morgana Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 1 minute ago, levi said: opet padam s marsa izvinjavam se, jel pitao neko Novaka koji mu je bio plan b za učestvovanje na turniru, pošto se sve vreme spremao kao da sigurno učestvuje na AO, ali da se nije slučajno zarazio na Zvezdinoj utakmici i da nije dobio pozitivan test 16.12, kako je planirao na uđe u Australiju? verovatno grešim dušu, ali meni izgleda kao da je on sve vreme znao da će se zaraziti sredinom decembra i da će proći asimptomatski cekao je da vlada au 15. decembra odbaci obavezan karantin za vakcinisane strance, pa da na osnovu iznimke kao nevakcinisan udje u zemlju i ne ide u karantin plan b je po meni bio, za slucaj da je karantin obavezan, da ne ide u au - ili da t. asocijacija lobira za iznimku od karantina kao i od vakcine 1
Amos Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 2 minutes ago, morgana said: pa nije bilo moguce njega tiho ispratiti, niti je kljucno sto je isljedjivanje nocno. nacin isljedjivanja vec moze da bude, pogotovo ako mu nije dopusteno ono sto mora da bude dopusteno, da kontaktira sa advokatom i sl. sta se vec desilo. Ja mislim da je bilo moguce ali su poleteli da reaguju na online backlash bez previse udubljivanja u slucaj. Po principu da ce mocni border control vec naci nesto ili ce mu se smuciti sikaniranje pa ce sam bataliti. Danas se sve desava i resava u 24 casa ili se nikada ne resava, za to su sami krivi i zato imaju kriv kurac od slucaja pa sad traze dodatne dane da se bolje spreme. 1
Time Crisis Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 6 minutes ago, levi said: jel pitao neko Novaka koji mu je bio plan b za učestvovanje na turniru, pošto se sve vreme spremao kao da sigurno učestvuje na AO, Nisam siguran koliko se spremao pre nego što je otišao u Španiju pred Novu godinu, do tada je bio u Beogradu i kao nešto trenirao u svom teniskom centru, tad je i Srki izjavljivao nešto u fazonu da će prvi sledeći GS biti u Francuskoj 1 1
maheem Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 13 minutes ago, levi said: opet padam s marsa izvinjavam se, jel pitao neko Novaka koji mu je bio plan b za učestvovanje na turniru, pošto se sve vreme spremao kao da sigurno učestvuje na AO, ali da se nije slučajno zarazio na Zvezdinoj utakmici i da nije dobio pozitivan test 16.12, kako je planirao na uđe u Australiju? verovatno grešim dušu, ali meni izgleda kao da je on sve vreme znao da će se zaraziti sredinom decembra i da će proći asimptomatski Čim se pomenulo izuzeće ceo paket je osmišljen: utakmica kao alibi, pozitivan test? To ti je završeno. Datum izlaska iz karantina? I to ti je završeno. Slikao si se sa decom 17.12. i francuzom 18.? Uh...ignoriši, pravi se lud, smislićemo nešto u hodu. 2 1
bags Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 11 hours ago, maheem said: Aj da zakuvam Nema šanse da mu je drugi PCR test bio negativan za 6 dana. Zena i ja imali negativan test u ponedeljak. Pozitivan u cetvrtak(2x antigen i 1xPCR) i subotu (1xPCR). U utorak sam imali oboje negativan test.
