Jump to content
IGNORED

Kozmetika

Nicol

Recommended Posts

Posted

gagorder, da li si probala dekorativnu kozmetiku sensai? doslo je vreme da kupim novi tecni puder, pa da vidim da li ima smisla da ulazem novce.tecni puder ne koristim svaki dan, tako da pakovanje ne treba da bude preveliko (desavalo se da omatori pre nego sto ga potrosim), nikako ne volim masne, treba mi nesto sto matira kozu (npr. od tih losijih, meni je odgovarao max factor colour adapt, ali ga nisam koristila cesto jer je nemoguce staviti ga u tankom sloju - vecini mojih prijateljica je ogavan, kao da su stavile brasno na lice)lancome ima prejak miris za moj ukus, ali kvalitetom sam relativno zadovoljnaostale zemske, preporucujte, preporucujte...

Posted

Božemoj, kako je meni taj Colour adapt smrdio, a i izgledao je baš loše na koži.Nego, dosta ljudi mi hvali Bourjois 10 hour sleep effect foundation - lagan, svjež, sadrži vitamin E (jedino da nema neki izbor nijansi). Ima jako dobre recenzije na netu, mada se to može uzimat s rezervom.s183f6.jpgL'oreal Infalible, s više nijansi, pristojno matira, dugotrajan. Vichy Aera teint...Šta znam, rijetko kad koristim tekuće pudere, pa se vodim tim da ne zatvara pore, ne sadržava ulja, i ima prihvatljivu cijenu.

Posted (edited)
gagorder, da li si probala dekorativnu kozmetiku sensai? doslo je vreme da kupim novi tecni puder, pa da vidim da li ima smisla da ulazem novce.tecni puder ne koristim svaki dan, tako da pakovanje ne treba da bude preveliko (desavalo se da omatori pre nego sto ga potrosim), nikako ne volim masne, treba mi nesto sto matira kozu
ni ja ne koristim tecni puder svaki dan, a uz to moj problem je to sto u vecini domacih prodavnica nema (prosto se ne uvoze) najsvetlije nijanse.dakle, sve sam probala/omirisala, i dugo vremena sam koristila chanel double perfection fluide spf 15 ( click ), u najsvetlijoj varijanti. to je bio najbolji mat puder koji sam imala, lagan, SPF 15, malena bochica.elem, taj se vise u srbijici ne prodaje. ako ga nadjes, ne oklevaj! ubedjuje me zena u sefori da se i ne proizvodi, i da su ga zamenili nekim drugim. taj drugi sam testirala i nista mi ne odgovara.trenutno troshim kanebo sensai fluid finish ( click ), isto ima SPF 15, boja je fenomenalna, lagan je, ali nije totalno mat :(drugim recima, moram da vodim racuna sta je ispod njega.sto se tice raznih max factor-a, za mene to nije opcija, zatvara mi pore i izaziva crvenilo. blago onima sa manje osetljivom kozom ...edit: skinite mi warn aman, vec jednom. Edited by gagorder
Posted

Него, коју козметику овде користе мушкарци? Ја Кларенс претежно и понекад Биотерм.

Posted
gagorder, da li si probala dekorativnu kozmetiku sensai? doslo je vreme da kupim novi tecni puder, pa da vidim da li ima smisla da ulazem novce.tecni puder ne koristim svaki dan, tako da pakovanje ne treba da bude preveliko (desavalo se da omatori pre nego sto ga potrosim), nikako ne volim masne, treba mi nesto sto matira kozu (npr. od tih losijih, meni je odgovarao max factor colour adapt, ali ga nisam koristila cesto jer je nemoguce staviti ga u tankom sloju - vecini mojih prijateljica je ogavan, kao da su stavile brasno na lice)lancome ima prejak miris za moj ukus, ali kvalitetom sam relativno zadovoljnaostale zemske, preporucujte, preporucujte...
Ja koristim iskljucivo tecni puder i mogu da ti preporucim Collistar...odlican je!Sa vishy-jevim tecnim puderima nisam zadovoljna...sigurno neces dobiti mat ten koristeci ih a i velika je verovatnoca da u toku dana postanes sarena u licu jer se skida ;)
Posted

