Svemir Zeka Posted September 27, 2024 Posted September 27, 2024 Mene su u Liliju navukli na onaj njihov VZK cica kremu, kunu se u te proizvode. Kažu da su jeftini a kvalitetni. Kupila sam tu jednu zelenu kremu, imam utisak da me nisu slagale. 3
Patty Lee Posted September 27, 2024 Posted September 27, 2024 (edited) Nisu te slagale, VZK ima dosta baš dobrih proizvoda. Ne znam koja je tačno zelena linija, znam da je iz one Prebiotic SVE dobro. Pantenol im je super, krema za pete i još gomila stvari... a prejeftino. edit: i baby oil bath i ricinusovo ulje! Edited September 27, 2024 by Patty Lee 3 2
eumeswil Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 +1 na VZK, ja koristim uljanu kupku, najbolja stvar koju sam koristio za tuširanje ikad. 2 1
Svemir Zeka Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 17 hours ago, Patty Lee said: Nisu te slagale, VZK ima dosta baš dobrih proizvoda. Ne znam koja je tačno zelena linija, znam da je iz one Prebiotic SVE dobro. Pantenol im je super, krema za pete i još gomila stvari... a prejeftino. edit: i baby oil bath i ricinusovo ulje! Zelena je Cica krema. 1
pt 2.0 Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 Potrebna mi je pomoć, devojke. Prvi put u životu se susrećem sa kosom koja je odjednom postala jako suva i izgleda kao slama (pojava uočena krajem avgusta)i koja već par meseci opada jezivo mnogo. U poslednjih nedelju dana tu je i problem sa skalpom (mada mislim da je ovo od nekog bodišop govneta od šampona čije sam testere koristila u poslednja 2 pranja). Meni je kvalitet kose ceo život lep (relativno tanka, svilena i sjajna vlas, puno kose, blago talasasta, ni suva ni masna kosa) i o tome nikada nisam morala da vodim računa nešto posebno. Odgovarajući šampon i balzam i to je to - operi na 5-6 dana i vozi. Nisam menjala navike u farbanju i održavanju kose (idem kod frizera na nekoliko meseci da to uradim, nisam baš opsesivni farbač korena kose), ali jesam imala taj režim ishrane koji je od januara do danas doveo do toga da redukujem telesnu težinu za nekih 15-16 kg (što između ostalog znači da meso praktično nisam jela). Koji proizvod da primenim da kosa ne bude slama? Neke maske, nešto drugo...?
pt 2.0 Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 (edited) 19 hours ago, Svemir Zeka said: Mene su u Liliju navukli na onaj njihov VZK cica kremu, kunu se u te proizvode. Lično 30 godina poznajem njihovog glavnog tehnologa, žena je profesor na TMF, ceo život posvećena kozmetici, sjajna u tome, i sve što mogu da ti kažem je da su ti rekli istinu. Ako ti odgovara - GO 4 IT!!! Pošto trenutno nisam pri novcu, kupim pre nekog vremena VZK kremu za lice (Ceramide), kremicu za predeo oko očiju, kao i serum u Liliju, nemajući pojma čija je kozmetika (kupila sam kremu na preporuku prijateljice koja je hemičar i nakon probe njene kreme, a ovo ostalo na blef i zato što je pristupačno), i kasirka mi, pošto mi je kupovina premašila neku cifru, da vaučer za besplatan tretman lica u VZK prodavnici u Beogradskoj (ćošak sa Krunskom). Jedva se nateram da odem tamo, najviše da se raspitam o samim proizvodima i da li sam dobro odabrala. Sačeka me ambijent lep i moderan, jako ljubazna žena lepog tena... Prvo ti odrede sve parametre kože nekom sondom povezanom sa laptopom na kojem vidiš uveličanu svoju kožu (ovo je besplatno i možeš sa ulice da dođeš da ti to urade), a onda pređeš u drugu prostoriju gde ti očiste lice, odrade masažu lica, stavljanje maske itd. i kombinacije proizvoda za tvoju kožu. POTPUNA PREPORUKA ZA OVO. Inače, besplatna masaža lica i tretman lica može da se dobije i ako kod njih u radnji pazariš njihove proizvode u vrednosti od 2000 RSD (za Lili je potrebna veća suma, ubij me sad ne mogu da se setim kolika... po glavi mi se mota 2500 RSD ako si u Liliju kupila VZK proizvode, ili 4500 RSD ako si u Liliju kupila bilo koje proizvode, ali nisam skroz sigurna). Ova promocija traje čini mi se do kraja godine... dobila sam i katalog proizvoda, koji izgleda onako lepo i luksuzno. Kako sam uklavirila o kome je reč? Devojka koja mi je masirala lice govorila mi je šta mi sve stavlja na lice, i za jednu od stvari reče - ovo nemamo u prodajnom asortimanu, to nam dopremaju iz pogona samo za potrebe radnje... tu shvatim da je kozmetika naša. Na izlasku mi sine (ne znam šta me je asociralo da to pitam) da li znaju da mi kažu ko im je glavni tehnolog - nisu znali ime, ali ja opišem ženu i ispostavi se da je to ta osoba koju znam. Edited September 28, 2024 by pt 2.0 1 1 3
