Indy Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Nešto sam gledao ovo, pa računam može i drugima biti od koristi: How to Identify if Your Phone Is an Original or a Clone
Zverilla Posted September 16, 2017 Posted September 16, 2017 ima li neko Oreo? dobio sam update, ali ne znam da li da ga instaliram, ili da cekam da izadje bar na 8.0.1 :)
Indy Posted September 16, 2017 Posted September 16, 2017 Oreo će biti tek sredinom 2018 za Samsung (ili tako negde).
mraki Posted September 17, 2017 Posted September 17, 2017 (edited) Ja instalirao, nesto nije u redu sa notifikacijama na mom 5X, samo još ne znam da li je feature ili bug, nisam stigao detaljnije da se pozabavim tim... Cini mi se da baterija drzi malo duze nego ranije. Drugih većih promena nisam video. Edited September 17, 2017 by mraki
Indy Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 Pitanje za android eksperte: koliko je bitno ako OS ne može da se apdejtuje (pošto je u pitanju, kako se to kaže, refurbished smartfon). Nadam se da iz ovoga izvučem barem 2-3 godine sa postojećim OS-om (6.01). (Dakle, S7 što sam nabavio je OK za te pare po uglavnom svim pitanjima, osim što opcija za update OS-a ne postoji, i koliko kapiram i ne može da se vaspostavi osim da se ne ide na rutovanje i neke petljancije sa Odinom... a u šta mi se ne ulazi).
samo_opusteno Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 Ako sve radi dobro i stabilno nebitno je, jer su promene kao i u hardveru kozmeticke i sluze da namame narod da kupuje novo. Neki launcheri poput Nove implementiraju mnoge novine koje donese novi Os.
renne Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 Pa 6 je još uvek dosta nov OS (relativno govoreći) tako da će dve godine izgurati sigurno. Neće ti ni jedna app prestati da radi, ako te to plaši. Ako neka bude posle silnih updatova zezala, jednostavno je vratiš na prethodnu verziju i to je to. Imaćeš ekosistem kakav imaš i danas
Indy Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 @renne: Da, to me plaši, da ne bude ono (kao kod iOS-a), "za ovaj app potreban je nougat/oreo". Obzirom da je košer S7 200 aus. dolara > ovog,.. možda je to OK.
renne Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 (edited) To je jako retko dešava. Poslednje što app trenutno traže je 4.2 (i to ne se, naravno), a to je baš matoro. Dok dođu do 6.0 proći će još pet godina EDIT: sve što imaš sada instalirano radiće ti i z a dve godine Edited September 19, 2017 by renne
Valk Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 Pa 6 je još uvek dosta nov OS (relativno govoreći) kod mene je 7.0, asus zenfone 3 kaće taj oreo?
renne Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 treba pitati asusa, ko to zna, možda nikad i ne dođe kod mene je 7.1.1 na motoroli
Zverilla Posted September 20, 2017 Posted September 20, 2017 Pitanje za android eksperte: koliko je bitno ako OS ne može da se apdejtuje (pošto je u pitanju, kako se to kaže, refurbished smartfon). Nadam se da iz ovoga izvučem barem 2-3 godine sa postojećim OS-om (6.01). (Dakle, S7 što sam nabavio je OK za te pare po uglavnom svim pitanjima, osim što opcija za update OS-a ne postoji, i koliko kapiram i ne može da se vaspostavi osim da se ne ide na rutovanje i neke petljancije sa Odinom... a u šta mi se ne ulazi). ovo sto kazu rene i samoopusteno je tacno, drugi problem je sto je toliko neupdateovan android totalno bushan sto se tice sigurnosti @valkira: oreo je dostupan na nekim uredjajima. npr. na mom nexusu :)
Recommended Posts