duda Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Tri W. :P Govorio sam ti ja odavno da je Novakova igra puslica za travu cim malo dotera slajs. Na terenu gde igraci dobijaju najvise lakih poena servisom od svih podloga najbolji riterner u istoriji tenisa jednostavno mora da naplati taj kvalitet. Na stranu Novakovo kretanje i recovery koji tek na tako brzoj podlozi cine enormnu razliku u odnosu na druge igrace. Novakovo pokrivanje terena protiv Conge u polufinalu Vimbldona 2011. godine na svakoj teniskoj akademiji treba pustati kao idealni obrazac. Conga je posle meca izjavio da je Novak toliki pritisak vrsio na njega da od Novaka nije video teren. Ja tako nesto u zivotu nisam video na travi ni pre ni posle toga. ajoooj za mene, naravno sve stoji o travi ali novak je već igrao fenomenalno na rg, npr najkompetitivnije mečeve sa rafom od svih 7, a na travi se mučio, pa čak jedne godine čini mi se menjao patike zbog klizanja, pa se nešto oglašavo i adidas, pa on izjavljivao kako nisu ,krive patike nego njegov način kretanja na travi, pa sto čuda oko toga tako da je meni pre te 2011-te w izgledao daleko, a rg eto ga tu, samo što nije a ako postoji nešto zbog čega bih volela da novak pretekne feda po broju tih osvojenih gs (i to za 1) a i rafa (a da nekako ne ugrozi novaka ), to je onaj pogani prst i ono što je fed bio spreman da ostavi život na terenu samo da bi tad pobedio novaka, i onda naravno neslavno izgubio u finalu od rafe, koga je novak te 2011-te gazio gde ga je ugledao
gone fishing Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Sezonski GS Golden GS 18 GS 23 GS :D +1 ima još toliko rekorda koje treba srušiti ^_^
harper lee Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 ajoooj za mene, naravno sve stoji o travi ali novak je već igrao fenomenalno na rg, npr najkompetitivnije mečeve sa rafom od svih 7, a na travi se mučio, pa čak jedne godine čini mi se menjao patike zbog klizanja, pa se nešto oglašavo i adidas, pa on izjavljivao kako nisu ,krive patike nego njegov način kretanja na travi, pa sto čuda oko toga tako da je meni pre te 2011-te w izgledao daleko, a rg eto ga tu, samo što nije a ako postoji nešto zbog čega bih volela da novak pretekne feda po broju tih osvojenih gs (i to za 1) a i rafa (a da nekako ne ugrozi novaka ), to je onaj pogani prst i ono što je fed bio spreman da ostavi život na terenu samo da bi tad pobedio novaka, i onda naravno neslavno izgubio u finalu od rafe, koga je novak te 2011-te gazio gde ga je ugledao Ja moram da priznam da mi ove stvari i nisu bas jasne. To je mozda moglo da se nategne kao motiv nekada ali vec skoro dve godine i Federer ali i ostatak konkurencije su jednostavno postali irelevantni za Novakov mars kroz teniske institucije. Ako on sam ne oseca Federerovu senku nad sobom, a i nema razloga da je oseca, ne vidim zasto bi se bilo ko drugi time bavio. Stari lav se kurcio, dao je sve od sebe i ostao u prasini, mladi vuk je preuzeo tenisko nasledje i dize tenis na novi nivo. To je dobro i tako treba da bude. Koliko moramo biti srecni zbog toga sto imamo igraca kao sto je Novak, toliko moramo da budemo svesni da on ni blizu ne bi bio toliko dobar da ga na to nisu naterali Federer i Nadal. Novak bi trebalo (i jeste, ponovio je to bezbroj puta) da bude zahvalan njima dvojici sto su ga naterali da ne samo i poslednje zrnce talenta stavi u funkciju vec i da se tokom karijere adaptira, napreduje i unapredjuje kako bi bio ono sto je danas. Planina od 31 Slema preko koje je Novak morao da predje ucinila mu je karijeru tezom ali ga je zato sprecila da ode linijom manjeg otpora. U taj kontekst se lepo uklapa i taj Rodzerov otpor, provokacija, odbijanje da ode, nazovi to kako god hoces. Nema velikog tenisa bez velikih rivalstava. Nista ja tu ne zameram Rodzeru, on je dao sve od sebe i ispostavilo se da ni to nije bilo dovoljno. Docekao je kao aktivni igrac da bude igracki prevazidjen, sad mu samo ostaje da nemocno posmatra da li ce biti prevazidjen i statisticki. Bolji i sportskiji odgovor na taj famozni prst ne mogu ni da zamislim.
MiddleClass Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Novaku je prvi naredni turnir Vimbldon? Hoce li igrati neki turnir na travi prije W?
bradilko Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 (edited) u pravu je ovaj harper.djovak se bije sa raznim teniskim bogovima,rekordima itd. hod po mukama je to bio.2 velicanstvena igraca i jos ovi drugi nisu za baciti(marej,conga,monfis,del potro,rodik..).trebalo je to preziveti u pm. e sad zelje i pozdravi:sva 4 gs u sezoni tj jos londru i nevijork i obavezno olimpijadu jer to ne moze da se ponovi svake sezone i + melburn da se to zacimentira i onda moze negde u neku ladovinu kraj mora sa lejverom i pjerom Edited June 8, 2016 by bradilko
harper lee Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Novaku je prvi naredni turnir Vimbldon? Hoce li igrati neki turnir na travi prije W? Nece, on godinama ne igra pripremne turnire na travi. Iznajmljuje istu kucu pored All England kompleksa koja ima travnate terene i uglavnom kombinuje trening izmedju te dve lokacije. Ove godine ce igrati i dve egzibicije kad se preseli u London i to je sve. Turnir u Haleu mu je davao opasne pare da igra kod njih ali Novak ne zeli da menja rutinu koja mu je donela tri trofeja u Vimbldonu i odbio je.
