I*m with the pilots Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 (edited) Da, samo je u ovom slucaju dnevna i ujedno najveca soba 12 kvadrata. Znam da Japanci nemaju velike stolove kao cestiti mi, ali opet to zauzme deo sobe, sem ako se i takav sto ne zalepi za zid posle obedovanja. Naravno da se u tome moze ziveti kao sto je i dokazano, ali reci da je komocija..? Edited December 4, 2017 by I*m with the pilots
Yoyogi Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 26 minutes ago, Host said: Istina je da sam soder sa dna kaca, ali me i takvog zanima tvoje iskustvo. Mnogo volim Japan, ali ne bih mogao tamo da opstanem duze. Izvini ako su neka pitanja previse licna, pa ih slobodno preskoci. Par scenarija: - Ekipa sa posla ode na pauzu za cigaretu (nesto sto se desava vise puta u toku radnog dana). Ides li sa njima? Jel pricaju sa tobom ili iskljucivo izmedju sebe? Na kom jeziku? Kako provodis pauzu za rucak? - Petkom se obicno izlazi ranije sa posla i timtovi odu u neku izakayu na klopu/pice. Jel te pozovu da im se pridruzis? Na kom jeziku pricate? - Vikendom se napuni Yoyogi park, dodju grupe prijatelja i tu provedu ceo dan. Jel te ikada iko pozvao da im se pridruzis? Ono sto hocu da te pitam je kako se socijalizujes, da li se kreces iskljucivo u krugu porodice ili imas prijatelje Japance? Ma nešto sam se karao sa Tičerom, nisam izgubio iz vida tvoj (validan) post. Zayebi tu googlu, to ti je kao da si rekao "Vikendom Beograđani izađu na Ušće, neko te pozvao". U Australiji, Americi, Kanadi, svako može da bude Australijanac, Amerikanac, Kanađanin. I sam sam Australijanac, usvojio sam njihove vrednosti i tako se i osećam. U Japanu si uvek stranac. Ne u lošem smislu nego da ti uvek izlaze u susret, da pomognu šta mogu. Kao u Diznilendu gde svaki karakter zna svoju ulogu. Moja uloga je da budem stranac, doveka. Evo, baš petak 8. decembar sam pozvan na Bonenkai, kraj godine, na večeru i pijanku. Reče mi jedan od mojih inženjera "svaki ručak sa tobom je besplatan english class, and about our business at that".
Yoyogi Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 6 minutes ago, I*m with the pilots said: Da, samo je u ovom slucaju dnevna i ujedno najveca soba 12 kvadrata. Znam da Japanci nemaju velike stolove kao cestiti mi, ali opet to zauzme deo sobe, sem ako se i takav sto ne zalepi za zid posle obedovanja. Naravno da se u tome moze ziveti kao sto je i dokazano, ali reci da je komocija..? To nisu kvadrati, to su tatami. Pomnoži sa dva. Odakle ti to komentarišeš a nemaš predstave o čemu se radi? Što nisi pitala šta razmere i mere znače? Tičer, objasni ovim tvojima o čemu se radi, ako imaš pojma.
palikaris Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Da, samo je u ovom slucaju dnevna i ujedno najveca soba 12 kvadrata. Znam da Japanci nemaju velike stolove kao cestiti mi, ali opet to zauzme deo sobe, sem ako se i takav sto ne zalepi za zid posle obedovanja. Naravno da se u tome moze ziveti kao sto je i dokazano, ali reci da je komocija..? Dobro, al zato 2 ostave/plakara, pa vidi kupatilo, predprostor, pa odvojeno kada odvojeno klonja, pa onda ova od 4,5 prostorija u sredini ne kapiram sta je (trpezarija?). A opet, kuhinja mikronska. Drugaciji koncept stana definitivno nego kod nas.
I*m with the pilots Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 2 minutes ago, Yoyogi said: To nisu kvadrati, to su tatami. Pomnoži sa dva. Odakle ti to komentarišeš a nemaš predstave o čemu se radi? Što nisi pitala šta razmere i mere znače? Tičer, objasni ovim tvojima o čemu se radi, ako imaš pojma. A sto ti malo ne spustis glas dole, smanjis nepotrebno kurcenje i objasnis kako da tumacimo japansko merenje kvadrature? Jbg, nama Evropljanima ne bi tek tako palo na pamet da kvadratura zapravo treba da se pomnozi sa dva.
