne.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
banatjanin Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 (edited) e jbg, kasnim, ali još može da se stigne do Rode. evo, iz onog kataloga, šta valja u odnosu na ponuđenu cenu Lagana, celodnevna ili celovečernja, nepretenciozna bela: Tamjanika Doja – cvetno, limunasto, na bosiljak, sveže, lepršavo Tamjanika Budimir – cvetno, muskatno, umerene punoće Tri Morave – citrusno, svetno, sveže Žuti Cvet – vrlo lagano, citrusno, cvetno Tikveš Smederevka – jesnostavno, ali odlično, ispravno, sveže vino od litre, za smešne pare. Najbolje litarko pakovanje na tržištu. Pazite da bude prošlogodišnja berba , ne starije, nije namenjeno čuvanju. Malvazija Agrolauna – odlična sveža malvazija, pomalo mineralna (slankasta), po kvaltetu u rangu sa mnogo skupljim Malo ozbiljnije belo, za uz klopu: Graševina Belje – puniji, sočni grašac, na jabuke i breskve, mek. Odlična cena. Chardonnay Kovačević – klasika, intenzivno dinjasto, tropsko, sočno, dobro urađeno, da se svima svidi. Misija Janko – klasični, jako voćni, topli šardone sa malo mirisa vanile (od kontakta sa drvetom). Sočno, punu, a sveže kiseline. Rozei: Barbara – mirišljavi, nežno muskatni, svetni i voćni polusuvi roze. Nepretenciozno, dopadljivi i pristupačno Rose Zvonko Bogdan – suv, ali vrlo voćan, upeglan, miriše na ribizle i crvene voćkice, vrlo svež lagana crvena Kadarka Tonković – veoma lagano, miris trešnje i čokole, nežni tanini, prefinjeno. Život teče – nežno, upeglano, voće i slatki začni, meki tanini, nepretenciozno Deurić Talas crveni – sočan i voćan mladi merlo, potentan. Doja Prokupac – umereno pun, srednje intenzivan prokupac. Više voćan nego začinski, malo slatkih nota iz drveta. Umereno puno. puna, zahtevnija crvena Prokupac Ivanović – još, mlad, ali ako je 2017 – odlična berba. Miris kupine, šljive i začnina, umereno puno, dobri, još robusni tanini pa je malo trpko i dalje. Odlično uz klopu Zavet janko – ozbiljno vino, slojevito, jako voćno, puno. Za mesište Epoha Plantaže – izvanredan zreli, džemasti kaberne sovinjon. Tamno voće, džem, liker, u ustima sočno, puno, fino, dugotrajno. Nema premca za ove pare. Edited January 14, 2020 by banatjanin
duda Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 pila juče belo vino, savršeno, ili je meni bio dan, štaznam bovin, muskat tamjanika
Frank Pembleton Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 Hvala, @banatjanin ovo ću da sačuvam u telefonu [emoji6]... Shiit has hit the fan...
triple_nippled Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 sto se jeftinih vina tice, preporucujem tikvesku kratosiju. po meni, odlican odnos cena/kvalitet, kad su crvena vina u pitanju.
nisam ja Posted January 14, 2020 Posted January 14, 2020 How Science Saved Me from Pretending to Love Wine The Cheating Scandal That Has Shaken the World of Master Wine Sommeliers
ivy Posted January 15, 2020 Posted January 15, 2020 tamjanika je odlicna sorta vina sta god sam pila da je pisalo tamjanika je bilo lepo a Belje Grasevina je meni omiljeno vino vec godinama za 400-500din / 1l nema bolje
ivy Posted January 15, 2020 Posted January 15, 2020 inace Roda ima te akcije vina 3x godinje vec 5-6god i uvek je ista ponuda i iste su cene
Frank Pembleton Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 Dobijo.... ... Shiit has hit the fan...
banatjanin Posted January 22, 2020 Posted January 22, 2020 @Frank Pembleton popij sa nekim ko zaslužuje da podelite dobru bocu. Ta 2017. berba je bila izvanredna. Vino je dobilo zlato na Decanteru prošle godine, odnosno, ocenu 95\100 (što je izuzetno retko i teško za vina iz Srbije).
Frank Pembleton Posted January 22, 2020 Posted January 22, 2020 [mention=295]Frank Pembleton[/mention] popij sa nekim ko zaslužuje da podelite dobru bocu. Ta 2017. berba je bila izvanredna. Vino je dobilo zlato na Decanteru prošle godine, odnosno, ocenu 95\100 (što je izuzetno retko i teško za vina iz Srbije). Znači zna Pastor [emoji41]Ja sam oko vina slab...Da ne vrljam po netu, uz koju klopu ili onako solo? ... Shiit has hit the fan...
Recommended Posts