Jump to content
IGNORED

The Killing

notenoughreasonsforclaire

Recommended Posts

Posted
Niko da komentarise novu sezonu :unsure: Odgledao sam duplu(prve dve) epizodu i deluje za sada sasvim dobro. Da li je neko odgledao svih 5 epizoda?Utisci?
Ja sam odgledala 4 epizode, ovu od juče još nisam stigla da pogledam.Moj utisk je isti kao i prošle godine, da je sve besptrebno razvučeno na previše epizoda.Mada, ove godine mi nije toliko dosadno kao prošle, i čini mi se da priča počinje da dobija neki smer koji nismo očekivali i koji će je, izgleda, udaljiti od Danskog originala ( koji nisam odgledala , a i nemam nameru).
  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Arkadija

61

• Frank Pembleton

56

• morgana

32

• gervasius twinkleminkleson

23

Posted
Pa gledao sam i danski original i tu su valjda sve resili u jednoj sezoni. Ne znam sto je americki remake morao da se razvuce na dve.
Ma, samo sam pitao što uopšte gledate pored živog originala. :)
Posted
Pa gledao sam i danski original i tu su valjda sve resili u jednoj sezoni. Ne znam sto je americki remake morao da se razvuce na dve.
u jednoj sezoni od 20 epizoda po sat vremena.
Posted

al ste jebeno dosadni sa originalom... napravite the killing.dk topic pa tamo svrsavajte. odgledao i 2x05 i samo cu reci da je jebena.i ne kapiram cemu cudjenje sto je "razvuceno" na 2 sezone?kad je nesto zanimljivo i kad je scenario dobar, intrigantan, krivudav, sa obrtima i nadasve aprovidan™, onda to ima smisla, sto se mene tice, razvuci i na 5 sezona.

Posted

Odlična 5 epizoda, sada konačno, postaje zapetljano i definitivno drugačije od originala (neko je prepričao u spojleru, pre par stranica, šta se tamo dogodilo)i po prvi put, jedva čekam nastavak :)

Posted
kad je nesto zanimljivo i kad je scenario dobar, intrigantan, krivudav, sa obrtima i nadasve aprovidan™, onda to ima smisla, sto se mene tice, razvuci i na 5 sezona.
Slazem se. Ali posto je The Killing sve suprotno od toga [bio u prvoj sezoni barem] onda je smijesno sto su razvukli. Pogotovo kad se ima u vidu da su autori eksplicitno tvrdili da ce se sve rjesiti do kraja prve.
Posted

kako je nekada govorio gervasius:

svidjeo mi se the killing. jedino mi je muzika nekako over the top, ali djeluje da ce bit kickass serija.
gleda li ko the killing? meni se svidja i ova treca. razmisljam da ipak skinem dance, nervira me da cekam toliko do sledece epizode..
kao sto rece kalavera, sve su to samo nase spekulacije, nema spojlera.mozda bi mogli i 1 poseban topic otvorit, ima nas nekoliko koji pratimo seriju...
super mi je poster:who-killed-rosie-larsen-290x290.jpgmeni bas odgovara ovakav tempo serije. likovi su mi uglavnom dobri, jedino me malo nervira det. holder. previse je kul i izgleda mi taman kao neki fan soundgardena ili tako nesto. roditelji su za sad malo beskorisni, iako michelle forbes i brent sexton odlicno glume. btw, glumac koji glumi naseg trenutnog prime suspecta je brendan sexton, ali mislim da nisu u srodstvu... sad vidjeh na imdbu da je on igrao u empire records :Dima slicnosti sa twin peaksom, ali po meni i sa veronicom mars. cak se i jedan od onih klinaca koji su bili osumnjiceni u prosloj epizodi preziva echolls :)edit: recimo da mi je zamjerka to sto novinari ne salecu roditelje i sto izgleda da nemaju nijednog jedinog prijatelja/komsiju koji bi bio fin prema njima. bilo bi mi skroz logicno da su novinari jako zainteresovani za slucaj, s obzirom da sa ubistvom ima veze [makar i indirektno] jedan od kandidata za gradonacelnika
super je bila epizoda. mislim da je jasno da bennet nije ubica, previse je u fokusu. onaj lik sa teleskopom je rekao det. linden da je osim benneta tu bio josh neko 'one of your kind'. ja sam prvo pretpostavljao da misli na to da je taj neko zena, a linden je odmah pomislila na bennetovu zenu, ali mislim da uopste ne mora da znaci. moze da bude da je samo neko njene gradje, neko nizak [npr ljigavac jamie, a mozda i gwen], no mozda se to 'one of your kind' odnosi na to da je taj neko policajac [mada, ko zna kako bi ovaj i sa teleskopom mogao da provali da je taj neko policajac].odlicna je serija :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------kako danas govori gervasius:
Slazem se. Ali posto je The Killing sve suprotno od toga [bio u prvoj sezoni barem] onda je smijesno sto su razvukli. Pogotovo kad se ima u vidu da su autori eksplicitno tvrdili da ce se sve rjesiti do kraja prve.
12.png
Posted (edited)

Da, posto ako ti se svidi serija do 7. epizode, obavezno mora da ti se svidi i posle 13.Da nisam u medjuvremenu pogledao i original, mozda bi mi The Killing bio samo prosjecna dosadna serija. Ovako, razlika je kao izmedju The Wire i Numb3rs

Edited by gervasius twinkleminkleson
Posted (edited)
kako je nekada govorio gervasius:kako danas govori gervasius:
Vau. Sad fali smajli owneddance.gif,I znam da ti niko do sada nije rekao, pa ću zato ja: Batali taj poluproizvod i gledaj pravu stvar.Bolja je atmosfera zilion putaFORBRYDELSEN_532704a.jpgForbrydelsen_Vagn_285341m.jpgA ima i verovatno najbolju muzičku temu za krimi seriju svih vremena ikad na televiziji:http://www.youtube.com/watch?v=N8RqsQKEtGQA bogami i muziku za špicu:http://www.youtube.com/watch?v=o8zdamhyAnI Edited by Lrd
Posted (edited)

Sad sam se samonapalio kao debil. Danas počinjem regledanje.

Ovako, razlika je kao izmedju The Wire i Numb3rs
:Hail: :Hail: Ovo je za minijature. Edited by Lrd
Posted

kad si se vec rasprichao, je l' i ti imash dance sa normalnim titlovima (engleskim, naravno) za prvu, a nekim aca stojanovic za drugu sezonu?

Posted
kad si se vec rasprichao, je l' i ti imash dance sa normalnim titlovima (engleskim, naravno) za prvu, a nekim aca stojanovic za drugu sezonu?
Jeste, pojebu se malo titlovi na pola druge sezone. Znam da su se pojavili dobri kasnije, ali se ne sećam gde. (da, ne čuvam Forbrydelsen na hardu :blush: )
Posted
Jeste, pojebu se malo titlovi na pola druge sezone. Znam da su se pojavili dobri kasnije, ali se ne sećam gde. (da, ne čuvam Forbrydelsen na hardu :blush: )
nadam se da ce biti adekvatnih titlova brzo po pojavljivanju epizoda kada krene nova sezona. nisam navikao da zavisim od chekanja titlova, vec se unapred nerviram :D
Posted

Jao, što ste dosadni, što lepo ne otvorite novi topik samo o Fordbide.... šta god i tamo grupno uživate :P