wayfaring stranger Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 (edited) 47 minutes ago, Ras said: U običnom omotu bez ikakvih dodataka objavljene su stotine i stotine izvanrednih albuma. Del Arno Bendu nikakav gejtfold ne bi pomogao. Slazem se da je puno dobrih albuma objavljeno u obicnim omotima. Ovo je dupli album, ne ide da se guraju dve ploce u obican omot, a zaista je jajarenje ne ubaciti ni obican papir unutra. Booklet cda je bar normalno uradjen. Zasto ne volis Del Arno? Ljudi su neverovatni profesionalci. Secam se kada smo ih krajem devedesetih doveli na svirku u Mladenovac. Drugar koji je radio veci deo organizacije je lepo rekao da ni pre (a ni posle njih) se ni jedna grupa nije tako dobro ozvucila u tom prostoru. Doneli sve svoje, odsvirali maksimalno profesionalno. Plus, sto se tice repertoara, imaju oni mnoooogo dobrih stvari. Edited July 12, 2022 by wayfaring stranger
Ras Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 Dupli album je druga stvar, izvinjavam se! Ne leži mi jednostavno, nije da ih mrzim. Jedva i da mnogo ozbiljnije rege/dub bendove poslušam.
cartman Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 Kakve su ploče? Koliko vidim svi se žale da su malo talasaste.
wayfaring stranger Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 1 hour ago, cartman said: Kakve su ploče? Koliko vidim svi se žale da su malo talasaste. Jesu. Mislio sam da se iskrivile u kolima iako nije bilo razloga. Obe su iskrivljene tako da su ivice uzdignute, a centar ulegao. Kada se stavi klamp sve ok. Možda je neka druga serija talasasta, ove su "pravilno" deformisane. 1
Ptica trkacica Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 Del Arno su meni super bend. I oni su jedni od onih koji su nam pomogli da preživimo devedesete. Joca Matić je u to vreme vodio i neki fini noćni program, na Ju-radiju, ili na Politici beše, ne mogu tačno da se setim. Osim toga što su odlični muzičari, zauvek im hvala na svakodnevnim dnevnim koncertima u KST-u za vreme bombardovanja, pa čak i kad danima nije bilo struje, sa agregatom, svećama i upaljačima. Meni je Haustor u top 5 omiljenih domaćih bendova, a opet mi je Del Arnova obrada pesme Treći svijet bolja od originala. @wayfaring stranger Je l' sam te dobro razumela da su objavili i CD, a ne samo vinil?
cartman Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 31 minutes ago, wayfaring stranger said: Jesu. Mislio sam da se iskrivile u kolima iako nije bilo razloga. Obe su iskrivljene tako da su ivice uzdignute, a centar ulegao. Kada se stavi klamp sve ok. Možda je neka druga serija talasasta, ove su "pravilno" deformisane. Bas na to su se žalili... Sve dok može da se reši klampom nema problema Ja bas nekako volim da slušam rege sa ploča. Dodatno mi opuštajuće zvuči
wayfaring stranger Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 17 minutes ago, cartman said: Bas na to su se žalili... Sve dok može da se reši klampom nema problema Ja bas nekako volim da slušam rege sa ploča. Dodatno mi opuštajuće zvuči Kada je sredina ploče gore, klamp rešava stvari. Kada je sredina dole, a ivice uzdignute, klamp manje pomaže, ali je podjednako iskrivljeno tako da igla ne talasa. Sutra cu da slikam pa saljem. Ne znam da li je objavljen i cd. Njihovi diskovi se lako nalaze i nisu skupi plus boks set rešava problem https://www.mascom.rs/sr/domaca-izdanja/cd/del-arno-band-igraj-dok-te-ne-sruse-pid-3858.1.135.html Ako nadjes njihovu Retrospektivu verziju od dva cda mislim da ti nista vise ne treba. Inače, prvi ozbiljniji intervju koji sam radio bio je sa Jocom za Ukus nestašnih. Tada je radio u Frans presu na Terazijama. Veoma prijatan lik. 3
Ptica trkacica Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 Mislim da Joca još uvek radi za Frans pres, taj noćni program mu je onomad bio of projekat. Ukus nestašnih, lepo sećanje.