@ eidijaiz skupine ovih snažnih a nježnih dezodoransa odlični su: clarinsov antiperspirant u kamenu (ne tekući!) i alizabeth arden green tea u kremi. međutim, nije lako naći ni jedan po parfumerijama pa bi trebalo naručiti s neta (što donosi brojne radosti druženja s carinom, o kojima možemo na posebnom topiku)@ kmod tekućih pudera čula sam vrlo lipe stvari o e. arden intervene, da je lagan, dobro prekriva i matira, a izgleda prirodno i svježe, SPF je 15. jedina ozbiljna zamjerka mu je cijena u ovdašnjim parfumerijama (oko 350 ćuna), na netu podnošljivih 35-37 E za 30 ml. 

Posted (edited)

prolecno ciscenje dekorative, bacila sve prestaro, i kupila bear necessities.puder u prahu (lancome, poudre majeure excellence, no 3), rumenilo (givenchy, le prisme, vintage pink 22, v.v. dobra minijaturna cetkica), sjaj (dior addict, ultragloss reflect, no 657).zadovoljna.maskaru vec imam.

Edited by PointTaken
Posted

@nicol - da, meni je super čitava ta Green tea linija i miris. Mislim da sam negdi vidila Green tea kremu za tijelo, možda Božedaj imaju i to. Pogledat ću, hvala na preporuci.

Posted

tenks, zemske, javljam kako je proslo :)

Posted
rekla mi jedna drugarica odavde koja boluje od onih zatamnjenja oko ociju da je za to najbolje piti puno vode i stavljati kesice ili tufere natopljene u crni caj.
to stvarno radi pos'o?! ja imam crne podocnjake, tj. zatamnjenje ispod ociju, pa bih bila presrecna da to nekako makar ublazim. posto su mi i kapci postali osetljiva zona, ne mogu vise da se sminkam ko pre, mada i ne zalim previse za tim, al naravno postoje trenuci kad mi se jaaako sminkaju oci, pa me zanima koje su senke najkvalitetnije? ne spadam u konzumente high-class kozmetike, ali moracu da postanem. :D
Posted

Koliko znam, u Srbiju je stigla kozmetika MAC, oni imaju sve najbolje. Nego, bolje je da onda kupiš pigmente, ljepše izgledaju, imaju prozračniju teksturu od sjenila, veći raspon nijansi.Gle28lb1pv.jpgInače, L'oreal ima ok stvari.

Posted

^Aaaa, bolno mi za gledanje. :D krenucu od l'oreala, zar je moguce da nikad nisam probala njihove senke? hmm...Hvala Eidyia! :)

Posted

Rezultat sasvim zadovoljavajući, danas je prvi put stavila, i nadam se da neću i na nju razviti alergiju...kunu se da su oftalmološki testirali da ne smeta i damama što nose kontaktna...81d39f316bcd6411_BourjoisCGUltraCareImage.jpg

Posted
@nicol - da, meni je super čitava ta Green tea linija i miris. Mislim da sam negdi vidila Green tea kremu za tijelo, možda Božedaj imaju i to. Pogledat ću, hvala na preporuci.
bio je odlican green tea tropical, a sad sam ulovila u jasminu green tea exotic. mislim na parfem, ali svejedno lepo je kad se doda malo drugih tonova uz zeleni caj. a dobar je i zeleni caj aquolina sprej za telo http://www.larosadeiventiprofumi.com/public/shop/prodotti/AQUOLINA_ACQUA_PROF_THE_VERDE.JPG :blush:
Posted

a ne znam, meni s kontaktnima ni jedna maskara ne smeta. mislim da je to prije stvar preosjetljivosti oka.inače, po ovdašnjoj preporuci naručila muža da mi uzme u duty free-ju najobičniju crnu hypnose maskaru. vratio se s nekom šljokičastom verzijom, ispadaju sjajuckave čestice na sve strane, svaki mi je dan Nova Godina. uglavnom, uspješno se riješio ovakvih zadataka za u buduće  <_<