SNARC Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 4 minutes ago, maheem said: Slikao si se sa decom 17.12. i francuzom 18.? Uh...ignoriši, pravi se lud, smislićemo nešto u hodu. Nece biti niti jednog jedinog izlaska pred javnost, ne samo pred novinare..a da ga ne pitaju ovo. 2
Popular Post pt 2.0 Posted January 11, 2022 Popular Post Posted January 11, 2022 (edited) 9 hours ago, Mil@n said: Uh, uh, kakav je gospod bog Novak, mislim da bih posle 5og "yap" onog mamlaza sa aerodroma skočio i olupao mu glavu o astal pa neka robijam doživotno. Gospod Bog nije, ali gospodin sa solidnim stepenom samokontrole svakako jeste. Detaljno sam pročitala svih 30 strana transkripta. Ni u jednom trenutku nije bio nevaspitan, nadobudan, privilegovani mali seronja, ili snishodljiv, ništa od toga. Pristojan, strpljiv, izvinjava se za činjenice u kojima nije siguran, objašnjava, pita šta ne razume. Moji utisci o nekim činjenicama koje su ovde na temi bile raspravljane, a na osnovu pročitanog transkripta: 1. Đoković nije imao pojma da će ga deportovati, i bio je iskreno šokiran time. Nije imao nikoga na vezi, sem svog agenta. Interesantan mi je detalj da on nije imao kontakt podatke konzulata Srbije u Australiji. 2. proces prikupljanja dokumentacije, ceo proces dobijanja izuzeća i svega ostalog radio je njegov agent, a cela komunikacija agentice je išla ISKLJUČIVO preko Tennis Australia, koji su onda komunicirali sa Victoria State Government i Federal Government. Iz svega izgovorenog, meni deluje da Đoković/tačnije njegova agentica/ nikakve veze nema sa eventualnim muljanjem ili prostom nedoslednošću ili neusaglašenošću federalnih vlasti i vlasti Viktorije, on čak dok nije proverio sa agenticom neke detalje nije precizno znao (od kojih vlasti je stigao mejl, i čija je druga medicinska komisija, itd.). Sledio je njihove procedure, kao ona Čehinja i more drugih. Spoiler DJOKOVIC: Yes, so I just checked with my agent and she has provided me with the very document that I have in front of me and here it says that this, that this certificate it is a medical exemption from COVID vaccination and this certificate for exemption has been provided by independent expert medical review panel commissioned by Tennis Australia and the decision of the panel has been reviewed and endorsed by independent medical exemption review panel of the Victorian State Government - - - INTERVIEWER: Ok, so - - - DJOKOVIC: - - - and then based upon that, I received the Federal, Australian Federal Government Department of Home Affairs - - - INTERVIEWER: Yep, so, with the Australian - - - DJOKOVIC: - - - travel declaration. 3. On nije bio dužan samo da im dostavi PCR testove, već i test o antitelima. O tome govori na 2 mesta, prvi put uzgred, u objašnjavanju cele procedure kojom je došao do medicinskog izuzeća, a drugi put eksplicitno navodi da su mu ti paneli tražili dodatno i antitela. Spoiler DJOKOVIC:, - - - to send to me. But… this is what was provided to me, because we were, since I am participating in Tennis Australian, Australian Open that is run by Tennis Australia, my communication was directly to them because that’s what procedure that has been, that I have been introduced to, that they have informed me that this is the way to do it. And so I have provided all my PCR, positive, negative tests, my antibodies to them and some additional information and then they have sent it to further to the Victorian independent medical panel, Victorian state government, independent medical panel. And they have reviewed it with their own Tennis Australian medical panel and the Victorian state, so then, as a result of that I was granted to have, to access Australia with a medical exemption permission. That’s the whole story basically. And I am checking if there is anything else in regards to the government, Federal Government, but as I had understood from before, the Victorian state government needs to approve. So, they need to approve, it’s it’s was basically not up to Federal Government when it comes to my granted