Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, dragance said:

IT project manager, po sopstvenom pisanju.  Za ono “stručnjak” nisam siguran.

Netačno, PMO.

Posted
18 minutes ago, noskich said:

Netačno, PMO.

Još gore po tebe :lolol:

Posted
6 minutes ago, dragance said:

Još gore po tebe :lolol:

Ako ti tako kažeš.

Posted

Get a room. In Pyongyang

Posted
On 27.12.2021. at 12:30, noskich said:

Ako platis i to ne bunim se. A ja cu probati da produzim pansion sto duze, ti placaj produzetke. Mesec, dva, tri, pa dokle doguramo...

Zasto da ti Dragance placa produzetke? Zar nemas plan za tamo, valjda bi se zaposlio i ziveo bolje nego u Australiji?

Posted
15 hours ago, noskich said:

Uvek je bilo skupo otići odavde, samo je sada još skuplje zbog Covida.

Ako ti tako kažeš.

Meni stvarno ne ulazi u glavu kako ljudi misle da sve bude jeftinije u zemlji dje je minimalna satnica $20.

Ja svaki put kad odem negdje na rucak ili veceru poredim broj gostiji i radnika i pitam se kako gazda moze bilo sta zaraditi. A onda cujem ljude koji se zale sto je kafa $5 ili neki obrok $25.

Zbog toga i stipse poput Noskicha vodim kao vece protivnike radnicke klase od privatnika, velikih biznisa i te cuvene plutokratije.

• +1 1
Posted
4 hours ago, Leia said:

Zasto da ti Dragance placa produzetke? Zar nemas plan za tamo, valjda bi se zaposlio i ziveo bolje nego u Australiji?

Zato sto sto je stavio zmiju u isti dzep dje mu je novcanik pa sa razlogom trazi da drugi plate

Posted
On 30.12.2021. at 15:45, Hamlet Strašni said:

Get a room. In Pyongyang

Pa ne bih ja bas to tako nazvao kad te neko prati po celom forumu i proziva. 

On 30.12.2021. at 18:11, Leia said:

Zato što je sve krenulo od toga da je on, bez da sam ga ja to pitao, ponudio da mi plati kartu do Pjongjanga, a onda kada sam mu poslao datum leta za koji treba da mi kupi prestao da odgovara na poruke.

On 30.12.2021. at 22:14, Moracikus said:

Meni stvarno ne ulazi u glavu kako ljudi misle da sve bude jeftinije u zemlji dje je minimalna satnica $20.

Ja svaki put kad odem negdje na rucak ili veceru poredim broj gostiji i radnika i pitam se kako gazda moze bilo sta zaraditi. A onda cujem ljude koji se zale sto je kafa $5 ili neki obrok $25.

Zbog toga i stipse poput Noskicha vodim kao vece protivnike radnicke klase od privatnika, velikih biznisa i te cuvene plutokratije.

Ja se ne žalim, samo objašnjavam zašto beskućnici u Australiji istu ne mogu da napuste sve i da hoće što si im ti poručio.

Posted
46 minutes ago, noskich said:

Zato što je sve krenulo od toga da je on, bez da sam ga ja to pitao, ponudio da mi plati kartu do Pjongjanga, a onda kada sam mu poslao datum leta za koji treba da mi kupi prestao da odgovara na poruke.

Ja se ne žalim, samo objašnjavam zašto beskućnici u Australiji istu ne mogu da napuste sve i da hoće što si im ti poručio.

Nisam ti prestao odgovarati, već si tražio 7 dana odmora za novi godinu sa ženom, pa sam ti odgovorio da odskakutaš za odmor, već da važi samo u jednom pravcu da se nastaniš u toj zemlji dembeliji.

Posted
2 minutes ago, dragance said:

Nisam ti prestao odgovarati, već si tražio 7 dana odmora za novi godinu sa ženom, pa sam ti odgovorio da odskakutaš za odmor, već da važi samo u jednom pravcu da se nastaniš u toj zemlji dembeliji.

