Jump to content
IGNORED

Šta slušate od ploča?

Willow

Recommended Posts

Posted

Čuo sam da se to desilo još nekim ljudima.

Štrajkovi, hakerski napada i ladno prebace na DHL i ovi naši jedva dočekaju da ti nabiju račun.

Em su povećali shipping em ti pošalju DHL-om. 

Posted
2 hours ago, wayfaring stranger said:

Pre X meseci sam postovao o povećanju poštarina u EU. Suštinski su smanjili gramazu za određenu cenu. Poštarine su ludilo. Ako hoćeš naruči na moju adresu. Dolazim kolima u aprilu, a svakako prolazim pored NSa na putu za Bg.

Fala mucho, smislicu vec nesto.

HHV je uvek imao Fedex postarinu 10e, što je baš povoljno, al ne znam da li je i to skocilo, nisam od njih porucivao od decembra. Al to ne vazi za Srbiji jer šalju samo Fedexom :)

Posted
1 hour ago, Nevernik said:

Čuo sam da se to desilo još nekim ljudima.

Štrajkovi, hakerski napada i ladno prebace na DHL i ovi naši jedva dočekaju da ti nabiju račun.

Em su povećali shipping em ti pošalju DHL-om. 

Interesanto je da su mi par poslednjih DHL paketa doneli poštari PTTa pa nije bilo dodatne naplate za usluge carinjenja.

Al je Pošta, btw, počela da naplaćuje dostavu paketa (?!)i neke stvari što poštari ne znaju da objasne a račun ili neki papirić ne izdaju :lolol:

Posted
7 hours ago, maheem said:

Jebate moram prosuti rant zbog poslednje porudžbine sa Juna: navedem Royal Mail kao dostavljača paketa a oni ga pošalju FedExom koji pored redovne cene carine i pdva potražuju 4800 dinara za uslugu carinjenja. Javim Junu da ću vratiti paket oni odgovore da će oni morati da plate import tax u tom slučaju, i da će mi odbiti od refunda. Sad sam u besnoj korespondenciji gde objašnjavam da nisam tražio FedEx već običnu poštu. 
A sad ću da im pomenem da svaki drugi paket koji poručujem u EU mi je duplo oporezovan VATom.

Izgleda da sam završio sa porudžbinama iz UK, redovna pošta je toliko poskupela da novčanik boli i bez ovakvih extra troškova. Pasmater!

Kad si to porucio?

Ovde je bio neki hakerski napad na slanje/primanje medjunarodne poste pocetkom januara (ne zna se kad tacno, ali su javili u vestima 10.01. IIRC) i do pre neki dan nisu uopste primali pakete za inostranstvo.

Ja sam neki dan pre toga (sutra ce biti sedam nedelja) poslao cetiri paketa/kutije za Srbiju (Tracked & Signed) i ne zna se gde su...

Posted
1 minute ago, jms_uk said:

Kad si to porucio?

Ovde je bio neki hakerski napad na slanje/primanje medjunarodne poste pocetkom januara (ne zna se kad tacno, ali su javili u vestima 10.01. IIRC) i do pre neki dan nisu uopste primali pakete za inostranstvo.

Ja sam neki dan pre toga (sutra ce biti sedam nedelja) poslao cetiri paketa/kutije za Srbiju (Tracked & Signed) i ne zna se gde su...

Pre tri dana, danas stigao u zemlju.

Posted
28 minutes ago, maheem said:

Pre tri dana, danas stigao u zemlju.

Moguce je da oni (Royal Mail) tad jos nisu primali pakete za inozemstvo.

A verovatno se i prodavci manje akaju sa drugim kurirskim sluzbama.

Posted

Carinjenje-necarinjenje, davna iskustva sa Sr poštom sa kojom sam uvek imao sjajnu saradnju. Izgleda da to sve zavisi od eci peci pec logike u carinskoj službi tj. nisi imao sreće pošto se očigledno sve svodi na to jer će masa paketa da prodje bez carine, ali će doći dan kada će sve da carine.