morgana Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 (edited) mozda bi ti odgovarali samponi sa uljima. doduse, moja kosa je tretirana i morala sam da rjesavam ostecenja koja idu sa time, pa situacija nije identicna iako je kvalitet vlasi po opisu slican. ima ih u svim kategorijama, elseve tj loreal (extraordinary oil), alfaparf semi di lino u zelenom pakovanju (meni je on ok ali masti tjeme), redken all soft (skup ali odlican. to uzimam samo kad je konjunktura pozitivna, ne kad moram da stedim) prije bih birala solidnu masku i obican sampon nego obratno. svi pomenuti brendovi imaju uz sampon za suvu i ostecenu kosu i pratecu masku. e sad, kada treba pojacati njegu uljima, kada hidrirati, a kad dodati proteine - to je dodatno pitanje i na njega nemam odgovor. meni recimo proteinske maske ne odgovaraju narocito, a znam zene kojima su bitno popravile kvalitet kose. Edited September 28, 2024 by morgana 1
pt 2.0 Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 (edited) Morg, živa bila velika porasla i hvala do neba. Mislim da ću da tražim Elseve masku prvo (pošto njihove šampone koristim, doduše ne taj koji si navela), pa redom. A moraću da uvedem i mrtve životinje u ishranu tu i tamo... (nisam vegetarijanac po ubeđenju, nego mi meso nikad ne padne na pamet) edit. sve sam izguglala i tvoje i Boksitine predloge i zapisala... mami me ovaj alfaparf zbog opisa mirisa, ali ću se uzdržati za sada. Edited September 28, 2024 by pt 2.0 1
morgana Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 da, mrtve zivotinje u ishrani su vazne za kozu i kosu. sredices ti to, mislim da nece biti potrebno ni previse vremena do rezultata. 1 1
Boksi Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 45 minutes ago, pt 2.0 said: Potrebna mi je pomoć, devojke. Prvi put u životu se susrećem sa kosom koja je odjednom postala jako suva i izgleda kao slama (pojava uočena krajem avgusta)i koja već par meseci opada jezivo mnogo. U poslednjih nedelju dana tu je i problem sa skalpom (mada mislim da je ovo od nekog bodišop govneta od šampona čije sam testere koristila u poslednja 2 pranja). Meni je kvalitet kose ceo život lep (relativno tanka, svilena i sjajna vlas, puno kose, blago talasasta, ni suva ni masna kosa) i o tome nikada nisam morala da vodim računa nešto posebno. Odgovarajući šampon i balzam i to je to - operi na 5-6 dana i vozi. Nisam menjala navike u farbanju i održavanju kose (idem kod frizera na nekoliko meseci da to uradim, nisam baš opsesivni farbač korena kose), ali jesam imala taj režim ishrane koji je od januara do danas doveo do toga da redukujem telesnu težinu za nekih 15-16 kg (što između ostalog znači da meso praktično nisam jela). Koji proizvod da primenim da kosa ne bude slama? Neke maske, nešto drugo...? Ja koristim L’Oreal-ovu Absolut Repair (jača cena, ali traje dugo), a kad žurim KEUNE onu u kesici, ima u DM-u. I obavezno stavljam nešto što se ne ispira. Meni ovo paše, ima u Alexandru, ampula za rekonstrukciju sa keratinom, 230 rsd 6 minutes ago, morgana said: prije bih birala solidnu masku i obican sampon nego obratno Potpuno se slažem! 2
Stela Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 Isto mi je super taj Elseve sampon koji pominjete - Extraordinary oil. @Boksi ovo L'Oreal Absolut Repair mislis na masku? 1
Boksi Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 10 minutes ago, Stela said: Isto mi je super taj Elseve sampon koji pominjete - Extraordinary oil. @Boksi ovo L'Oreal Absolut Repair mislis na masku? Da, da. Evo je: https://www.apotekasrbotrade.rs/srpski/proizvod/loreal-absolut-repair-maska-za-povrsinsku-obnovu-kose-250ml-srbotrade Bila je najjeftinija kod njih i nije moglo da se kupi direktno u apoteci već da se poruči na kućnu adresu ili preuzme u apoteci. Ne znam da li su nešto promenili. Postoji i Golden varijanta. Ona je kao za fine hair, ali meni se ne dopada uopšte jer je zapravo razvodnjena varijanta originalne. 1
Boksi Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 @pt 2.0 sad mi je frizer odgovorio na poruku jer se sećam da je pominjao neki šampon protiv opadanja kose pa sam ga pitala: https://cvrlehairshop.rs/product/kerastase-specifique-prevention-kupka-za-kosu-250ml/ Verujem mu jer je iskusan i ne prodaje Kerastase proizvode. Ali ovo bi isto trebalo gledati negde u ino, ne kod nas. Deru sa cenama. 1
Svemir Zeka Posted September 28, 2024 Posted September 28, 2024 @pt 2.0 Kad povremeno upropastim kosu, ono što mi sigurno pomogne su ona ulja, bilo da je no name ulje od 500 din u liliju (stoji kod proizvoda za nokte), ili neki bilo koji, ali baš ulje I to stavim na krajeve, uspeva da obnovi čak i sasvim suvu, ofucanu kosu Za opadanje su mi, verujem, pomogli šamponi s kofeinom, ostalo slabo. Ali sam imala jedan zalistak konkretan i tu sam stavljala minoxidil 2% (lekar mi dao). VZK mi se baš dopao, sad imam i kupku sos, i neki ceramid za ispod očiju i sve je super. 2
Recommended Posts