Jump to content
IGNORED

Gledanos

hefaca

Recommended Posts

Posted

da, video sad kad je hefaca odgovorio. ti other se u žargonu vikaju kabl pa me je to ponelo

Posted

Имам питање: колико се 1 поен у шеру пребацује у апсолутни износ људи који гледају? Претпостављам да има неки модел. Дакле, када неко порасте/падне 1 шер поен колико добије/изгуби људи који то гледају-10 000, 100 000. 1 000 000?

Share je udeo. Relativna stvar. % gledalaca u odnosu na trenutne gledaoce koji su tom trenutku uz tv. Leti i noci mali broj gledalaca menja bitno share.

Rejting je % u odnosu na sve gledaoce.

Rejting 10% je 700 000 ljudi prosecno u svakom trenutku.

70 000 je broj glecalaca koji ukljucivanjem nekog kanala mu pojacavaju rejting 1%.

Posted

drugim rečima, to što neko kida sa šerom posle 23h, ne znači ama baš ništa kad se uzme u obzir da ukupna gledanost tad već tezi nuli.

Posted (edited)

šer ko šer služi isključivo zarad patkometrije

rejting(uz pomoć kog se dolazi do cene sekunde u bloku) je ono zbog radi čega se meri gledanost

e

ili jutarnji program, šer ko soliter, a ne može da pokrije troškove produkcije nikada

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted

Share je udeo. Relativna stvar. % gledalaca u odnosu na trenutne gledaoce koji su tom trenutku uz tv. Leti i noci mali broj gledalaca menja bitno share.

Rejting je % u odnosu na sve gledaoce.

Rejting 10% je 700 000 ljudi prosecno u svakom trenutku.

70 000 je broj glecalaca koji ukljucivanjem nekog kanala mu pojacavaju rejting 1%.

Мучас грациас.

Ако имаш податак за 3 и 6 јун за РТС 2 по рејтингу и да ли је тих дана скочио рејтинг у односу на просек  РТС2?

Posted

Na kojoj ciljnoj grupi hoćeš?

Imam ja sve šerove ikada od kada je Nilsen u Srbiji

Posted

Захваљујем.

Na kojoj ciljnoj grupi hoćeš?
Imam ja sve šerove ikada od kada je Nilsen u Srbiji

Од 18 до 35 година старости, или тај неки опсег, што би се рекло, млади и однос мушкарци-жене.

Да ли је био већи рејтинг РТС 2 у односу на просек?

Posted

šer ko šer služi isključivo zarad patkometrije

rejting(uz pomoć kog se dolazi do cene sekunde u bloku) je ono zbog radi čega se meri gledanost

e

ili jutarnji program, šer ko soliter, a ne može da pokrije troškove produkcije nikada

ovo za jutarnji ne stoji bas za sve TV.

RTS sa 3 sata jutarnjeg i informativom koja postoji pa postoji je vise nego dobar

S druge strane svi ostali su se ubili u pokusaju a siguran sam da masni dzanki radi u crvenom ...

Posted

nije stvar u kvalitetu no u isplativosti istog

Posted

Pa piscu otvorenih pisama se isplati ovaj njegov program, sin mu nije na robiji. 

Posted

Rejting jutarnjeg je jaci od udarnog termina... A jutarnji im se bazira na vestima, dopisnistvima, intervjuima... To ionako placaju te placaju.

Posted

ovo za jutarnji ne stoji bas za sve TV.

RTS sa 3 sata jutarnjeg i informativom koja postoji pa postoji je vise nego dobar

S druge strane svi ostali su se ubili u pokusaju a siguran sam da masni dzanki radi u crvenom ...

Nije to, postoji pa postoji...

Jutarnji i bg program su gutači resursa po sekundama emitovanja...

Naravno isto je i sa derivatima na ostalim televizijama, ali to su ti te stvari koje spadaju u "moramo da imamo da izgledamo kao ozbiljna tv..."

Posted

pod dobar pod dobar mislio sam na ekonomski momenat  - 6 minuta reklama po satu X 3 

iha