access to Melbourne and to Victoria. So that’s really up to the state - - - INTERVIEWER: Ok. DJOKOVIC: - - - of Victoria and that’s why, that’s why the process has been such, that included them. Spoiler INTERVIEWER: And then yeah, if you’ve got questions, yeah definitely, ask questions. DJOKOVIC: Yeah, I have a lot of questions that I have already asked. INTERVIEWER: Yes, yes yeah -- most welcome. So I am just going to read out this notice of intention to consider cancellation - - - DJOKOVIC: Okay. INTERVIEWER: - - - under section 116 of the Migration Act 1958. DJOKOVIC: Yes. INTERVIEWER: Family name, Djokovic. Given names, Novak. Date of birth 22nd of May 1987. Nationality Serbia. Country of birth Serbia. Possible grounds for cancellation. It has come to my attention, as a delegate of the Minister for Home Affairs and Minister for Immigration and Border Protection, that there appear to be a ground for cancellation of your subclass GG408 visa granted on 18 November 2021, under section 116 of the Migration Act 1958, relying on a ground at s 116(1)(e)(i). You arrived at Melbourne airport as the holder of subclass GG408 temporary activity visa. This visa allows entry into Australia to participate in Australian Open tennis tournament. During an interview with the Australian Border Force officer you have stated you are not vaccinated against COVID-19. You have also provided a copy of medical exemption issued by Tennis Australia. This medical exemption was issued on the grounds that the visa holder has recently recovered from COVID-19. Under the Biosecurity Act 2015, there are requirements for entry into Australian territory. These requirements include that international travellers... DJOKOVIC: What I mean that’s that’s sorry to interrupt but that’s not true. I mean this is -- this is what we -- this is what the the independent medical panel of Victorian state government has stated explicitly that that that if you have recovered or if you had the positive test of coronavirus and negative test of coronavirus in the last six months and you have a sufficient amount of antibodies, you’re you’re considered to be part of the the the process of getting a medical exemption. That’s how I got it. I mean I communicated directly with the Victorian state government, that’s absolutely not true. I -- I -- I--I we directly communicated with them and they asked me to, I actually had to come back with antibodies, so that’s what, this is, these are the tests that we provided to them. And we have emailed that test to, I provided it to you, you, you’ve read it, it’s directly from the Victorian state government independent medical panel. 4. Proces medicinskog izuzeća u potpunosti je i po pravilima za igrače vođen od strane Tennis Australia, pri čemu su oni dokumentaciju predavali medicinskom panelu obrazovanom od strane države Viktorije, i na kraju se dobijao papir (Travel Declaration) od federalnih vlasti. Spoiler INTERVIEWER: Yep um that’s what I have noted, like, any medical exemption issued by Tennis Australia and Victoria. DJOKOVIC: It’s not only Tennis Australia, it’s Tennis Australia, medical panel and independent Victorian state medical panel. Sorry it’s two -- not only Tennis Australia, so it’s your state’s medical panel that has approved that where I am at the moment. INTERVIEWER: Victorian state medical panel, yep -- DJOKOVIC: Yes - - - INTERVIEWER: Yep. DJOKOVIC: So that’s Victorian - - - INTERVIEWER: Yep. DJOKOVIC: - - - state medical panel - - - INTERVIEWER: Yep. DJOKOVIC: - - - has approved my request for medical exemption and then they’ve sent it to the federal government and the federal government sent this -- which is a travel declaration. INTERVIEWER: Travel declaration yep. DJOKOVIC: So it’s, I mean what you’ve been reading to me right now, is absolutely not accurate. I apsolutno omiljeni deo, u ne znam kom po redu nastavku intervjua, posle skoro 8 sati drkanja, kad mu novi službenik saopštava da mu je viza otkazana, i on odbija da potpiše. Spoiler INTERVIEWER: The