giuseppe Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Samo da razjasnimo, kad kažem 'adapter' ne mislim na ispravljač, nego fizički 'prilagođavač' viljuške - utikača za električnu mrežu. Moguće je da to kod nas košta 200nak dinara, u USA je 5-10 usd.Sent from Tapatalk 2
nbg4ever Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 To. Gledao sam i punjace, kao. I u Komtrejdu kostaju 1500 dingera (doduse, ne Sonijevi). To mi malo sjebava racunicu, odnosno ustedu u odnosu na kupovinu u Srbiji. Dakle, punjac bi bio oridjinale iz pakovanja, a adapter za uticnicu kupljen na aerodromu, ili tako negde.
I*m with the pilots Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 ^Adapter za uticnicu kupi opusteno ovde negde. Moj prvi iPad je bio iz US, imao je slot za mikro-SIM, isti kao i oni kupljeni ovde. Radio je bez problema na UK mrezi. Ja donela iPad 3 bez slota, namerno, mada su mi kazali da može da radi na evropskim mrežama. Muž kupio iPhone 4S (ovo je važno, kažu da 4 ne može da radi van Amerike ali ne znam) i platili smo skidanje sa mreže. Ovde u Telenoru zamenio karticu za micro-sim i sve radi super.Hvala :)Ne bih uzimala nista Apple-ovo mada nisam jos uvek odlucila koji bih, vise dana sam citala i gledala sta se sve nudi i od toliko informacija imam utisak da bih najradije odustala od citave price U rukama sam drzala samo Nexus 7, Huawei nisam sigurna koji i neki italijanski "noname", a od smartphonova samo Samsung Galaxy S II.
jimi Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Samo da razjasnimo, kad kažem 'adapter' ne mislim na ispravljač, nego fizički 'prilagođavač' viljuške - utikača za električnu mrežu. Moguće je da to kod nas košta 200nak dinara, u USA je 5-10 usd.Sent from Tapatalk 2To ti je kod kineza 30-40 dinara.
mraki Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 (edited) Sta si uradio na kraju sa ovim, da li ti je neko doneo iz belog sveta?Ne, iako mi strpljenje u ovakvim slučajevima nije jača strana, odlučio sam da sačekam još malo i onda uzmem nešto sa ekranom od 10", tako da sam propustio sve dolaske rođaka iz inostranstva za novogodišnje praznike. U jednom momentu sam bio toliko zagrejan da je malo falilo da ga kupim odmah u prvoj radnji, sad kad me je to prošlo mogu da čekam još mesecima. :DOrtak ima iPad i stvarno je fenomenalna stvarcica, nema mu premca, ali toliko para ipak ne bih dao. Verovatno ću uzeti neki Android tipa Nexus 10 ili šta već tad bude aktuelno.Ako stavim na stranu razlike između Androida i iOS-a, ogromna je razlika između 10" i 7" i znajući sebe brzo bi mi postalo nepraktično korišćenje sedmice.Ima li Nexusa 10 uopšte u prodaji kod nas i po kojoj ceni? Ja nisam našao, čak ni na crnom tržištu... potajno se negde nadam da će izlaskom novog iPada stari automatski postati jako zastareo i da će mu samim tim mnogo pasti cena. Edited February 19, 2013 by mr@ki
Frank Pembleton Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Ali sto sam primetio par nedelja unazad kako ljudi vole u busu da isucu tablete kad sednu kao da im zivot zavisi od toga i to uglavnom su oni Prestigio...
MayDay Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Pa šta ima veze. Meni je vrh što na tabletu mogu da čitam školski materijal, da švrljam na forumu, a i da pičim sudoku. To je sve za gradski prevoz... :D
Mil@n Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Ali sto sam primetio par nedelja unazad kako ljudi vole u busu da isucu tablete kad sednu kao da im zivot zavisi od toga i to uglavnom su oni Prestigio...Pa realno, to su najdokoniji momenti kada te stvari najbolje služe svrsi. Umesto da sediš i gledaš kroz prozor prizore koje verovatno gledaš svaki dan, ti u ruci imaš prozor u ceo svet. Nije da ne razumem...
wall Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Ali sto sam primetio par nedelja unazad kako ljudi vole u busu da isucu tablete kad sednu kao da im zivot zavisi od toga i to uglavnom su oni Prestigio...Prestigio je vr. <_<
Skyhighatrist Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Qc qc, vrrlo smo zadovoljni. Bubo, jer ga opravi?
giuseppe Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Oko debate 7 vs. 10 inch: zavisi za šta ti treba. Ja imam Nexus 7 i sasvim je dovoljan za surf, mailove i forumašenje. Plus poneka igrica, Twitter i fb itakoto. Kindle naravno, mada imam i poseban uređaj. Najlepše je što je dovoljna jedna ruka za držati to čudo. Tako da, 10 inch je meni prevelik i pretežak, a bio bome i skup. Sedmica je prava mera, ili iPad Mini, ako baš imaš para.Nexus je potpuno penzionisao netbook koji je do sada korišćen za te svrhe.
I*m with the pilots Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Oko debate 7 vs. 10 inch: zavisi za šta ti treba. Ja imam Nexus 7 i sasvim je dovoljan za surf, mailove i forumašenje. Plus poneka igrica, Twitter i fb itakoto. Kindle naravno, mada imam i poseban uređaj. Najlepše je što je dovoljna jedna ruka za držati to čudo. Tako da, 10 inch je meni prevelik i pretežak, a bio bome i skup. Sedmica je prava mera, ili iPad Mini, ako baš imaš para.I ja lomim glavu oko ovog pitanja. Dosta putujem pa bi tad tablet uglavnom posluzio za citanje, internet /mejl, forum/ ali bih volela da pogledam i koju pokretnu sliku. Ja bih i 7" morala da drzim sa obe ruke
renne Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Po meni je 7" sasvim dovoljno. Meni je super i dovoljno i ovih 5.5" na Note 2.Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
mraki Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Čačkao sam malo nexus sedmicu, klasični iPad i još neke no name tablete od 10" i mnogo mi više odgovara taj veći ekran. Jeste da je sam tablet malo nezgodniji za upotrebu i da ga ne možeš držati u jednoj ruci, ali doživljaj prilikom surfovanja, gledanja video klipova i generalno čitanja bilo čega mi je neuporedivo bolji. Igrice mi nisu toliko bitne...
Recommended Posts