gone fishing Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Prvo, Agasi ima 10 GS titula. Drugo, taj Olderer je u ovom trenutku najtrofejniji i po mnogima najbolji igrac u istoriji tenisa a Mari je velicanstven igrac koji bi u bilo kojem drugom vremenu imao do sada bar 7-8 Slemova u dzepu. Nije njih bas tako lako pobediti. kako 10, ko mu je ukrao 2 drugo na poslednja 4 gs od 32 1/4 finalista samo petorica su mlađi od 27 godina, nešto što nije viđeno u istoriji tenisa...
bradilko Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 djovak uzima jos lakse london.pariz je za njega samo novi podsticaj,nova snaga.on je ludo ambiciozan.njemu je sad motiv lejver. us open moze biti problematican ako pojuri razne cincinatije i ostale gluposti.no na primeru mkarla se vidi da se posvetio "pravim vrednostima".
harper lee Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 (edited) kako 10, ko mu je ukrao 2 drugo na poslednja 4 gs od 32 1/4 finalista samo petorica su mlađi od 27 godina, nešto što nije viđeno u istoriji tenisa... Niko, stvarno ima 8. Zakleo bih se da ih ima 10. Edited June 7, 2016 by harper
Mil@n Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 sta znam, umor, zaiscenje, spremanje za oi. znam da zvuci glupo ali imam taj osecaj. mora i on imati neki losiji turnir. Ne bi taj predao ni mami svojoj a ne Mareju, barem ne gs. Može da iskulira finale Rima i to zato jer je pre toga osvojio Madrid, a čeka ga najbitniji turnir kalendara ne ove već prethodnih X godina, ali kada dođe GS tu će da kida dok ne crkne na terenu. Kakav je btw tempo igranja na olimpijadi? Na koliko dana pauze se igraju mečevi, odprilike?
ajfa88 Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 (edited) Mari je velicanstven igrac koji bi u bilo kojem drugom vremenu imao do sada bar 7-8 Slemova u dzepu. Mari jeste veliki igrac i sampion, ali tvrditi danas da bi on tokom osamdesetih i devedesetih protiv Borga , Mekinroa ,Konorsa, Lendla , Bekera , Edberga , Vilandera, Samprasa , Agasija , Kurijera (i jos nekih igraca) imao 7-8 slemova je onako :) . Mari je istovremeno potcenjen i precenjen igrac. Potcenjen u smislu da ne dobija dovoljno priznanja za ovo sto je uspeo da ostvari u eri Federera , Nadala , Djokovica, a precenjen sa ovim pricama , eh da je 15 ili 30 godina mladji on bi u ranijim dekadama gazio i Borga , Lendla i Samprasa , Agasija i ostale najvece sampione ..." i imao bi bar 7-8 slemova. " Ovo se ne odnosi na tebe, dosta puta sam ovo citao kod Endijevih navijaca. Bez obzira na njegovu veliku konstantost pored njega su GS-ove uspevali da osvajaju i Vavrinka (2GS),Del Potro (1GS) i Cilic (1GS) ,igraci koji ipak nisu u njegovoj kategoriji kao sto ni on nije u kategoriji Djokovica , Federera, Nadala , Samprasa, Borga ... U ovom trenutku tacno je dobar onoliko koliko ima titula. Ako u buducnosti stigne do 7-8 i vise GS onda ce biti u grupi gore navedenih igraca. Edited June 8, 2016 by ajfa88
Timmy Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 (edited) Na Oi je jako zajeban raspored (pre par nedelja sam gledao pa sam mozda minimalno nešto pogrešio): 6 kola ima, turnir traje samo 9 dana. Prvo i drugo kolo traju dva dana, ostali po 1 uz još 1 dan pauze oko polufinala. A igra se na 3 seta, ako to nije menjano.. Novak igra i dubl da Zimonjom. Ne znam kako će sve uklopiti. Edited June 8, 2016 by Timmy
Grandilof Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Ne, igra se na 2 dobijena, samo se musko finale igra na 3 dobijena. I u odlucujucem se igra TB.