interview is being commenced at 7:39 a.m. Ok, so what I’m gonna do, I’m just going to read out the decision so this is a notification of the decision, DJOKOVIC: Ok. Djokovic Novak today on sixth of January 2022, you were notified of an intention to consider cancelling your subclass GG408 visa, granted on eighteenth of November 15 2021, under section 116 of the Migration Act 1958. You responded to the notice of intention to consider cancelling the visa, refer to Item 5 and Item 8 Part B for details of your response. Your comments have been taken into account in making this decision. I’m satisfied there are grounds for visa cancellation under section 116(1)(e)(i). Please refer to the reverse of pages 1, 2, and 3 for reference to the relevant legislation. Where the Minister can cancel a visa under subsec- - - subsection 116(1) of the Act, the Minister must do so if there exists prescribed circumstances in which the visa must be cancelled. See subsection 116(3) of the Act and the prescribed circumstances in sub regulation 2.43(2) of the Migration Regulations 1994 and refer to reverse of page 3. After weighing up all the information available to me, I was satisfied that grounds for cancelling your visa outweighed the reasons for not cancelling. A copy of the Department’s Decision Record is attached. Your visa, ahh, has been cancelled on sixth of January 2022. As your visa has been cancelled, you may be refused immigration clearance. You may also be detained and removed from Australia as an unlawful non-citizen under section 189 of the Migration Act 1958. Where your visa is evidenced in your passport, it will be stamped inoperative due to the cancellation. Note: the decision to cancel is not merits reviewable under the Migration Act 1958. Other relevant agencies will be advised that your visa has been cancelled. Um, so this is the notification and the time is, um, 7:42 a.m. Um, up to you, your choice if you wish to sign - - - MR DJOKOVIC: No. INTERVIEWER: No? MR DJOKOVIC: Mm - - Što se tiče onih teorija zavere, da je imao "spremne u rukavu advokate", ovaj transkript i to pobija. Komunicirao je sa agenticom, ona je vrv sređivala ostalo, jasno se vidi da on kaže na kraju da će konsultovati advokate da vidi može li išta da se uradi. Toliko o delu priće u Australiji. No, u Srbiji bi nedvosmisleno morao da objasni ona švrćkanja po skupovima zaražen (mislim na 17.12. pre svega). Zanima me i u kom satu je bio sastanak sa ex-ministrom Genitalijom 16.12, al to nema načina da saznam. Ono što je meni čudno jeste da, ako je muljanje pripremljeno (falsifikovanjem testa na pozitivno), on ne sedi kod kuće od 17.12. i ne objavi koronu. Znam da će sad svi da kažu ("on je mislio da će da prođe i da niko neće ništa da pita"), ali meni je taj argument, imajući u vidu o koliko poznatoj osobi se radi, čiji svaki korak prate ti fanovi širom sveta (a i oni drugi), ne pije vodu. Nije on od juče svetska zvezda, pa da ne zna šta to sobom nosi. Intrigantna mi je pozadina cele stvari. Što se tiče sistema validacije testova, lično sam juče proverila QR kod, i njegov od 16.12. i moje sa testova (komada 2), i to sam proverila i u vremenskom prozoru kad je njegova validacija postala negativna, i posle kad je postala pozitivna. Moje validacije su sve bile okej, međutim, ja nemam nijedan pozitivan test. Bilo bi zanimljivo videti kako su se u tom vremenskom prozoru (kada je QR kod za navodno pozitivan test NDJ od 16.12. krenuo da izbacuje negativnu validaciju) očitavali tuđi pozitivni testovi, ali to nisam mogla da proverim. Ne mislim da je iko petljao sa NDJ podacima u bazi juče, jer bi to bilo debilno i jer ona izmena ne ide NDJ na ruku. Mislim da nam je baza nepouzdano sranje, i mislim da moramo da podignemo ozbiljnu frku oko toga. Edited January 11, 2022 by pt 2.0 8 3
