Gojko & Stojko Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 Pa imali su šansu na izborima prošle godine da glasaju za laburiste sa programom za ukidanje negative gearing. Meni nije jasno zašto je neko mlad i uopšte bilo ko sa zaradom od ispod $200000 godišnje glasao za liberale prošle godine, ali jebiga. Evo rešenja: Sledećeg meseca u Melburnu - konferencija i program. Share & Enjoy
Indy Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 Pa nije to toliko oko glasanja, znaš već, G&S. Oni ("torijevci") gejmuju sistem, kako se to kaže - videli smo da ciljano "targetuju" swinging seats masnim "grantovima" taman koliko treba da "prevale" neke od njih na svoju stranu. To je sve što treba (pobedili su svega sa par seats... dovoljno.) (Famozni obojeni grant spreadsheets... Obojeni prema partijskoj pripadnosti elektorata.) (Ekskjuz da serbgliš, ali nešto numem da ovo napišem na propisnom maternjem).
Indy Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 31 minutes ago, Skyhighatrist said: Tabela subvencija? Da, ispada da je "grant" subvencija.
peralozac Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 2 hours ago, Indy said: Pa nije to toliko oko glasanja, znaš već, G&S. Oni ("torijevci") gejmuju sistem, kako se to kaže - videli smo da ciljano "targetuju" swinging seats masnim "grantovima" taman koliko treba da "prevale" neke od njih na svoju stranu. To je sve što treba (pobedili su svega sa par seats... dovoljno.) Mislim da su ovaj put laburisti sami sebe porazili, što retko antipatičnim vođom, što nizom kretenskih predizbornih gafova, što otuđivanjem sopstvenih glasača (QLD) i konačno nerazumevanjem ambicija onog dela glasača koji ne glasaju po defaultu. Inače, nije te bilo neko vreme na forumu pa si možda propustio za mene bitnu činjenicu da sam glasao za laburiste. Scena sa Skomom u crkvi bila je previše za moj osetljivi stomak, a tek što mi se isti prevrće na ovaj religious discrimination bill... Čisto da ne misliš da pričam iz slavodobitnog ugla. BIlo kako bilo, velika je prilika propuštena za kontrolisano sređivanje tržišta nekretnina (evo ga 10 meseci kasnije divlja opet iz sve snage), a plašim se da nove neće biti skoro. Laburisti teško da će u nekoliko narednih izbora potezati ukidanje negative gearing ili bilo šta drugo for that matter, samo treba pogledati kako su poleteli da se dodvore rudarima brzo posle izbora.
Indy Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 3 hours ago, peralozac said: Mislim da su ovaj put laburisti sami sebe porazili, što retko antipatičnim vođom, što nizom kretenskih predizbornih gafova, što otuđivanjem sopstvenih glasača (QLD) i konačno nerazumevanjem ambicija onog dela glasača koji ne glasaju po defaultu. Da je moglo bolje - evidentno da jeste, ali izgubili su za "half a bee's dick" što se ovde kaže. (Koalicija je dobila ukupno 51.71% glasova, svega 2 nova poslanička mesta)
peralozac Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 Ta pčela onda ima baš veliko spolovilo . Koalicija : Laburisti su pre izbora bili 76 : 69 poslanika, a sada 77 : 68. To je jasna većina, čak i ako laburistima nepravedno dodamo svih 6 preostalih poslanika (nezavisni, zeleni itd.).
Indy Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 Vrlo mala promena u odnosu na ranije stanje, to je poenta.
Moracikus Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 Ne znam na koju foru ali moj accountant mi obracunao ove godine 6k franking credits. Ja mislio to samo za penzose kad ono i mali privrednici imaju benifite. Go Libs, Go ScoMo
magi Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 Uuu al vam je reko Moracikus [emoji1]Sent from my SM-G950F using Tapatalk
peralozac Posted March 2, 2020 Posted March 2, 2020 Jbg, ja sam običan šljakator sa ograničenim mogućnostima za utaju poreza, Moračikus je na sledećem nivou igrice.
Recommended Posts