duda Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Ja moram da priznam da mi ove stvari i nisu bas jasne. To je mozda moglo da se nategne kao motiv nekada ali vec skoro dve godine i Federer ali i ostatak konkurencije su jednostavno postali irelevantni za Novakov mars kroz teniske institucije. Ako on sam ne oseca Federerovu senku nad sobom, a i nema razloga da je oseca, ne vidim zasto bi se bilo ko drugi time bavio. Stari lav se kurcio, dao je sve od sebe i ostao u prasini, mladi vuk je preuzeo tenisko nasledje i dize tenis na novi nivo. To je dobro i tako treba da bude. Koliko moramo biti srecni zbog toga sto imamo igraca kao sto je Novak, toliko moramo da budemo svesni da on ni blizu ne bi bio toliko dobar da ga na to nisu naterali Federer i Nadal. Novak bi trebalo (i jeste, ponovio je to bezbroj puta) da bude zahvalan njima dvojici sto su ga naterali da ne samo i poslednje zrnce talenta stavi u funkciju vec i da se tokom karijere adaptira, napreduje i unapredjuje kako bi bio ono sto je danas. Planina od 31 Slema preko koje je Novak morao da predje ucinila mu je karijeru tezom ali ga je zato sprecila da ode linijom manjeg otpora. U taj kontekst se lepo uklapa i taj Rodzerov otpor, provokacija, odbijanje da ode, nazovi to kako god hoces. Nema velikog tenisa bez velikih rivalstava. Nista ja tu ne zameram Rodzeru, on je dao sve od sebe i ispostavilo se da ni to nije bilo dovoljno. Docekao je kao aktivni igrac da bude igracki prevazidjen, sad mu samo ostaje da nemocno posmatra da li ce biti prevazidjen i statisticki. Bolji i sportskiji odgovor na taj famozni prst ne mogu ni da zamislim. ma znam ja to sve i u pravu si, nego eto novak je verovatno preboleo taj prst, a ja još nisam ma te 2011-te je sve izgledalo spremno za jebeni rg, zato je to sf bilo nekakav šok mada i nije kada se uzmu u obzir sve okolnosti koje su bile protiv novaka tada
Tsai Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Koliko moramo biti srecni zbog toga sto imamo igraca kao sto je Novak, toliko moramo da budemo svesni da on ni blizu ne bi bio toliko dobar da ga na to nisu naterali Federer i Nadal. Novak bi trebalo (i jeste, ponovio je to bezbroj puta) da bude zahvalan njima dvojici sto su ga naterali da ne samo i poslednje zrnce talenta stavi u funkciju vec i da se tokom karijere adaptira, napreduje i unapredjuje kako bi bio ono sto je danas. Planina od 31 Slema preko koje je Novak morao da predje ucinila mu je karijeru tezom ali ga je zato sprecila da ode linijom manjeg otpora. U taj kontekst se lepo uklapa i taj Rodzerov otpor, provokacija, odbijanje da ode, nazovi to kako god hoces. Nema velikog tenisa bez velikih rivalstava. Nista ja tu ne zameram Rodzeru, on je dao sve od sebe i ispostavilo se da ni to nije bilo dovoljno. Docekao je kao aktivni igrac da bude igracki prevazidjen, sad mu samo ostaje da nemocno posmatra da li ce biti prevazidjen i statisticki. Bolji i sportskiji odgovor na taj famozni prst ne mogu ni da zamislim. ne razumem sta nije bilo dovoljno? lignjoslav je stariji 6 godina od novaka, normalno da je igracki prevazidjen, ali je i dalje uspesniji teniser, koliko god ovaj djoker slam bio spektakularan.
harper lee Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 (edited) ne razumem sta nije bilo dovoljno? lignjoslav je stariji 6 godina od novaka, normalno da je igracki prevazidjen, ali je i dalje uspesniji teniser, koliko god ovaj djoker slam bio spektakularan. Nije bilo dovoljno da zaustavi tocak teniske istorije, sto je taj prst trebalo da pokaze. Edited June 8, 2016 by harper
Tsai Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 ali nije mi jasno kako je to docekao da bude prevazidjen? biologija je to, potpuno druga generacija. ko kad bi rekao da je dzordan u vizardsima docekao da bude prevazidjen od brajanta
Timmy Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Sto se tice rekorda, dva su najvaznija. Broj GS titula i broj nedelja No1. Tu je naravno i veliki GS, ali to se nije desilo 47 godina (ne 37 harpere :)) pa je nekako i van konkurencije. Uzimajuci u obzir Novakove kvalitete, mogu mozda da zamislim da ne osvoji 17 GS titula, ali onih 300 nedelja kao prvi mislim da mu ne gine. Moguce je uvek da neki Vavrinka, Tim ili ko zna ko bljesne u jendom mecu i dobije Novaka na nekom GS, ali ako se pogleda cela sezona prosto je nemoguce da neko ima vise poena od Novaka. Pa ce naredne bar dve godine Novak zauzimati prvo mesto na listi, poprilicno sam uveren :)
MiddleClass Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 A koliko je do sada sedmica prvi na atp? Te dvije godine to je 100 nedelja i kusur.
Tsai Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Roger Federer 302 Pete Sampras 286 Ivan Lendl 270 Jimmy Connors 268 Novak Djokovic 202 *
Recommended Posts