mustang Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 dok neko ko je početnik dodje do dubinske oštrine ima da preskoči ihaha stepenika. nebitno je koji se aparat koristi da bi se dobila dobra fotografija. tačka. Potpisujem. Mozes se jebati sa 5d ako nemas oko. Najlakse je kupiti aparat ili instalirati photoshop Link to comment
InvisibleLight Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 . AF 50 mm/1.8 kod Nikona je smesno jeftin, a kvalitet je profi. kao i kenonov nifti fifti, tj jos je i jeftiniji, a kvalitet verujem isti Link to comment
ToniAdams Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Potpisujem. Mozes se jebati sa 5d ako nemas oko. Najlakse je kupiti aparat ili instalirati photoshop ljudi, pricamo o meni i mom buducem aparatu, naravno da imam oko Link to comment
mustang Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Onda kupi onaj gde mozes da koristis ta stakla. Ja sam canon girl (kad su digitalni u pitanju) a nikon kad je film. ali mislim da je to sve proslost i da iphone 6+ a bogami i gopro polako ulaze u mainstream i preuzimaju teren. i daj nam neku onda sliku kad kupis aparat da vidimo to oko :) Link to comment
InvisibleLight Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 (edited) nisam skroz u toku sa dodatnom opremom koja bi koristila za mobilni telefon fotografije ali u tom slucaju verovatno nema opcija za one divne fotke pejzaza duuuugih ekspozicija,(kao i one weird nocne) koje postizes uz pomoc stalka, i event. daljinskog (istina, to moze i neki napredniji kompaktni..al mobilni sumnjam) nadjoh, ima neka aplikacija za iphone koja simulira slow shutter Edited January 18, 2015 by InvisibleLight Link to comment
Aion Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 (edited) A sta mislite o ucenju fotografije (mislim na kompoziciju, odnosno kadriranje) sa sirkougaonim objektivom 24 ili 28 mm ekv. zizne duzne? Ima li i jedan ozbiljan fotograf-pedagog koji savetuje da se pocne sa ovim ziznim duzinama? Edited January 18, 2015 by Aion Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 naravno da ne, ali može da se vežba prepoznavanje motiva, logika svetla a za jednu stvar su dobri ti širokougaoni objektivi kod početnika, teraće ga da priđe bliže Link to comment
Aion Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Terace ga da se od pocetka oslanja na kropovanje - pogledaj pazljivije link koji si stavio. Link to comment
hoffnung Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 koji bi bio pravi razlog da uzmem dslr pre nekog mirorless sa izmenjivim objektivima? koliko vidim, kvalitet fotografija je apsolutno uporediv, a to je ono sto mi je bitno. nemam pojma, ovo bi trebao da istrazis dublje ili da se neko umesa da objasni, buduci da je mirrorless novija tehnologija medju dig cam. ono sto sigurno znam je issue sa bakterijom. moj drug ima fuji i ima uzasne probleme sa bakterijom. + hoce da nadogradi najnoviju verziju istog... necujan je, moze tako da se podesi da bukvalno ne cujes 'skljoc' sto je za street keva. dslr - bakterija napunis i ne razmisljas. meni bi iskreno verovatno bilo svejedno, buduci da bi morao da nosim torbu/ranac/dzak za isti, buduci da ne moze u pdze. no, ovo sa bakterijom bi mi islo na tukson mosa kota. @toni ja napisah na prosloj strani u vezi m42 i nikon. moze, ali je velika muka. na canonu - pesma! tako da, ako planiras m42, nemoj nikon. +1 Link to comment
Indy Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 kao i kenonov nifti fifti, tj jos je i jeftiniji, a kvalitet verujem isti Nema sanse da je Canon jednako dobar. :P Link to comment
jms_uk Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Ima sad i Yongnuo od 50mm koji je [izgleda] bolji od nifty fifty-ja: http://petapixel.com/2014/12/27/comparing-optics-40-yongnuo-50mm-f1-8-125-canon-50mm-f1-8-ii/ Link to comment
ToniAdams Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 nemam pojma, ovo bi trebao da istrazis dublje ili da se neko umesa da objasni, buduci da je mirrorless novija tehnologija medju dig cam. ono sto sigurno znam je issue sa bakterijom. moj drug ima fuji i ima uzasne probleme sa bakterijom. + hoce da nadogradi najnoviju verziju istog... necujan je, moze tako da se podesi da bukvalno ne cujes 'skljoc' sto je za street keva. dslr - bakterija napunis i ne razmisljas. meni bi iskreno verovatno bilo svejedno, buduci da bi morao da nosim torbu/ranac/dzak za isti, buduci da ne moze u pdze. no, ovo sa bakterijom bi mi islo na tukson mosa kota. +1 da, baterija mi je svakako bitniji momenat od gabarita. Link to comment
InvisibleLight Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 super, ovaj Yongnuo, smesne pare, jeste da je isto plastikaner ko canon al..(prava stvar bi bio canon 50mm 1.4 al to je vec tri klase (i cenovnog ranga) iznad toni, ako ti je baterija bitna, bonus za dslr ti je da mozes kupiti i dodatnu bateriju (koja je inace60-70e) na ebay-u od kineskih proizvodjaca klonova za male pare, npr 5-10$, a moze se naci i grip+baterija za ~ 20$. kazu ljudi da ta kineska baterija traje bar 90% kapaciteta originalne. Link to comment
ToniAdams Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 bitna je, nego kako. super savet, hvala! Link to comment
nbg4ever Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 (edited) Pitanje jedno... Drug hoce malo da se ponovi, ali ne zna na sta da spuca novce. A i nisu neki novci u pitanju, do 150e Ima Canon 550d. Od objektiva 18-55AF, 30-70AF i manuelne Pentax 200mm & Zenit 50mm. Povremeno slika enterijre za pare, ostalo je hobija radi. Razmisljao je da uzme neki prajm, ili vajd (ako uopste moze da se nadje za te pare). Ili da ulozi u blic? Edited March 21, 2015 by nbg4ever Link to comment
Recommended Posts