noskich Posted November 27 Author Posted November 27 3 hours ago, Time Crisis said: Voze 200 km u jednom pravcu? Ne, već plaćaju putarinu i parking pored goriva.
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) 3 hours ago, Miki_belavista said: koliko sad u 2024 kosta kuca na sprat u Sidneju? 2 milke? 3 milke? U kraju gde živi viša srednja klasa sa dobrom državnom školom i bolnicom, dobrim javnim transportom i niskom stopom kriminala oko 3.5 miliona. Nije na sprat. Obična trosobna kuća preko 50 godina stara na parceli od 500 kvadrata. Edited November 27 by noskich
red star forever Posted November 27 Posted November 27 1 hour ago, Shan Jan said: BTW, ta Australija toliko losa da nisam cuo ni za jednog srpskog gastosa koji se odande vratio. Ima ih baš dosta koji su se vratili. Noskich je u pravu za veliku većinu stvari koje ovdje ističe. 1
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) 2 hours ago, dragance said: Ali on bi voleo da ima kuću pored Opere, pa je zato sav ljubomoran bio kada je jedan od forumaša kupio na vreme, pa ga posle tovario “ej ti si uz’o kredit kad se moglo - robuješ”. Naravno, zapadni Sidnej polako postaje sve popularniji i bolji, ali naš “heroj” koji bi sve džaba, hoće pored plaže inda na posao ide peške. To što on ima kuću (po sopstvenom pisanju ovde) bez kredita, pa iznajmljuje i izrabljuje grupi Hindusa, to je drugo… to se ne računa kad njem ide u džep. Ukratko - Sidnej jeste jedan od najskupljih gradova na svetu, sa razlogom, jer je odličan grad. Ima delova koji su dostupniji, a nisu sve crno kao što noskich voli da baroniše. Ne, ja bih da imam kuću 10 kilometara od opere: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chatswood,_New_South_Wales Pa nogekako da hoću kao Yoyogi što je išao do IBM-a peške. Nije on kupio na vreme, već je došao ovde kada sam ja bio niži razred osnovne škole. Zapadni Sidnej - bolnice nemaju slobodne krevete, škole su raspad, kriminal je los, ulice pune bačenog nameštaja i kolica iz supermarketa, vozila parkirana ilegalno da zauzimaju ceo trotoar, pseća govna... Kuća u Brizbenu je izdata, a kome pojma nemam, niti me interesuje njihovo poreklo. Nema dostupnih delova za kuću više u Sidneju. Apsolutno ne. Edited November 27 by noskich
Shan Jan Posted November 27 Posted November 27 12 minutes ago, red star forever said: Ima ih baš dosta koji su se vratili. Noskich je u pravu za veliku većinu stvari koje ovdje ističe. Stvarno? Pricaj detalje ako nije previse za pitati.
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 12 minutes ago, red star forever said: Ima ih baš dosta koji su se vratili. Noskich je u pravu za veliku većinu stvari koje ovdje ističe. Ma ne samo što se imigranti vraćaju, već lokalni Oziji takodje odlaze. Postavljao sam na prethodnoj strani intervjue sa njima. Dve glavne grupe su ispod i oko 40 koji ne mogu da priušte da imaju dom i zasnuju porodicu i druga grupa su ljudi koji ne mogu da priušte da se penzionišu ovde. 1
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 On 5. 9. 2023. at 0:39, dragance said: Ni blizu tvoja sirotinjska kuca od $3m - u blue collar severnom Sidneju Car spaces 1 Floor area 130 m2 Land area 970 m2 Deck Yes Property contour Steep rise View: living area No Record View type Water Decade built 1910 Kolko li je sada ova kuća do plaže na parceli od 1000 kvadrata?
dragance Posted November 27 Posted November 27 4 hours ago, red star forever said: Ima ih baš dosta koji su se vratili. Noskich je u pravu za veliku većinu stvari koje ovdje ističe. 4 hours ago, noskich said: Ma ne samo što se imigranti vraćaju, već lokalni Oziji takodje odlaze. Postavljao sam na prethodnoj strani intervjue sa njima. Dve glavne grupe su ispod i oko 40 koji ne mogu da priušte da imaju dom i zasnuju porodicu i druga grupa su ljudi koji ne mogu da priušte da se penzionišu ovde.
red star forever Posted November 27 Posted November 27 Da, privlače stotine hiljada ljudi godišnje koji žive u bijedi i nemaju izbora, iz raznoraznih vukojebina. Da ne pričam o "kvalitetu" takvih imigranata i posljedica na ekonomiju, zdravstvo, nekretnine pa i bezbjednosti. Oni koji imaju izbor uveliko odlaze, i kao što rekoh ima dosta naših koji su to već uradili. Naravno, ovo je moje iskustvo, ne zvanična statistika. 1
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) 32 minutes ago, dragance said: U tome je baš i problem. Australija je kao narkoman koji je zavisan od imigracije. Ali sve više kao i Kanada ne uspeva da absorbuje sve te imigrante. I šta onda imamo, sve veći pritisak na zdravstvo, školstvo, prevoz, infrastrukturu, stanovanje itd., životni troškovi sve viši, a plate padaju. Nikada gore nije bilo tržište rada ovde da sam ja video nego sada. Pre se prijavi 30-ak ljudi na jedan posao, sada je 150-200. Naci dobar posao danas bez poznanstva jako teško. Edited November 27 by noskich 1
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 Ali dobro, još nismo zemlja trećeg sveta kao UK, ili kao Kanada koja se tome ubrzano približava, mada smo i mi na tom kursu. 1
dragance Posted November 27 Posted November 27 Pa zar ne reče malopre da svi odlaze u velikom broju? Slažem se za infrastrukturu, ali da “nema posla” nije tačno - inače niko ne bi dolazio.
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) 6 minutes ago, dragance said: Pa zar ne reče malopre da svi odlaze u velikom broju? Slažem se za infrastrukturu, ali da “nema posla” nije tačno - inače niko ne bi dolazio. Kažem odlaze oni koji su ovde već bili godinama ili su ovde rodjeni. Dolaze novi. Ima Uber, Didi, Menulog itd. Dobri poslovi se ili režu ili se ni ne oglašavaju. A i kad se oglase je uglavnom pro forme da se zadovolje pravila. Bas moraš biti neki izuzetan deficitarni kadar da kao nova pridošlica nadjes dobar posao. Edited November 27 by noskich
Sammael Posted November 27 Posted November 27 16 hours ago, Shan Jan said: Resice se to kao i u Beogradu gde radnice koje rade u Maksiju u centru BGa zive po Sopotima i Barajevima. Šangajski metro se proteže i do 100km van Šangaja upravo zbog ovoga. Niko ko radi neki niže plaćen posao a nije originalno iz Šangaja nema šanse da plati kiriju tamo, o kupovini da i ne govorim. 1
noskich Posted November 27 Author Posted November 27 (edited) 18 minutes ago, Sammael said: Šangajski metro se proteže i do 100km van Šangaja upravo zbog ovoga. Niko ko radi neki niže plaćen posao a nije originalno iz Šangaja nema šanse da plati kiriju tamo, o kupovini da i ne govorim. A sigurno imaju neke skrnave garsonjere od 10 kvadrata ili dele stanove sa po 4 osobe u sobi. Tako rade i ovde, a kamoli da ne rade tamo. U svakom slučaju postoji ta opcija jeftinog i efikasnog transporta na velikim razdaljinama što ovde ne postoji. @banecare1 Edited November 27 by noskich
Recommended Posts