Aineko Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 Ovo za Clayton (zašto jebeni? pitam) je previše. Ali to su kuće. Kapiram da su stanovi jeftiniji.btw, evo cena stanova. toliko o tome da su jeftiniji :)
noskich Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 (edited) Bas sam pre gledao neke male stanove u Cairns koji su jako povoljni. Bio je jedan za oko 65K, u suvom centru i 5 minuta hoda do plaze.Kirija je 250 nedeljno. Na prvi pogled savrsena preko 10% ROI neto investicija. Medjutim, caka je da su `body corps` 10K godisnje, a council rata 2.2K godisnje. Body corps mu dodje naknada firmi koja zgradu kao odrzava, nesto malo pocisti i popravi pa naplati koliko naplati. Vlasnici stanova teoretski imaju pravo da prisustvuju sednicama body corpsa, ali u praksi to niko ne radi. Mislim da je poenta kupovine ovakvog stana negative gearing, to jest smanjenje poreza. Jedino njima koji zaradjuju podosta (placaju dosta poreza) to moze da se isplati, da ti renta minus body corps i council bude na kraju nula.A ovo za Brizben sto se pominjao, meni je taj region Brizben+Gold Coast+Sunshine Coast ubedljivo najbolji ako se porede tri `metropolitan` oblasti u Australiji. I po klimi, i po infrastrukturi i po rasporedjenosti stanovnistva (a sasvim sigurno i po ceni nekretnina).CBD u Sidneju je 10-15 minuta peske da se prepesaci, zavisi od brzine hoda. Melburn nesto veci i sadrzajniji, ali mi ti tramvaji nisu delovali kao efikasno sredstvo masovnog transporta (kao Mass Rapid Transit - MRT u Singapuru, koji je stvarno dostojan svog imena).Brizben, Gold Coast i Sunshine Coast su povezani solidnim vozom i autobusima, a na reci u Brizbenu ima i ferija. Edited February 11, 2014 by noskich
noskich Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 Tu sam u siroj okolini (Brizben+Gold Coast+Sunshine Coast) i gledao neku zemlju, i ima zanimljivih ponuda. Za tu cenu u NSW bi moglo da se kupi samo nesto u pustinji.
DarkAttraktor Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 bas htedoh da pitam za Alice Springs :D
Aineko Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 zemlju i mi povremeno gledamo, narocito okolina Airlie Beach. ako je bez sea view to ume da bude bas jeftino (supermarket u Airlie Beach je triput kvalitetniji od onog u Claytonu ). tako nesto i jedan granny flat (~$60k) za 30 godina + shed u dvoristu za gym i workshop + camac i ne treba nam nista vise :).
Indy Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 Па, и не треба.Ја размишљам и о NZ. Тамо има једноставних кућерака за стотинак хиљ. њихових малих долара. Нпр. у Нортленду, не треба ни грејање зими, до плаже бациклом пар км. Једино што мораш да имаш посла са хобитима, али добро сад. Супер да ми буде за пемзију, ако дочекам.
noskich Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 (edited) Sustina: I nakon sustine jos malo pojasnjenja:https://www.youtube.com/watch?v=xstnYViFMRQ Edited February 11, 2014 by noskich
trustno1 Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 Prelistala sam samo poslednjih desetak stranica ove teme, pa ne znam da li je nešto od sledećeg već spomenuto, oprostite mi.Prvo, priča(lo) se puno o ovome, ali niko nije imenovao: simplicité volontaire. Drugo, evo moja dva omiljena teksta na temu rada:1. Klasik2. Moderni klasik
noskich Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 Trustno, sve je vec bilo, ali nema veze, nije zgoreg da se ponovi.
trustno1 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Dobro, ja se izvinjavam, nisam mogla da iščitavam svih 100 strana, mada je dosta zanimljivo :)
noskich Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Novinar Gardijana dekonstruishe sliku kvaliteta zivota u Skandinaviji: http://www.theguardian.com/world/2014/jan/27/scandinavian-miracle-brutal-truth-denmark-norway-sweden
Аврам Гојић Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Bas lepo sto su pojednostavljenu sliku WWII i usputna apsolutno nepotkrepljena zapazanja o korupciji i pedofiliji uzeli kao osnovu ovog razmatranja o savremenom nordijskom zivotu. Inace zabavno mi je da autor ovog teksta bilo koga ima herca da optuzi za rasizam. Rubbish.
Indy Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 raznima odgovara da dekonstruisu skandinavski "raj", i levo i desno. Sent from my iPhone using Tapatalk
noskich Posted February 16, 2014 Author Posted February 16, 2014 Meni je ovo najinteresantniji podatak iz teksta: Take the Danes, for instance. True, they claim to be the happiest people in the world, but why no mention of the fact they are second only to Iceland when it comes to consuming anti- depressants?
Indy Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 Non sequitur. Kakve veze ima jedno s drugim? Odakle znamo da li je populacija na antidepresantima uopste anketirana u anketama u kojima je utvrdjivana srecnost? Nepotkrepljeno, sto rece Vasa, i uopste odise 1 zeljom da se prove the point (no matter what).
Recommended Posts