Jump to content
IGNORED

To, mačko!

Afterburner

Recommended Posts

Posted

Prvo Novak placa ovde porez i te kako...ima nekretnine u Srbiji, pravi kucu, ima teniske terene, prodavnice, kafane, familija i uza i sira  placa poreze od novaca koje je on zaradio.

Drugo, od turnira placa u zemljama gde se igralo, tj gde je zaradio oderedjenu sumu. Ok, od sponzorskih nemalih ugovora placa u Monaku, koji je na kraju poreska Meka i gde zive mnogi iz slicnih razloga, mnogi sportisti, glumci, muzicari, biznismeni iz celog sveta i niceg tu nema ni amoralnog, niti nedajboze kaznjivog.

Trece, on ne zivi tamo samo da bi ucario na racun majcice Srbije.

Tamo ima mir, i mnogo vecu sigurnost, ne ganjaju ga papraci, ne disu mu za vratom raznorazni i na kraju ako on nije svojim primerom dovoljno i dao a i daje stalno, ne vidim da su se nesto mase povele za njim, pogotovu ovi sto otvaraju ofsor kompanije kojekude i to sa nasim novcima.

Jeste ovo sada malo skretanje, ali moj zdrav razum ne moze da shvati i prihvati da i 2019. godine pricamo o ovome???

Posted

Skoro 10 godina pricaju o ovome, brukaju se ljudi pa to ti je. Usta su da pricaju... ali pas laje vetar nosi.

Posted

a ček, ako u tome nema ništa loše zašto se pre par godina pola planete uzburkalo zbog onih panama papers?

offshore, kajmani i panama, sve je to legalno, ali je premijer nečega (danske?) podneo ostavku, a ovde kod nas se lajalo na Malog i ostale koji su bili na spiskovima.

dakle, legalno, ali sa aspekta etike nije.

e sad, nije isto biti premijer države ili minfin i igrati snobovski sport, ali nije baš ni tako kako vi kažete.

Posted
7 minutes ago, omiljeni said:

a ček, ako u tome nema ništa loše zašto se pre par godina pola planete uzburkalo zbog onih panama papers?

offshore, kajmani i panama, sve je to legalno, ali je premijer nečega (danske?) podneo ostavku, a ovde kod nas se lajalo na Malog i ostale koji su bili na spiskovima.

e sad, nije isto biti premijer države ili minfin i igrati snobovski sport, ali nije baš ni tako kako vi kažete.

frogs and grandmothers...

Posted
5 minutes ago, omiljeni said:

da

bas je isto otici u francusku ameriku i englesku ili australiju i zaraditi milione 

i izvlaciti pare iz svoje drzave

Posted

pa i MKostić ode u Ukrajinu i gde sve već ima biznis, zaradi tamo milione i onda ih umesto u Srbiju odnese na Panamu.

Meni to dosta slično ovome što radi Nolo

Posted
3 minutes ago, omiljeni said:

pa i MKostić ode u Ukrajinu i gde sve već ima biznis, zaradi tamo milione i onda ih umesto u Srbiju odnese na Panamu.

Meni to dosta slično ovome što radi Nolo

Piše ti lepo u zakonu:

Obveznik poreza na dohodak građana je rezident Republike Srbije (u daljem tekstu: rezident), za dohodak ostvaren na teritoriji Republike Srbije (u daljem tekstu: Republika) i u drugoj državi. Rezident Republike, u smislu ovog zakona, jeste fizičko lice koje: 1) na teritoriji Republike ima prebivalište ili centar poslovnih i životnih interesa, ili 2) na teritoriji Republike, neprekidno ili sa prekidima, boravi 183 ili više dana u periodu od 12 meseci koji počinje ili se završava u odnosnoj poreskoj godini.

Posted
20 hours ago, mlatko said:

On ne izbegava porez vec porez izbegava njega

Plaćanje poreza je za sisice.

Posted

piše vam lepo u Zakonu kako se legalno izbegava plaćanje poreza, šta hoćete :dry:

Posted

Koliko vas mi je odgovorilo, a da nije ni procitalo sta sam napisao :isuse:

A jos lepo zamolih da mi se ne ucitava ono sto nisam rekao, al dzaba. 

Posted
36 minutes ago, Timmy said:

Koliko vas mi je odgovorilo, a da nije ni procitalo sta sam napisao :isuse:

A jos lepo zamolih da mi se ne ucitava ono sto nisam rekao, al dzaba. 

Šta si pa rekao? Novak je "institucija" jedino u tenisu, nije državna institucija i nije njegovo da radi ono što ne radi ni samo ministarstvo. Šumaher je bio najbogatiji sportista na svetu, posle Džordana eventualno,  a živeo je u Švajcarskoj koja takođe ima jednu od najnižih poreskih stopa koliko se sećam, pa nisu Nemci prestali da plaćaju porez zbog toga. :)

Posted

Stvarno sam iznenađen odsustvom kulture komunikacije: neiznošenje argumenata, korišćenje pogrešnih primera i najviše glupih zamena teza.

Ocigledno ne moze ni da se dopre do ljudi. Mislite sta hocete :)

Posted
3 hours ago, Timmy said:

Stvarno sam iznenađen odsustvom kulture komunikacije: neiznošenje argumenata, korišćenje pogrešnih primera i najviše glupih zamena teza.

Ocigledno ne moze ni da se dopre do ljudi. Mislite sta hocete :)

Pitao je nssar da navedeš šta je prekršeno i zaobiđeno, nisi ništa odgovorio osim što glumiš neku uvređenost sve vreme. :)

Posted

Pa npr. što sam jasno rekao da nije stvar zakona. A vi udarili poredjenje je sa Mesijem i Murinjom koji su osudjeni za utaju poreza. Jbte. 

Poštujem vašu isključivost i povlačim se.