Singer Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 Nisam zalazio na topic danima a ispostavi se da sam u tom periodu baš vrteo Reggaeneraciju Del Arno Benda ali strimovano... Upravo vest da je je izašlo vinilo izdanje me je obradovalo jer sam taj album sredinom 90tih ozbiljno vrteo na kasetama. Bila je i jedna u kolima da se malo "iskulira" na povratku kući iz klabinga. Uzmem da strimujem jer me je vest podsetila koliko sam slušao taj album i kao ajd da ga preslušam posle 25+ godina (jbt!!). 16 pesama, 12 zlatnih hitova ja bih rekao! Baš mi je legao. I onda ajd još jedanput, pa još jedanput i ispostavi se da sam album slušao skoro celu nedelju... a u stvari, zaboravljena muzika su i zaboravljena sećanja - pa kad je to sve krenulo da se vraća... Dobar je ovo album. Znam da sam posle kao nastavio da ih pratim al da je ovaj ostao za mene "taj" tako da smo se tu negde i rastali. Ono što ću verovatno pamtiti doživotno je njihov koncert u Studentskom gradu, ona letnja pozornica... jebote kako su oni tada zvučali, kakvu su atmosferu napravili, ono je bilo ludilo mozga. Njih krdo na bini al to tako lepo zvuči u onom otvorenom prostoru, leto, sve opušteno, svi se njišemo... jedan od boljih domaćih koncerta na kojima sam bio. Kojot Eyesburn je još uvek bio deo benda tad. Naravno, uz vest da je izašlo vinilno izdanje istovremeno se pojavljuju i informacije kako se Mascom još jedanput usro u svoje izdavaštvo. Krive ploče, loš mastering, jeftin omot al cena kvalitetnatm! Stavio sam ga na listu za (ne)kupiti... jednom... ili ako mi ga neko daruje za poklon, onda je ok Ovaj spot ilustruje onaj period kad smo kao završili sa ratovima, hiperinflacijama i nadali se da je ostalo da se rešimo Slobodana i klike pa da uhvatimo korak sa svetom. Vize su bile misaona imenica a oni baš retki koji su putovali morali su okolo, naokolo po regionu. 4
klimt Posted July 12, 2022 Posted July 12, 2022 Dallas reizdao Paraf LP Izleti. Uzeo neko? Kakvo je reizdanje prvog LP-a?
wayfaring stranger Posted July 13, 2022 Posted July 13, 2022 14 hours ago, cartman said: Bas na to su se žalili... Sve dok može da se reši klampom nema problema Ja bas nekako volim da slušam rege sa ploča. Dodatno mi opuštajuće zvuči Nadam se da se moze videti na slikama. Kao sto rekoh, nisam znao da je to serijski problem.
Filozof manijak Posted July 14, 2022 Posted July 14, 2022 Kako izgledaju igla i ploča uvećane 1000 puta elektronskim mikroskopom: 5
wayfaring stranger Posted July 20, 2022 Posted July 20, 2022 Šta je ovo? Niko ne sluša ploče na vrucini. Zvučna priprema na tranzit kroz....
klimt Posted July 27, 2022 Posted July 27, 2022 (edited) Otvorih Treći svijet samo da razgledam, nisam pustio. Nije gatefold, nema booklet, fotografije nešto tamnije nego na originalu. Na mom primerku reizdanja, na podomotu, blago se ocrtava ringwear. Pogledah pažljivo svoj original, ni posle skoro 40 godina nema nigde ringwear. Edited July 27, 2022 by klimt
Recommended Posts