Katikon Posted September 20 Posted September 20 Slusala sam u bjuti podkastima razne dermatologe koji kazu da se na vrat ne stavlja retinol, ako neko nije znao (ja nisam znala). Posto vrat nema masti, uzasno je suv, treba trpati ulja naveliko. Za kiseline nisu rekli nista, nego sam se sad setila ovog zbog vrata. 1 3
morgana Posted September 20 Posted September 20 1 hour ago, Katikon said: Slusala sam u bjuti podkastima razne dermatologe koji kazu da se na vrat ne stavlja retinol, ako neko nije znao (ja nisam znala). Posto vrat nema masti, uzasno je suv, treba trpati ulja naveliko. Za kiseline nisu rekli nista, nego sam se sad setila ovog zbog vrata. da, retinol baš može da uništi kožu vrata jer odmašćuje, a kiseline djeluju drugačije. opet, slušala sam i da nisu sve aha kiseline dobre za vrat i da su u tom smislu najbolje bademova i mliječna. btw od novembra krećem sa blažim tretinoinom ali mislim da ga neću koristiti na čitavom licu. 1
Patty Lee Posted September 20 Posted September 20 6 hours ago, morgana said: btw od novembra krećem sa blažim tretinoinom ali mislim da ga neću koristiti na čitavom licu. U smislu čist tretinoin? Od koliko krećeš, 0,025% ili manje?
morgana Posted September 21 Posted September 21 7 hours ago, Patty Lee said: U smislu čist tretinoin? Od koliko krećeš, 0,025% ili manje? da, krenucu sa 0,025 jednom nedeljno pa cu da vidim kako cu da reagujem. na retinol sam potpuno adaptirana, trebalo bi da ne bude vecih problema. 1
decak Kejt Posted September 24 Posted September 24 On 21. 9. 2024. at 8:00, morgana said: da, krenucu sa 0,025 jednom nedeljno pa cu da vidim kako cu da reagujem. na retinol sam potpuno adaptirana, trebalo bi da ne bude vecih problema. koji konkretno planiraš da koristiš? i jel' posle njega ide hidratacija, kao posle retinola?
morgana Posted September 25 Posted September 25 21 hours ago, decak Kejt said: koji konkretno planiraš da koristiš? i jel' posle njega ide hidratacija, kao posle retinola? mislila sam da uzmem tret apoteke dona, radjen je kako kazu po licenci grckog airola. poslije ide hidratacija i uopste, koza mora pojacano da se hidrira, u slojevima (mrzim slojeve, lijena sam, volim svedenu rutinu™ mrzim i izraz 'rutina') citam da je industrijski tret bolji od apotekarskog ali u srbiji do njega ne mogu da dodjem. ako je stvar samo u jacini - navodno apotekarsku mogu da budu slabiji, manje efikasni - nije mi ni vazno, svakako ce biti jaci od retinala. brinu me samo tekstura i pomocne supstance, nadam se da ne zatvaraju pore.
Patty Lee Posted September 25 Posted September 25 @morgana ako te ne mrzi, napiši kad uzmeš kolike su im cene, ja sam do sada uzimala iz Kamilice, oko 1300 rsd (more or less) je tuba.
morgana Posted September 25 Posted September 25 29 minutes ago, Patty Lee said: @morgana ako te ne mrzi, napiši kad uzmeš kolike su im cene, ja sam do sada uzimala iz Kamilice, oko 1300 rsd (more or less) je tuba. 950 din https://www.dona.rs/product/hidrofilni-krem-sa-tretinoinom-005/ kakva su ti iskustva sa tretom?
Patty Lee Posted September 25 Posted September 25 Super, ali ja koristim 0,05%. I koristim čist krem, imaju oni i neke fensi varijante Trenova I, Trenova II, neki antirid... to sve ignorišem. Ali imaj u vidu da je moja koža kombinovana + neosteljiva. 1
Svemir Zeka Posted September 25 Posted September 25 On 20. 9. 2024. at 16:36, Katikon said: Slusala sam u bjuti podkastima razne dermatologe koji kazu da se na vrat ne stavlja retinol, ako neko nije znao (ja nisam znala). Posto vrat nema masti, uzasno je suv, treba trpati ulja naveliko. Za kiseline nisu rekli nista, nego sam se sad setila ovog zbog vrata. Došla sam na tu ideju pre izvesnog vremena...da sve što mi se čini premasnim za lice stavljam na vrat. Jer mi je koža negde na granici vrata i dekoltea kao da pripada drugoj osobi od lica. 1
morgana Posted September 25 Posted September 25 (edited) @Patty Lee vrh! moja koza zacudo nije osjetljiva na retinol pa ne ocekujem skandal ni sa tretinoinom. tj, samo ako ne zatvara pore, to mi je osjetljiva tacka. Edited September 25 by morgana
Patty Lee Posted September 25 Posted September 25 Just now, morgana said: moja koza zacudo nije osjetljiva na retinol pa ne ocekujem skandal ni sa tretinoinom. tj, samo ako ne zatvara pore, to mi je osjetljiva tacka. Moram da priznam da nisam baš redovna u poslednje vreme, ali kad se setim da stavim, razlika je očigledna, već drugog-trećeg dana mi lice bljesne. Obavezno imaj pri ruci neku kremu za hidrataciju (bilo koja medicinska za dehirdriranu ili iritiranu kožu), ja sam, kad sam tek počela da koristim tretinoin uporedo koristila i Avene...mislim da je bila neka iz Hydrance linije, ta mi se najbolje pokazala za držanje pod kontrolom (Bioderma Sebium Hydra isto nije loša). 1 1
morgana Posted September 25 Posted September 25 (edited) da da, planiram bas avene hydrance jer je i inace koristim plus mozda bioderma atoderm ili nesto tako Edited September 25 by morgana
Lena Posted September 25 Posted September 25 Eucerin Aquaporin Active je isto odlična za hidrataciju, imaju varijante za suvu i normalnu / mešovitu kožu. 1
Boksi Posted September 26 Posted September 26 Ovo ponekad uveče, milina jedna: Ponekad stavim i izmasiram lice rolerom. 10 hours ago, Patty Lee said: Ali imaj u vidu da je moja koža kombinovana + neosteljiva. Blago tebi. Meni, recimo, Ordinary proizvodi uopšte ne odgovaraju, bar ovo što sam dosad probala pa sam odustala od dalje kupovine. I na hijaluron njihov sam imala reakciju. 1 1
Recommended Posts