Jumanji Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 Prvo Novak placa ovde porez i te kako...ima nekretnine u Srbiji, pravi kucu, ima teniske terene, prodavnice, kafane, familija i uza i sira placa poreze od novaca koje je on zaradio. Drugo, od turnira placa u zemljama gde se igralo, tj gde je zaradio oderedjenu sumu. Ok, od sponzorskih nemalih ugovora placa u Monaku, koji je na kraju poreska Meka i gde zive mnogi iz slicnih razloga, mnogi sportisti, glumci, muzicari, biznismeni iz celog sveta i niceg tu nema ni amoralnog, niti nedajboze kaznjivog. Trece, on ne zivi tamo samo da bi ucario na racun majcice Srbije.Tamo ima mir, i mnogo vecu sigurnost, ne ganjaju ga papraci, ne disu mu za vratom raznorazni i na kraju ako on nije svojim primerom dovoljno i dao a i daje stalno, ne vidim da su se nesto mase povele za njim, pogotovu ovi sto otvaraju ofsor kompanije kojekude i to sa nasim novcima. Jeste ovo sada malo skretanje, ali moj zdrav razum ne moze da shvati i prihvati da i 2019. godine pricamo o ovome???
W.F.C. Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 Skoro 10 godina pricaju o ovome, brukaju se ljudi pa to ti je. Usta su da pricaju... ali pas laje vetar nosi.
omiljeni Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 a ček, ako u tome nema ništa loše zašto se pre par godina pola planete uzburkalo zbog onih panama papers? offshore, kajmani i panama, sve je to legalno, ali je premijer nečega (danske?) podneo ostavku, a ovde kod nas se lajalo na Malog i ostale koji su bili na spiskovima. dakle, legalno, ali sa aspekta etike nije. e sad, nije isto biti premijer države ili minfin i igrati snobovski sport, ali nije baš ni tako kako vi kažete.
Čutura Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 7 minutes ago, omiljeni said: a ček, ako u tome nema ništa loše zašto se pre par godina pola planete uzburkalo zbog onih panama papers? offshore, kajmani i panama, sve je to legalno, ali je premijer nečega (danske?) podneo ostavku, a ovde kod nas se lajalo na Malog i ostale koji su bili na spiskovima. dakle, legalno, ali sa aspekta etike nije. e sad, nije isto biti premijer države ili minfin i igrati snobovski sport, ali nije baš ni tako kako vi kažete. frogs and grandmothers...
cedo Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 5 minutes ago, omiljeni said: a ček, ako u tome nema ništa loše zašto se pre par godina pola planete uzburkalo zbog onih panama papers? offshore, kajmani i panama, sve je to legalno, ali je premijer nečega (danske?) podneo ostavku, a ovde kod nas se lajalo na Malog i ostale koji su bili na spiskovima. dakle, legalno, ali sa aspekta etike nije. e sad, nije isto biti premijer države ili minfin i igrati snobovski sport, ali nije baš ni tako kako vi kažete. da bas je isto otici u francusku ameriku i englesku ili australiju i zaraditi milione i izvlaciti pare iz svoje drzave
omiljeni Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 pa i MKostić ode u Ukrajinu i gde sve već ima biznis, zaradi tamo milione i onda ih umesto u Srbiju odnese na Panamu. Meni to dosta slično ovome što radi Nolo
Time Crisis Posted February 15, 2019 Posted February 15, 2019 3 minutes ago, omiljeni said: pa i MKostić ode u Ukrajinu i gde sve već ima biznis, zaradi tamo milione i onda ih umesto u Srbiju odnese na Panamu. Meni to dosta slično ovome što radi Nolo Piše ti lepo u zakonu: Quote Obveznik poreza na dohodak građana je rezident Republike Srbije (u daljem tekstu: rezident), za dohodak ostvaren na teritoriji Republike Srbije (u daljem tekstu: Republika) i u drugoj državi. Rezident Republike, u smislu ovog zakona, jeste fizičko lice koje: 1) na teritoriji Republike ima prebivalište ili centar poslovnih i životnih interesa, ili 2) na teritoriji Republike, neprekidno ili sa prekidima, boravi 183 ili više dana u periodu od 12 meseci koji počinje ili se završava u odnosnoj poreskoj godini.
eumeswil Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 20 hours ago, mlatko said: On ne izbegava porez vec porez izbegava njega Plaćanje poreza je za sisice.
levi Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 piše vam lepo u Zakonu kako se legalno izbegava plaćanje poreza, šta hoćete
Timmy Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 Koliko vas mi je odgovorilo, a da nije ni procitalo sta sam napisao A jos lepo zamolih da mi se ne ucitava ono sto nisam rekao, al dzaba.
Time Crisis Posted February 16, 2019 Posted February 16, 2019 36 minutes ago, Timmy said: Koliko vas mi je odgovorilo, a da nije ni procitalo sta sam napisao A jos lepo zamolih da mi se ne ucitava ono sto nisam rekao, al dzaba. Šta si pa rekao? Novak je "institucija" jedino u tenisu, nije državna institucija i nije njegovo da radi ono što ne radi ni samo ministarstvo. Šumaher je bio najbogatiji sportista na svetu, posle Džordana eventualno, a živeo je u Švajcarskoj koja takođe ima jednu od najnižih poreskih stopa koliko se sećam, pa nisu Nemci prestali da plaćaju porez zbog toga.
Timmy Posted February 17, 2019 Posted February 17, 2019 Stvarno sam iznenađen odsustvom kulture komunikacije: neiznošenje argumenata, korišćenje pogrešnih primera i najviše glupih zamena teza. Ocigledno ne moze ni da se dopre do ljudi. Mislite sta hocete
Time Crisis Posted February 17, 2019 Posted February 17, 2019 3 hours ago, Timmy said: Stvarno sam iznenađen odsustvom kulture komunikacije: neiznošenje argumenata, korišćenje pogrešnih primera i najviše glupih zamena teza. Ocigledno ne moze ni da se dopre do ljudi. Mislite sta hocete Pitao je nssar da navedeš šta je prekršeno i zaobiđeno, nisi ništa odgovorio osim što glumiš neku uvređenost sve vreme.
Timmy Posted February 17, 2019 Posted February 17, 2019 Pa npr. što sam jasno rekao da nije stvar zakona. A vi udarili poredjenje je sa Mesijem i Murinjom koji su osudjeni za utaju poreza. Jbte. Poštujem vašu isključivost i povlačim se.
Recommended Posts