Btw HHV za narudžbine od 80e pa naviše ne naplaćuje postarinu unutar Nemačke. Od njih najviše naručuje jer su veoma ekspeditivni (paket kreće u roku od 24h od uplate) i imaju korektne cene. Šalju ili DHL-om ili Hermesom. DHL ostavi paket u Packstation (kao poštanski fahovi, nalaze se na ulici, a podiže se preko bar koda koji generiše aplikacija). Hermes Paket stiže u komšijski Shop pa se podigne. Ovde izbegavati poštare koji u najvećem broju slučajeva ostave paket na sanducicima pa mogu i da nestanu. Poštari u Srbiji mnogo bolje rade svoj posao nego ovi u Germaniji.

Posted

Početkom februara bio je Taschenov popust i naručio sam dva paketa, oba po 50 evra. Na ovu vrednost nema poštarine, plus bi trebalo da izbegnem carinu i platim samo pdv. Do Srbije je išlo DHL-om a onda naša pošta (tako sam izabrao jer srpski DHL opasno dere). 

Prvi paket je stigao normalno (platio sam pdv), a za drugi mi došlo obaveštenje o prispeću gde traže da ga podignem u Zemunu, a nisam iz BG-a. Zvao sam juče pre podne na 7-8 telefona da to rešim i niko se nije javio. Poslao sam im mejl na postabg@carina.rs i čekam odgovor. 

Posted (edited)
9 hours ago, wayfaring stranger said:

Šalju ili DHL-om ili Hermesom. DHL ostavi paket u Packstation (kao poštanski fahovi, nalaze se na ulici, a podiže se preko bar koda koji generiše aplikacija

U Srbiji paketomat.

D express je kod nas prvi uveo paketomate, a sledili su Ananas (Deltin online shop koji je razvio sopstvenu dostavu, nije poštanski servis), a zatim i Pošta Srbije.

Pionir u korišćenju i promoter na ovom forumu @kud u maglu Simoviću

Edited by Ras
  • +1 1
  • Haha 1
Posted (edited)

spacer.png

Predpostavljam da paketomat radi na istom principu kao i DHL ili Amazon Packstation. Dobiješ obaveštenje o prispeću paketa u aplikaciji, na automatu se skenira QR kod koji generiše aplikacija i otvori se pregrada iz koje uzmeš paket. Nadam se da će proraditi po celoj Srbiji. Odlična stvar (pogotovo kada nisi kući) pošto može da se pokupi paket 24h.

Edited by wayfaring stranger
  • +1 2
Posted
9 hours ago, klimt said:

Početkom februara bio je Taschenov popust i naručio sam dva paketa, oba po 50 evra. Na ovu vrednost nema poštarine, plus bi trebalo da izbegnem carinu i platim samo pdv. Do Srbije je išlo DHL-om a onda naša pošta (tako sam izabrao jer srpski DHL opasno dere). 

Prvi paket je stigao normalno (platio sam pdv), a za drugi mi došlo obaveštenje o prispeću gde traže da ga podignem u Zemunu, a nisam iz BG-a. Zvao sam juče pre podne na 7-8 telefona da to rešim i niko se nije javio. Poslao sam im mejl na postabg@carina.rs i čekam odgovor. 

Ako ti našto čini, ja živim u Zemunu, javi ako mogu da pomognem...

Posted
2 hours ago, igoraki said:

Ako ti našto čini, ja živim u Zemunu, javi ako mogu da pomognem...

Hvala!

Sačekaću odgovor. Nadam se da neće trebati pomoć.

Posted
23 hours ago, wayfaring stranger said:

spacer.png

Sestre i braćo

Lokalni patriotizam :lalab:

Eh, ove BoYe su jedan bubreg dok je prvi album dva bubrega. Nažalost, teško da ću ih ikad dodati u kolekciju.

Šta je ovo? Da li je neko slušao?

Experimental Yugo-prog/fourth world/new age from Serbia’s answer to Jon Hassell - the duo of Nenad Jelic & Laza Ristovski - who paved the way for Mitar Subotić/Suba/Rex Ilusivii on a 1985 classic recommended if yr into Hiroshi Yoshimura, The Art of Noise, ECM, Gigi Masin, Laurie Anderson or the sprawling Stroom thing.

https://boomkat.com/products/opera-8fd548e4-0982-48b3-8ee4-f36cc61f2948