Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, kurjak92 said:

......., zene ne varaju. .......

Oprostićeš, ali u ovo ne mogu da poverujem.... :fantom:

Posted
Just now, Filozof manijak said:

Sta ti ima da ne verujes i sumnjas , reko jogi . Cuj reko ponovio vise puta argumentovano svojim iskustvom 

Posted

Bok te mazo, dobio sam za dva dana na stotinu "alerts" da mi neko nešto kaže.

Posted
2 minutes ago, Yoyogi said:

Ništa, trpe.  To je uglavnom njihova volja. Da budu majke, žene, sa sigurnim prihodima (od muža koji ih ne ostavlja).

bogami, dođe mi da budem žena u japanu. nema bolje od toga. 

Posted
2 minutes ago, Filozof manijak said:

Ja ti rekoh, to je "socijalni ugovor" , tako su i muškarci i ženske odgajani.  Ako si se uključio kasnije, bilo je o tome na ceo ekran post.

Posted
1 minute ago, teacher said:

Ovo je ukrao od miroljuba petrovica 

Posted
Just now, Yoyogi said:

Ja ti rekoh, to je "socijalni ugovor" , tako su i muškarci i ženske odgajani.  Ako si se uključio kasnije, bilo je o tome na ceo ekran post.

Pratio sam diskusiju, ali je verovatno do mene i mog mentalnog sklopa i shvatanja morala.
Kakav god socijalni ugovor potpisao ili usmeno prihvatio, niišta me ne bi moglo sprečiti da ga prekršim, i "zabavim se" sa strane ako bih bio nezadovoljan i neispunjen u braku/vezi. Ali cenim da je to moja projekcija na druge iz sopstvene subjektivne vizure, 

Posted
2 minutes ago, teacher said:

To batke, to bi ti bila premija dok ne znaš kako to ide.

One svaki dan očiste kuću od poda do krova, operu sve sudove (i nekorišćene) i čaše iz ormara (nekorišćene), čak operu i konzerve u špajzu. Svake srede peru prozore, paze da su kupatila čista kao operacione sale. Podovi oribani, posteljina na terasi da se luftira, da nema trunke nečega.

Ako se Japanac ženi strankinjom, prva stvar koju njegova familija pita je : "Ko će da čisti za njom?".

Posted
10 minutes ago, Filozof manijak said:

Pratio sam diskusiju, ali je verovatno do mene i mog mentalnog sklopa i shvatanja morala.
Kakav god socijalni ugovor potpisao ili usmeno prihvatio, niišta me ne bi moglo sprečiti da ga prekršim, i "zabavim se" sa strane ako bih bio nezadovoljan i neispunjen u braku/vezi. Ali cenim da je to moja projekcija na druge iz sopstvene subjektivne vizure, 

Baš to, zato se Japanke nerado udaju za strance. Ti možeš da budeš u pravu koliko god da si, one su nevoljne da ne samo da se udaju, nego ni da vide strance , baš zbog toga što si rekao.

Posted
21 minutes ago, Yoyogi said:

One svaki dan očiste kuću od poda do krova, operu sve sudove (i nekorišćene) i čaše iz ormara (nekorišćene), čak operu i konzerve u špajzu. Svake srede peru prozore, paze da su kupatila čista kao operacione sale. Podovi oribani, posteljina na terasi da se luftira, da nema trunke nečega.

Ako se Japanac ženi strankinjom, prva stvar koju njegova familija pita je : "Ko će da čisti za njom?".

tako i kod mene u selu, niko neće snaju iz grada.

Posted
2 minutes ago, maharaja said:

ja razumem tvoje motive da odeš u Japan, finansijske i avanturističke, i sve je to OK, ali ovo pisati i braniti je potpuno suludo. Na trenutke zvuči potpuno jezivo. Ne znam kako uspevaš da isključiš bilo kakvu kritičnost i opravdavaš ovo što pišeš. Na kraju krajeva, sudeći po pisanju, nisi tu godinu dana, spale su ružičaste naočare i valjda možeš malo kritičkije da sagledaš društvo u kojem živiš.

ode covek iz sela, al nece selo iz coveka 

Posted
25 minutes ago, Yoyogi said:

sta ce im case?

tolko oribaju mokri cvor da im muzevi piju samo iz klozecke solje.

Posted
1 minute ago, 3opge said:

sta ce im case?

tolko oribaju mokri cvor da im muzevi piju samo iz klozecke solje.

Razočaran sm tvojim komentarom.