September 13, 20177 yr Nešto sam gledao ovo, pa računam može i drugima biti od koristi: How to Identify if Your Phone Is an Original or a Clone
September 16, 20177 yr ima li neko Oreo? dobio sam update, ali ne znam da li da ga instaliram, ili da cekam da izadje bar na 8.0.1 :)
September 17, 20177 yr Ja instalirao, nesto nije u redu sa notifikacijama na mom 5X, samo još ne znam da li je feature ili bug, nisam stigao detaljnije da se pozabavim tim... Cini mi se da baterija drzi malo duze nego ranije. Drugih većih promena nisam video. Edited September 17, 20177 yr by mraki
September 19, 20177 yr Pitanje za android eksperte: koliko je bitno ako OS ne može da se apdejtuje (pošto je u pitanju, kako se to kaže, refurbished smartfon). Nadam se da iz ovoga izvučem barem 2-3 godine sa postojećim OS-om (6.01). (Dakle, S7 što sam nabavio je OK za te pare po uglavnom svim pitanjima, osim što opcija za update OS-a ne postoji, i koliko kapiram i ne može da se vaspostavi osim da se ne ide na rutovanje i neke petljancije sa Odinom... a u šta mi se ne ulazi).
September 19, 20177 yr Ako sve radi dobro i stabilno nebitno je, jer su promene kao i u hardveru kozmeticke i sluze da namame narod da kupuje novo. Neki launcheri poput Nove implementiraju mnoge novine koje donese novi Os.
September 19, 20177 yr Pa 6 je još uvek dosta nov OS (relativno govoreći) tako da će dve godine izgurati sigurno. Neće ti ni jedna app prestati da radi, ako te to plaši. Ako neka bude posle silnih updatova zezala, jednostavno je vratiš na prethodnu verziju i to je to. Imaćeš ekosistem kakav imaš i danas
September 19, 20177 yr @renne: Da, to me plaši, da ne bude ono (kao kod iOS-a), "za ovaj app potreban je nougat/oreo". Obzirom da je košer S7 200 aus. dolara > ovog,.. možda je to OK.
September 19, 20177 yr To je jako retko dešava. Poslednje što app trenutno traže je 4.2 (i to ne se, naravno), a to je baš matoro. Dok dođu do 6.0 proći će još pet godina EDIT: sve što imaš sada instalirano radiće ti i z a dve godine Edited September 19, 20177 yr by renne
September 19, 20177 yr Pa 6 je još uvek dosta nov OS (relativno govoreći) kod mene je 7.0, asus zenfone 3 kaće taj oreo?
September 19, 20177 yr treba pitati asusa, ko to zna, možda nikad i ne dođe kod mene je 7.1.1 na motoroli
September 20, 20177 yr Pitanje za android eksperte: koliko je bitno ako OS ne može da se apdejtuje (pošto je u pitanju, kako se to kaže, refurbished smartfon). Nadam se da iz ovoga izvučem barem 2-3 godine sa postojećim OS-om (6.01). (Dakle, S7 što sam nabavio je OK za te pare po uglavnom svim pitanjima, osim što opcija za update OS-a ne postoji, i koliko kapiram i ne može da se vaspostavi osim da se ne ide na rutovanje i neke petljancije sa Odinom... a u šta mi se ne ulazi). ovo sto kazu rene i samoopusteno je tacno, drugi problem je sto je toliko neupdateovan android totalno bushan sto se tice sigurnosti @valkira: oreo je dostupan na nekim uredjajima. npr. na mom nexusu :)