Jump to content

Šta slušate od ploča?

Featured Replies

Radio+Moscow.jpg51V2xU3t7RL._SL500_AA240_.jpg

Edited by Ras

• Replies 3.3k
  • Views 219.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• 40 godina od subterranean jungle, na letnjoj rasprodaji i još prelelepan ljubičasti vinil i eto izgovora da gi dodam kolekciji... inače kad god naručujem od mascom šupaka koristim se šupačkom met

• wayfaring stranger
    wayfaring stranger

23. januara 1985 izašao je prvi album Partibrejkersa. Izuzetak koji je postao pravilo. Disciplina je tu da se podsetim kako su prva dva domaća albuma koja sam presluša, bila upravo ova dva, zahvaljuju

• vladavsnarod
    vladavsnarod

Ja sam napravio ciniju od ploce Olivera Mandica.   

Posted Images

wilco-sky-blue-sky.jpg

7" 45rpm51J8D9fEmPL._SL500_AA300_.jpg1785e10e22a0b6b5da823210.L._SL500_AA300_.jpgpanther-burns-administrator-blues.jpg7" 33rpmfrustration%20tragedy%20lies.JPG12" 33rpmbbq_complete_recordings_vol_1-SOS042-1232543220.jpeg

51JZqaBnwOL._SL500_AA240_.jpgall%20night%20long%20junior%20kimbrough.jpg
41S053qccdL._SL500_AA240_.jpg

bez hari dina st.http://www.youtube.com/watch?v=Z4nhB1U0aJE

Edited by Ras

Keith+Jarrett+1976+The+Survivors%27+Suite+%5B325%5D.jpg
Keith+Jarrett+1976+The+Survivors%27+Suite+%5B325%5D.jpg
bez srca, bez srcato je ono sto kuca i sto crta se...
36440.JPG
W00001044.jpg
COOKCD134-300.jpgWedding-Present-Tommy-1985-1987.jpgThe_Wedding_Present-Bizarro_3.jpg
  • Author

Sinoć bila predobra noć, uz ovaj double :wub: :royhandel.jpgPrvo Roj, zatim Džordž Fridrih. Znači, ludilo...Jbg, nisam audio-ekspert, al eto da još jednom pohvalim gramofonske ploče. Naravno da zbog neravnomernog kvaliteta vinila/zapisa one mogu da budu velika lutrija i dovedu nas do spektakularnih zajeba. Ipak, kada ubodemo iole ok primerak, zvuk je svuda u prostoru i "sweet spot" je cela soba. I potpuno obara ta neka trodimenzionalnost svirke i raspoređenost muzičara na imaginarnom stejdžu ispred našeg kauča, uz konstantni osećaj PRISUTNOSTI izvođača, u istoj sobi sa slušaocem.

Edited by Willow

5113GxfgY3L._SL500_AA240_.jpg

sve me je vise sramota sto uopste ne razumem black keys... auerbachov solo mi je strava, kupio i vinil, al b.k. nista.savage_republic_jamahiriya_democratique_et_populaire_de_sauvage-SAVE61-1192894950.jpeg

sve me je vise sramota sto uopste ne razumem black keys... auerbachov solo mi je strava, kupio i vinil, al b.k. nista.
što bi te bilo sramota?ajde da kažem da bk mnogo više slušam (i volim) tek nakon auerbachovog solo albuma (zapravo taj mi je i dalje najdraži)brothers zvuk mnogo duguje upravo tom solo albumutakođe, veliki je broj onih koji novi bk ne vole, niti solo d.a., a bili su fanovijedino me Attack and Release žešće smara i nemam nameru da ga slušam ponovo-----------------------------neke od najdražih ploča su pokloni, a ova je opasna (i ženska i ploča), bez obzira kako nabavljenaMarianne-Faithfull--Broken-English--albumcoverproject.com-.jpghttp://www.youtube.com/watch?v=F-H55V_oma0

Edited by Ras

LP1.jpg

Vukašine, Srđane, 'di ste braćo džangrizava!Poumirasmo od dosade tamo...Ah, da, now playing (and digitizing):instantkarmadesetgodina.jpginstantkarmapazikakohod.jpginstantkarmakakoubitiok.jpg