Jump to content
IGNORED

Dobra plata, dobro mesto, jeftin real estate

noskich

Recommended Posts

Posted

Dobar doku film a pogotovo za tebe: "

Igla u plastu sena. 

Prvo, uopste ne mozes da projektujes svoj judeohriscanski moral na Tajlandjane. Jer Thai kultura i budisticko nasledje je nesto sasvim drugo. Nema koncepta greha i kazne, vec karme. Seks kao akt sam po sebi intrinsicki nije los. Da li je los ili dobar zavisi od konteksta. Los je ako vodi neverstvu, razbijanju porodice, razvodu... U slucaju siromasnih ljudi koji zbog porodice (veliki broj dece, invaliditet, bolest, stari rodjaci...) rade u prostituciji to je posao kao bilo koji drugi, i nije los, vec je dobar jer se to radi zbog drugih. Porodica je iznad svega, a zrtvovati se za istu je vrhunska vrlina.

Druga stvar, sa mog anarhistickog stanovista, zaposlenje jeste de fakto prostitucija, ti iznajmljujes sebe, svoje vreme, a uistinu i svoje telo za platu. Niko ti ne gura nista u telo, ali i ti prodajes svoje vreme, telo koje koristis zarad funkcije tog posla, svoje stavove, oblacenje, vrednosti... zarad novca.  

Posted

Igla u plastu sena. 

Prvo, uopste ne mozes da projektujes svoj judeohriscanski moral na Tajlandjane. Jer Thai kultura i budisticko nasledje je nesto sasvim drugo. Nema koncepta greha i kazne, vec karme. Seks kao akt sam po sebi intrinsicki nije los. Da li je los ili dobar zavisi od konteksta. Los je ako vodi neverstvu, razbijanju porodice, razvodu... U slucaju siromasnih ljudi koji zbog porodice (veliki broj dece, invaliditet, bolest, stari rodjaci...) rade u prostituciji to je posao kao bilo koji drugi, i nije los, vec je dobar jer se to radi zbog drugih. Porodica je iznad svega, a zrtvovati se za istu je vrhunska vrlina.

Druga stvar, sa mog anarhistickog stanovista, zaposlenje jeste de fakto prostitucija, ti iznajmljujes sebe, svoje vreme, a uistinu i svoje telo za platu. Niko ti ne gura nista u telo, ali i ti prodajes svoje vreme, telo koje koristis zarad funkcije tog posla, svoje stavove, oblacenje, vrednosti... zarad novca.  

Ja ne znam sta ti (meni) (ponovo) ucitavas (postaje vec ruzno), covece samo sam ti preporucila film Whores' Glory. Da vidis da npr. Malajci takodje dolaze zbog seksa u Bangkok, a ne kako ti projektujes.

Posted (edited)

Ja ne znam sta ti (meni) (ponovo) ucitavas (postaje vec ruzno), covece samo sam ti preporucila film Whores' Glory. Da vidis da npr. Malajci takodje dolaze zbog seksa u Bangkok, a ne kako ti projektujes.

Kao sto sam napisao, igla u plastu sena. Malezija ima svoju industriju prostitucije po istovetnim cenama. 

https://asiancorrespondent.com/2015/07/kuala-lumpur-prostitution-malaysia/#SADt8MoJAMOv7mwg.97

Edited by noskich
Posted

2050  :lolol:

Da sam verovao u bolje sutra i dalje bih sedeo u sobi sa majkom penzionerkom.

Posted

naravno da ce da skoce. ne nadaj se, to u UK primenjuju vec decenijama, bez ikakvog efekta. dok drzava ozbiljno ne kontrolise trziste zemljista i stanova, nema leba. a ovaj vec u drugoj recenici priziva private sector da bude glavni investitor.

Posted

Ovo sto pise jaran je sustina. Bilo da posecujes Tajland ili zivis tamo prostitucija i zakon o kralju ne uticu na tvoj svakodnevni zivot. 

A propo katolicizma u Evropi jasan primer kako to veoma moze da utice na tvoj zivot je zabrana abortusa. 

A za Human rights watch, sta kazu o polozaju Afroamerikanaca, Latinosa i americkih Indijanaca, pominju li ih?

?

gde sada ti opet ode? ili je to nacin da pravdas ogranicenu slobodu govora i problem prostitucije na tajlandu? o tome smo govorili, secas se?

Igla u plastu sena. 

:lolol:  ...pise noskic iz aklimatizovane sidnejske kancelarije, s redovnim mesecnim primanjima. ili je mozda tu da rusi sistem iznutra:)) aha..

oh, man.. neumoran si.