teacher Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 8 minutes ago, Yoyogi said: To nisu kvadrati, to su tatami. Pomnoži sa dva. Odakle ti to komentarišeš a nemaš predstave o čemu se radi? Što nisi pitala šta razmere i mere znače? Tičer, objasni ovim tvojima o čemu se radi, ako imaš pojma. nemam pojma realno, ako je 88kv a ove brojeve pomnožim sa dva, onda dobijem da kvadratura soba iznosi mnogo više od kvadrature stana
Yoyogi Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 Just now, I*m with the pilots said: A sto ti malo ne spustis glas dole, smanjis nepotrebno kurcenje i objasnis kako da tumacimo japansko merenje kvadrature? Jbg, nama Evropljanima ne bi tek tako palo na pamet da kvadratura zapravo treba da se pomnozi sa dva. Ti bi prvo trebala da pitaš u čemu su mere a ne da padneš sa neba i donosiš sudove. Ti si uvela kurčenje, iz neznanja. Ako ti to znanje treba izašta.
Bujodrag Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 2 hours ago, teacher said: kako 4 sobe u 88kvm? za koga su te sobe? Ne znam kako je drugde, slabo sam putovao Moja gajba je iz 1921. godine, old skul, što b' se reklo. Ima nepunih 70 kvadrata. Ima tri sobe, jedna je spojena vratima sa kuhinjom/trpezarijom, druge dve se otveraju na mali hodnik, ima i kupatilo pristojne veličine (dovoljno za veliku kadu i mašine) a stan ima i ono što mi zovemo " Mali VeCe", izuzetno zgodno kad nas je bilo više. Dakle, ima dva mokra čvora. Moja soba je najmanja od svih: 3 i nešto x 4 i nešto metara. Ali nema terase 88m2 mi izgleda kao dovoljno za 4 sobe. Dokoni polemičari STOP!
Yoyogi Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 1 minute ago, teacher said: nemam pojma realno, ako je 88kv a ove brojeve pomnožim sa dva, onda dobijem da kvadratura soba iznosi mnogo više od kvadrature stana 1 minute ago, teacher said: nemam pojma realno, ako je 88kv a ove brojeve pomnožim sa dva, onda dobijem da kvadratura soba iznosi mnogo više od kvadrature stana Pa sigurno, kada nema sofa, fotelja i regala. I vidiš, kada nema nepotrebnog ništa da jede prostor, stan je veći. Pazi ti tu nauku, novu za Srbe. Teško je možda shvatiti. Kada nema ničega na patosu, stan je veći. Odakle ta magija? To i Tičer treba da shvati i svari a kamoli drugi.
pbg12345 Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 10 minutes ago, I*m with the pilots said: A sto ti malo ne spustis glas dole, smanjis nepotrebno kurcenje i objasnis kako da tumacimo japansko merenje kvadrature? Jbg, nama Evropljanima ne bi tek tako palo na pamet da kvadratura zapravo treba da se pomnozi sa dva. a i nije 2, precerao malo
teacher Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 3 minutes ago, Yoyogi said: Pa sigurno, kada nema sofa, fotelja i regala. I vidiš, kada nema nepotrebnog ništa da jede prostor, stan je veći. Pazi ti tu nauku, novu za Srbe. Teško je možda shvatiti. Kada nema ničega na patosu, stan je veći. Odakle ta magija? To i Tičer treba da shvati i svari a kamoli drugi. može neko objašnjenje onda? kako japanci smeste 96kvm u 88kvm?
ToniAdams Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 16 hours ago, Yoyogi said: Qrčina od destinacije, nego šta. Svako mesto je takvo na nivou sub-turizma. Nema kreveti na sprat kao u hostelima Đe to ima da se zidovi kupatila pomeraju Khao Sarn Rd je majka za ovu qrčinu od destinacije Nema šta da radiš nego da plutaš u tropskoj vodi Lazy river prolazi na nekoliko metara od samih soba Da zaspiš u gumi za plivanje Noćom je strava Nigde da izađeš ovako zamisljam rumunsku rivijeru, mozda malo manje kic
Yoyogi Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 evo googlatora Tičerovog, našao da je to u stvari 190cm. Koliko li to menja površinu
pbg12345 Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 1 minute ago, teacher said: može neko objašnjenje onda? kako japanci smeste 96kvm u 88kvm? pa izbace namestaj. eto kako Just now, ToniAdams said: ovako zamisljam rumunsku rivijeru, mozda malo manje kic ma vazi. u rumuniji ima sunca
pbg12345 Posted December 4, 2017 Posted December 4, 2017 1 minute ago, Yoyogi said: evo googlatora Tičerovog, našao da je to u stvari 190cm. Koliko li to menja površinu sto lazes? :)
Recommended Posts