Nisi mi ništa odgovorio, na tu poruku odgovor nikada nije poslat. A kada si bio napisao da ćeš mi platiti kartu nije bilo uslova da ne mogu da idem za novu godinu.

• Haha 1
Posted
12 hours ago, noskich said:

Poruka o odlasku je poslata tebi i svima koji ne vole ovu zemlju.

Lakse ce biti i vama i nama.

Beskucnicima je poruka opste poznata a sve drugo je obicno proseravanje o nekakvom zacaranom krugu iz kojeg ne mogu da se izvuku.

Prestanite da se drogirate i pijete i vrlo brzo cete naci posao i krov nad glavom.

• +1 1
Posted (edited)
3 hours ago, Moracikus said:

Poruka o odlasku je poslata tebi i svima koji ne vole ovu zemlju.

Lakse ce biti i vama i nama.

Beskucnicima je poruka opste poznata a sve drugo je obicno proseravanje o nekakvom zacaranom krugu iz kojeg ne mogu da se izvuku.

Prestanite da se drogirate i pijete i vrlo brzo cete naci posao i krov nad glavom.

Problem je u tome što su većina počela da piju i drogiraju se nakon što su postali beskućnici. To može da vidi bilo ko ko odgleda TV serijal koji sam preporucio. A zašto su postali beskućnici, pa na prvom mestu zato što su kuće u Australiji investicioni instrument na prvom mestu, a mesto gde se živi tek na drugom. Zbog čega su medju najskupljim na svetu, a socijalnih stanova ima ispod 3% od ukupnog broja i na njih se čeka 10-15-20 godina. Belosvetski kriminalci peru pare tako što bez ikakvih problema kupuju šta god hoće u Australiji.

I sve to uprkos ogromnoj količini poreza koji se upumpava svake godine da se takve stvari ne bi dešavale. 

Eto ja plaćam porez u Australiji 37% gde ima 116000 beskućnika, a u Singapuru bih plaćao 10% gde ima 1000 beskućnika. 

Edited by noskich
Posted

Ja i dalje ne vidim kako ovdje možeš postati beskućnik ako nije zbog droge, alkohola, kockanja itd.

Jedino mi padaju na pamet mentalne bolesti, mada ja znam nekoliko ljudi s tim problemima i oni imaju pomoć države za krov nad glavom. I to u dobrim krajevima ovdje u Melburnu (npr. St Kilda)

Posted
7 hours ago, red star forever said:

Ja i dalje ne vidim kako ovdje možeš postati beskućnik ako nije zbog droge, alkohola, kockanja itd.

Jedino mi padaju na pamet mentalne bolesti, mada ja znam nekoliko ljudi s tim problemima i oni imaju pomoć države za krov nad glavom. I to u dobrim krajevima ovdje u Melburnu (npr. St Kilda)

Pa pogledaj serijal. Žene trpe nasilje u porodici pa pobegnu, a ne mogu da se izdržavaju same. Smrt u porodici, razvodi, bolest, naravno i mentalne bolesti. Jednostavno nemaš dovoljno novaca da platis račune i završis na ulici. Dug je veliki problem a veoma je lako nekome ko jedva preživljava da upadne u dug koji se sve više povećava. Socijala je bedna i za mnoge nedovoljna za život.

A za državni krov nad glavom proveri koliko se čeka na njega. 

Posted

Imas socijalnu pomoc i ne moras da cekas socijalni stan vec ti drzava placa dodatak na rentu nakon sto ti platis 1/3 od sume koju primas.

Tako je meni objasnio jedan poznanik koji je zivio neko vrijeme na socijali. Vrlo tanko ali mozes da prezivis i sluzi ti samo dok ne nadjes posao kojeg sada hvala bogu ima preko glave dje god se okrenes jer nema stranih studenata.

Alkohol i droga su nenormalno skupi i sad ti nas ubjedjujes da oni ne mogu da plate 1/3 para koje im da drzava daje ali mogu da locu i da se bodu.

Problem je socijalne prirode naravno jer se osjecaju kao gubitnici i ne zivi im se takav zivot. Zato idu do samounistenja.