Jump to content
IGNORED

Šta slušate od ploča?

Willow

Recommended Posts

Posted

Miles je baš puno fotografisan, ali fotografija sa ovog omota nije mi posebno draga, čak mi je pomalo i antipatična. Draži mi je onaj drugi omot za Sketches, ali nisam birao. Zapravo radi se s/h ulovu, kopali smo po gomili ploča u stanu prodavca, prijatelj i ja, iz sobe u sobu, sudarali se kroz hodnike i pokazivali šta smo našli. On je iskopao Filles de Kilimanjaro, a ja pored ovog Sketches još i Sorcerer, obe ploče izdanje iz 1967.

Posted

Ja volim i Sorcerera.

Sketches nisam još pazario, bejah poručio od neke lokalne prodavnice al su nešto zabrljali pa ploča nikad stigla

Posted

Opasan je to album (Sorcerer), a ima i onaj, poput vica sjajni završetak gde peva Bob Dorough :)

Posted

Ajd još jedan klasik, pre nego što radim i nešto korisno....

y4m-hJqsNRgbOYcghrSIRqA8eITPqUdA_FGFvhFz

Getz/Gilberto američko izdanje sa stereo miksom iz 1964. godine.

Posted

Kako je jednom rekao rahmetli gayya, ovo samo indi može da voli (Ajde možda, i još poneko... Ali, ne mrs Indy: rekla je, e u ovom ćeš uživati sam...)

(Novo tj re-izdanje)

giles.jpg

Od svih novopridošlih LP-ova mi zvuči najbolje (bolje i od flac-a koji odavno imam, sumnjivog porekla, k'o zna ko je to i kako ripovao). Mislim, ono "audiofilski". Muzika... pa trudili su se da budu čudni (i uspelo im je)... otprilike Monty Python meets prog rock (na Buldožer način), mada mi je palo na pamet da je ovo pandan ranim radovima (iz tog istog vremena 1967/68) Franka Zappe, melanž muzičke briljantnosti sa generalnim ruganjem & sprdnjom (samo ovde na fini, britanski, način.)

20191211-200104-1.jpg

TFS, zvuče super (nisam hteo ovaj novi album, Braindroppings, malo mi je onako... šta znam, nisu me nešto ubedili sa jakim pesmama kao na ovom svom prvencu - a istini za volju, i tu me odvaljuju najviše ove koje su praktično The Drones kompozicije sa malo više ženskih vokala, realno... Naš ozi "ajriš" boj Gareth Liddiard, kad se otrgne sa lanca... pa, to bi bilo to. Sve mu ide, i lirika, i taj njegov namučeni izmrcvareni Fender jaguar, a posebno taj glas (ozi akcent koji dušu grije.) 

Posted

TFS :heart: Meni stize Braindrops uskoro.

Posted

Haha tek sad vidim da sam taj album Tropical Fuck Storma prekrstio u knjigu Georgea Carlina...

Posted
On 11.12.2019. at 20:38, vladavsnarod said:

TFS :heart: Meni stize Braindrops uskoro.

U medjuvremenu sam se predomislio, evo i toga...:D (E al pazi, pinak vinil! :heart:)

2000-20191215-145009.jpg

• 2 weeks later...
Posted

spacer.png

prilicno razocaravujce priustivo reizdanje.

original (ocigledno) nemam, ali ovo ne zvuci nesto bolje od cd-a.

album je naravno genijalan.

Posted
3 minutes ago, kurdi said:

spacer.png

prilicno razocaravujce priustivo reizdanje.

original (ocigledno) nemam, ali ovo ne zvuci nesto bolje od cd-a.

album je naravno genijalan.

sta sad rabis od plocookretala i pojacala i zvucnika?

Posted

nisam nista menjao skoro 10 godina cini mi se...

technics 1210 + denon DL110, musical fidelity A5 pojacalo, zvucnici linn sara 9 

np:

spacer.png

Posted

u jebote pa to pojacalo moze da svira i kuva kavu ako ukljucis resho redno.

jel ti zvucnici nisu malo mali po zapremini za njega?