Popular Post red star forever Posted January 11, 2022 Popular Post Posted January 11, 2022 Meni se sve čini da je test lažan, ali se nije puno obazirao na svoje kretanje nakon 16. iz jednostavnog razloga što nije očekivao ovu dramu na granici. Očekivao je da prođe tiho, bez problema, i u tom slučaju niko ne bi znao o tom datumu osim carinika koji sigurno neće tražiti po internetu gdje je bio 17. decembra. Sada je bio primoran da pokaže sve karte i stvari su se zakomplikovale. 12
Ros Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 2 minutes ago, pt 2.0 said: No, u Srbiji bi nedvosmisleno morao da objasni ona švrćkanja po skupovima zaražen (mislim na 17.12. pre svega). Zanima me i u kom satu je bio sastanak sa ex-ministrom Genitalijom 16.12, al to nema načina da saznam. Ono što je meni čudno jeste da, ako je muljanje pripremljeno (falsifikovanjem testa na pozitivno), on ne sedi kod kuće od 17.12. i ne objavi koronu. Znam da će sad svi da kažu ("on je mislio da će da prođe i da niko neće ništa da pita"), ali meni je taj argument, imajući u vidu o koliko poznatoj osobi se radi, čiji svaki korak prate ti fanovi širom sveta (a i oni drugi), ne pije vodu. Nije on od juče svetska zvezda, pa da ne zna šta to sobom nosi. Intrigantna mi je pozadina cele stvari. to mu ne bi bilo pametno jer bi se moglo smatrati pritiskom na medicinske panele u australiji. oni su, naime, radili sa anonimni prijava, i saznanje da je jedan od aplikanata sa prelezanim kovidom upravo novak djokovic bi moglo da utice na panel. to mi je vrlo verovatna stvar. dodela postanske marke je definitivno bila pre nego sto je laboratorija imala rezultate testa (20h). 17.12 je big fail. kao i taj intervju sa novinarom 18.12 1 1
pt 2.0 Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 (edited) 3 minutes ago, Ros said: to mu ne bi bilo pametno jer bi se moglo smatrati pritiskom na medicinske panele u australiji. oni su, naime, radili sa anonimni prijava, i saznanje da je jedan od aplikanata sa prelezanim kovidom upravo novak djokovic bi moglo da utice na panel. to mi je vrlo verovatna stvar. hvala ti, to mi nije palo na pamet, a skroz ima smisla. 3 minutes ago, Ros said: dodela postanske marke je definitivno bila pre nego sto je laboratorija imala rezultate testa (20h). ne zanima mene to, taj deo znam. mene zanima da li je proglašavanje poštanske marke bilo oko 13h... EDIT Quote Šapovalov je u Sidneju dobio negativan test 6 dana posle pozitivnog i odmah izašao na teren. svako ko gleda NFL zna da njihovi igrači malo malo pa su kovidni i onda bam za nedelju dana eto ih na terenu. ovo mi nije neka novost. Edited January 11, 2022 by pt 2.0
Have_Fun Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2022&mm=01&dd=11&nav_id=2086280 Covek testirao samog sebe, svojim sopstvenim, unutartelesnim PCR testom tokom meca i pronasao virus u sebi, te predao mec. Usput i najavio unapred da ce za 2-3 dana da bude pozitivan i na standardnom PCR testu. I kako sad on (Australijanac) moze da zna unapred da ce se zaraziti kovidom, a kad Nole (Srbin) to zna unapred, bude belaja i svi to preispituju?! Dvostruki arsini! 1 1
Ros Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 1 minute ago, pt 2.0 said: ne zanima mene to, taj deo znam. mene zanima da li je proglašavanje poštanske marke bilo oko 13h... blic i danas su vest o dodeli marke objavili oko 17h, n1 20-ak minuta kasnije. to mu onda dodje da je sastanak bio posle testiranja
Leia Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 9 minutes ago, pt 2.0 said: Gospod Bog nije, ali gospodin sa solidnim stepenom samokontrole svakako jeste. Detaljno sam pročitala svih 30 strana transkripta. Ni u jednom trenutku nije bio nevaspitan, nadobudan, privilegovani mali seronja, ili snishodljiv, ništa od toga. Pristojan, strpljiv, izvinjava se za činjenice u kojima nije siguran, objašnjava, pita šta ne razume. Nisam bas sigurna da bismo mu morali davati nekakav ekstra kredit samo zato sto je ispostovao minimum civilizovanog ponasanja i sto nije psihoticna seljacina kao otac mu. Pa svako od nas je morao biti ovakav majstor samokontrole 90tih dok su nas mnogo gore mrcvarili oko viza i gledali kao potencijalne serijske ubice na granicnim prelazima. I sad treba da se divim razmazenom antivakseru sto strpljivo gura svoj “slucaj”, evo samo sto nisam 10 1
