Sara Posted September 28 Posted September 28 Meni se isto desava neko cudo sa kosom, kad je operem zguzva se pri korenu, kao plastika na toploti, moram da je raspetljavam pramen po pramen. To sam povezala sa farbom koju dugo koristim, Joico Planiram da promenim i prvom prilikom uzmem neku bez amonijaka. Osim toga preduzela sam sledece: Sad samponiram samo jednom (do sada uvek 2) I kupila sam i neki Merz Spezial za 'kosu, nokte i ten', to sam pocela da pijem juce, mozda bude bolje
Katikon Posted September 29 Posted September 29 L’oreal pakovanje koje je Boksita navela je najbolje za te pare. Meni Kerastaste nije nista bolje a skoro triput je skuplje. 2 3
pt 2.0 Posted September 29 Posted September 29 (edited) 13 hours ago, Svemir Zeka said: @pt 2.0 Kad povremeno upropastim kosu, ono što mi sigurno pomogne... da li to znači da nisi primorana da je ošišaš tj. značajno skratiš, nego samo primeniš nešto na kosi i ona se povrati? (ja nemam dugu kosu od detinjstva, uvek ili kratku ili do iznad ramena, a čini mi se da ste vi devojke koje ste mi dale savete sve dugokose, dakle sigurno više nego kvalifikovane kada je nega kose u pitanju... ne znam za Boksitu, doduše) Edited September 29 by pt 2.0 1
Boksi Posted September 29 Posted September 29 Varijacije na temu 20+ godina do pre dva meseca: Sad imam neki lob. Samo mi došlo u jednom trenutku životnih previranja i nisam se pokajala. Tokom tih 20+ godina bilo je svakojakih incidenata što se tiče kose, što samostalno izazvanih, što od strane frizera. I onda bih krenula agresivno sa pakovanjima, a šišanje max 1cm mesečno. 7
Sara Posted September 29 Posted September 29 I meni se oporavi kad je izbombardujem negom (kerastas mi je bio neprikosnoven do sad ali je preskup) Boja kose mi je trenutno jako slicna kao @Boksi al sam jutros odlucila da izvucem karamel pramenove. Boze pomozi. 1 1
pt 2.0 Posted September 29 Posted September 29 ja uglavnom imam nešto ko na ovom avataru. nikad frizura, kad mi i uobliče kosu u frizuru izgledam kao neka žena iz boljeg života 4
Stela Posted September 29 Posted September 29 Boksi ima prelepu kosu Moja kosa je isto ili kratka ili do ramena poslednjih 10 godina. Pomenula sam samo sampon koji mi odgovara, ostale savete i nemam, jer slabo do nikako negujem kosu (samo sampon i cak ne uvek regenerator), a ona je uglavnom ok. Mozda i nemam visoke standarde Ovde pokupim info sta je ok od proizvoda za slucaj da stvari krenu po zlu. 1
Stela Posted September 29 Posted September 29 3 minutes ago, pt 2.0 said: ja uglavnom imam nešto ko na ovom avataru. nikad frizura, kad mi i uobliče kosu u frizuru izgledam kao neka žena iz boljeg života O da, nikad mi frizer ne namesti kosu onako dobro kako se ona slozi sama od sebe. 2
Boksi Posted September 29 Posted September 29 Zbog blanša moram da je negujem inače bi bila slama. I stavljam svašta. Ali na feniranje kod frizera idem kao da sam na puškometu. Što moja majka nikako ne može da shvati. Jednom sam sa nekim pokušajem messy bun-a krenula u lokalnu prodavnicu, mama me je zgranuto pogledala, pitala zašto se nisam očešljala i dodala: “Ako sretneš nekog poznatog usput reci da sa mnom nemaš nikakve veze.” 1
Katikon Posted September 29 Posted September 29 Ni ja ne trpim isfeniranu kosu, moja prirodna je katastrofa ona ni tamo ni vamo i suva plus blans, al mi je i to bolje od isfenirane. Jednom mesecno idem na farbanje i feniranje, a na tri meseca na pramenove i sledeceg dana perem kosu, bas mi ne stoji fenirano. Boksi ima divnu kosu 😍 1 1
Sara Posted September 29 Posted September 29 Koje ste srecnice, ako mi kosu ne namesti frizer izgledam kao zbun (sto je priznacu vecina vremena) Posto ne volim salone, imam dogovor u lokalu, da sama operem i osusim, a oni je samo sloze, to fercera ko bog, jos mi spuste cenu za 100 kinti😂 Svi se cude, kazu ludost u rangu pranja prozora po kisi. 3 2
Stela Posted September 29 Posted September 29 5 minutes ago, Boksi said: Zbog blanša moram da je negujem inače bi bila slama. I stavljam svašta. Ali na feniranje kod frizera idem kao da sam na puškometu. Što moja majka nikako ne može da shvati. Jednom sam sa nekim pokušajem messy bun-a krenula u lokalnu prodavnicu, mama me je zgranuto pogledala, pitala zašto se nisam očešljala i dodala: “Ako sretneš nekog poznatog usput reci da sa mnom nemaš nikakve veze.” Mama i nekako, mene je tata pitao zasto se ne ocesljam. Inace je covek koji ne bi primetio da predjem iz crnke u plavusu. Sta cu kad volim malo razbarusenije frizure. Kad smo.kod cesljanja, uvek se setim svojih starijih koleginica (pred penzijom su bile) dok sam radila u drzavnoj sluzbi. Svaka je imala cesalj u tasni i vise puta dnevno se u kancu cesljala, izvade cesalj i na sred ulice kad smo napolju, dok hodamo, malo prodju kroz siske tamo amo 3
Katikon Posted September 29 Posted September 29 Ne ne, ja sam taj hodajuci (lezeci) zbun, al mi je i taj uzas drazi. pt sem dijete zdravlja itd, je l si osedela? Seda kosa je jako suva
morgana Posted September 29 Posted September 29 (edited) mrzim feniranu kosu*, a i lijena sam. dok se nisam blajhala nisam morala ni da se cesljam, sama se slozi kada se osusi, ravna je i tanka, a ako je zdrava bude skroz glatka. sad oblajhana moram da stavljam 300 cuda na nju ali uspjela sam da je oporavim od przenja do koga je doslo sto mojom sto frizerovom krivicom. dobri preparati stvarno mogu mnogo da oporave kosu - jedino sto ne mogu da urade je da od skroz popucalih vlasi naprave kosu normalne gustine pri krajevima. tu samo makaze pomazu. *mislim na sebi, na drugima mi je ok Edited September 29 by morgana 2
pt 2.0 Posted September 29 Posted September 29 13 minutes ago, Katikon said: pt sem dijete zdravlja itd, je l si osedela? Seda kosa je jako suva ne odjednom, a svakako ne u poslednja dva meseca. imam solidan broj sedih vlasi, ali ne dovoljno da bi to bilo objašnjenje. 1
Recommended Posts