Posted (edited)

?

gde sada ti opet ode? ili je to nacin da pravdas ogranicenu slobodu govora i problem prostitucije na tajlandu? o tome smo govorili, secas se?

:lolol:  ...pise noskic iz aklimatizovane sidnejske kancelarije, s redovnim mesecnim primanjima. ili je mozda tu da rusi sistem iznutra:)) aha..

oh, man.. neumoran si.

Pa secas se price o papi u Italiji i Poljskoj, to je bilo poredjenje u diskusiji izmedju tebe i mene. Pa eto ti.

Omakne ti se dete, iz raznoraznih razloga ne mozes/ne bi da ga imas, nemas izbora. Znaci jeste, ne moras da kleknes ispod slike pape, ali te je papa dobrano zeznuo po pitanju abortusa. 

Poenta o kojoj pricam je da na obicne Thai ljude koji zive svoje svakodnevne zivote prostitucija i zakon o kralju ne uticu uopste. Potpuno su nebitne stvari. Ljudi gledaju svoja posla, da prezive kao bilo gde drugde. A cena krova nad glavom utice apsolutno na svakoga. 

Nista ne pravdam, to su opstepoznate stvari. A ovo za Australiju su slabo poznate ne samo van Australije, vec i unutar nje. Eto ti moci PR-a i kontrolisanih medija.

To ti je taj totalitarni sistem, prozima sve pore. Ili si u njemu ili si beskucnik na ulici koji prosi za hranu.

Naravno svi smo mi 'slobodni' akteri na trzistu rada, a u stvari robovi za rentu.

I sta sad, kao imam izbor da ne budem rob, kao i svi ostali?

Edited by noskich
Posted

Pa secas se price o papi u Italiji i Poljskoj, to je bilo poredjenje u diskusiji izmedju tebe i mene. Pa eto ti.

Omakne ti se dete, iz raznoraznih razloga ne mozes/ne bi da ga imas, nemas izbora. Znaci jeste, ne moras da kleknes ispod slike pape, ali te je papa dobrano zeznuo po pitanju abortusa. 

Poenta o kojoj pricam je da na obicne Thai ljude koji zive svoje svakodnevne zivote prostitucija i zakon o kralju ne uticu uopste. Potpuno su nebitne stvari. Ljudi gledaju svoja posla, da prezive kao bilo gde drugde. A cena krova nad glavom utice apsolutno na svakoga. 

Nista ne pravdam, to su opstepoznate stvari. A ovo za Australiju su slabo poznate ne samo van Australije, vec i unutar nje. Eto ti moci PR-a i kontrolisanih medija.

To ti je taj totalitarni sistem, prozima sve pore. Ili si u njemu ili si beskucnik na ulici koji prosi za hranu.

Naravno svi smo mi 'slobodni' akteri na trzistu rada, a u stvari robovi za rentu.

i dalje ne mislim da je poredjenje adekvatno (ali nemam sad vremena za odgovor).

inace, boldovana recenica me je totalno podsetila na langa:)) 

Posted

:s_c:

Posted

i dalje ne mislim da je poredjenje adekvatno (ali nemam sad vremena za odgovor).

inace, boldovana recenica me je totalno podsetila na langa:)) 

Dobro nemoj poredjenje onda, kako ti to zamisljas da zakon o kralju utice na nekoga na Tajlandu? Ako nisi politicki aktivista ili politicki komentator onda je on za tebe irelevantan.

Rekoh pre, kralja nikad neces videti, od tebe se ne ocekuje nista osim toga da se uzdrzis od javne diskusije o njemu. I to je to. Kao sto kada si u bioskopu ne komentarises glasno film, kada neko spava pored tebe ne pustas glasnu muziku i slicno.

Da li je to dobro, nije iz perspektive outsajdera. Ali za Thai je to sasvim prirodno. Od rodjenja. I nikakav problem jer se podrazumeva. 

Narocito za prethodnog kralja koji je bio ultra omiljen. Sad za ovog njegovog sina probisveta je drugacije, ali opet to ti je kao kulturna norma, toliko je ukorenjeno. 

A Youtube mi je blokiran na poslu.

Posted

A Youtube mi je blokiran na poslu.

Treba 

a) da se zalish da odblokiraju, ili

b) da promenis firmu.

Ovako se vise ne moze...

Posted

Treba 

a) da se zalish da odblokiraju, ili

b) da promenis firmu.

Ovako se vise ne moze...

Snalazimo se nekako, Vimeo i ostale alternative...