morgana Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 boze koliko dupelizacki odgovori sportskog novinara na n1 sada na voditeljkina pitanja, kao novakov pr. ovo je stvarno slom mozga i profesije. mogu misliti sta je na rts ili dublje u jami. 1
Gojko & Stojko Posted January 11, 2022 Posted January 11, 2022 51 minutes ago, morgana said: jedini normalan ishod je bio da ne smije da udje u australiju, da se ne pravi iznimka za njega ili za ucesnike turnira (cehinja je izuzece dobila po dva osnova, kovid i zdravstveni razlozi, time mi je vise zao sto je vracena) ali sada, poslije sudske odluke i buduci da ministar odlaze izjasnjavanje do sutra, mislim da ce novak ostati, a da vlada au oteze jer ceka da se tema ohladi, vec je vjerovatno svima dosadila, i da nece uraditi nista novak ( tj on i njegov tim) je naravno znao da se podaci o ulasku traze na vladinom sajtu i itekako je ucestvovao u krivici egal sa ta, ali ima pravo da se vadi da nije znao slicno kao i u slucaju vjerovatnog falsifikovanja testa - svi imamo osjecaj da je tako, ali nema nacina da to dokazemo. tj papir je dokaz, kakav god. edit, dodacu: nazalost. a sto nikada necemo pricati o 17. decembru, to je tek tragedija. Bez ulaženja u detalje iz Srbije, ovo je dobar sažetak australijske strane čitave situacije. Čitav odijum javnosti prošle srede je nastao jer je Đoković danima i mesecima izbegavao da obelodani da li se vakcinisao ili ne (ovde je bilo pretpostavki da je primio Sputnjik vakcinu koja nije priznata u Australiji pa da je na račun toga tražio ulazak) i onda je odjednom objavio da dolazi na osnovu izuzeća. Kao što je i bilo očekivano, ispostavilo se da je o izuzeću temeljno komunicirao sa Krejgom Tilijem i organizatorima turnira, kao i sa vladom Viktorije i zato mi nije jasno čemu ovde toliko oduševljenje njegovim mirnim držanjem pred imigracionim službenikom, očigledno da je bio opskrbljen dokumentima od TA i vlade Viktorije i da je znao kakav je izutzetak dobio (ponavljam, ne ulazim u to šta i kako se dešavalo u Srbiji pred dolazak ovde). Jedino za njega neočekivano u celoj priči je bilo ponašanje savezne vlade koja je, ponovio sam ovde više puta, zajahala odijum javnosti i jegovim zadržavanjem pokušala da spusti vladi Viktorije (što pokušava već dve godine, čitavo vreme pandemije) i da pokaže čvrstinu odlučujući ko može a ko ne može da uđe u zemlju (ponovio sam neke stvari o Morisonu ali da podsetim ovde da je Morisonov uzor Džon Hauard dobio već izgubljene izbore 2001. godine sa pričom o "bacanju dece preko palube" izbeglica tražilaca azila sa norveškog Tampa tankera koji ih je pokupio sa tonućih brodova indonezijskih krijumčara - o tome smo raspravljali tada na roditeljskom forumu i ja sam poredio Hauarda sa Miloševićem po makijavelijskoj eksploataciji straha od drugoga; tom epizodom je tadašnja australijska vlada liberala a i kasnije njihove vlade postala uzor evropskim vladama koje pokušavaju da tako reše pitanje azilanata ali im geografije ne ide u prilog). Elem, zen koji je Đoković primenio na aerodromu nije teško primeniti kada neko ima njegove pare i pripremu sa TA, on nije bio u obavezi da zna australijske unutrašnje prilike ali sam ubeđen da ih poznaje, još od poplava u Kvinslendu 2011. on pokazuje da obraća pažnju na ovdašnja dešavanja (ja primenjujem sličan zen prema imigracionom i organima reda svaki put kad idem u US ili u majčicu, tvrdim da je generalno australijska administracija, organi reda i uopšte birokratija Diznilend u odnosu na američku ili srpsku). Što se tiče toga kakvih službenika sve ima u australijskom sistemu zadržavanja imigranata, preporučujem za gledanje sjajnu mini-seriju "Stateless" od pre par godina, pravljenje na osnovu slučaja Kornelije Rau, Australijanke nemačkog porekla koja je usled mentalnih problema završila u jednom od takvih centara što je u to vreme izazvalo skandal i zatvaranje tih centara u Australiji i premeštanje "off-shore" tj. na ostrva koja nisu australijska. SaE 2 4
Recommended Posts