Timmy Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Odlično. Ne znam zašto mi je u memoriji da se na Oi igralo uvek na 3. Ovako je logičnije.
Arkadija Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 (edited) What do you get a man that has everything, particularly Grand Slam titles? With his victory at Roland Garros, Novak Djokovic now (metaphorically) holds the championship belts at all the majors—the first male player since to do so since Rod Laver—and completed his career Grand Slam. While he’s stockpiling milestones, with no slowing down in sight, Djokovic received a mid-career gift from his racquet sponsor Head—a golden Graphene XT Speed—to commemorate both achievements. You can’t go wrong with gold. The special racquet—the model he endorses—was given to Djokovic by Head owner and CEO, Johan Eliasch (above). It’s inscribed with all of Djokovic’s Grand Slam victories to date. The way he’s been dominating the men’s game, the frame will most likely need updating in the very near future. The present is just for Djokovic, as Head has no plans to release a collector’s edition to the public. However, a lucky social fan will have the chance to win a replica—check on Head’sFacebook and Instagram pages in the coming days for more details. If that doesn’t work out, you can always go out and win four straight Slams. Edited June 8, 2016 by Arkadija
duda Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 novak jeste veliki fanatik, tu nema zbora kako će nama sada biti lakše da gledamo njegove mečeve, cenim da je i njemu skinut veliki teret sa ramena i da će rasterećenije da igra tim pre što je on uzimanju tog rg-a bio godinama tako blizu i zaslužio ga je debelo recimo, da mi je neko nekad rekao da će on imati 2 w a nijedan rg, nikako ne bih verovala sada je sve nekako ''leglo'' naravno, to ne isključuje ovo što harper priča, da će se teško prebaciti u takmičarski mod do w, moguće je, ali ja nekako mislim da ipak hoće, baš zato što je taj rg bio nešto što se godinama nekako očekivalo i evo sad je konačno došlo preko potrebno skidanje ogromnog tereta sa pleća, bez koga sve može da bude samo lakše a ova priča da novak koristi nekakvu rupu je naprosto smešna, ne bih o tome, toliko nema smisla kao što je i priča o upitnoj federerovoj dominaciji onomad suvišna, pa nije on kriv što nije bilo 5 federera u njegovo vreme naprosto nije normalno da u svakoj generaciji postoji 1 takav vanzemaljac, o trojici da ne govorim stoji donekle priča da mlađi ne dolaze u završnice velikih takmičenja ali po meni, to ima više veze sa razvojem sporta, medicine, tehnologije itd, tj. granica igranja (i sazrevanja igrača) se pomera evo kod ovog tiima se tačno vidi ta igračka nezrelost i generalno nezrelost gledala sam kako ga novak školuje neki dan i nisam mogla da se ne setim kako je novak svojevremeno tako školovan od federera i donekle nadala (na šljaci) zaleti se novak svom snagom na rafu (to beše hamburg jednom, čini mi se), dobija 3:0. sve izgleda bajkovito, a onda ovaj samo počne da ga spušta, pa dobije i taj prvi set pa se novak opet zaleti pa nešto ekspresno dobije drugi, ali ipak znaš da će na kraju rafa da slavi jbg, to moraju izgleda svi da prođu
Arkadija Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Ne liči na Novaka da bi se sada opustio i dozvolio sebi da npr. ispadne u prvoj nedelji Wimbledona. Možda će biti neki meč ala Anderson od prošle godine, ali ne verujem da bi sebi dozvolio da ne odigra bar polufinale. Uostalom , sada može da juri drugi rekord, sezonski slem ili kako se to već zove + OI. Uvek će biti vrhova koje treba osvojiti.
harper lee Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 recimo, da mi je neko nekad rekao da će on imati 2 w a nijedan rg, nikako ne bih verovala Tri W. :P Govorio sam ti ja odavno da je Novakova igra puslica za travu cim malo dotera slajs. Na terenu gde igraci dobijaju najvise lakih poena servisom od svih podloga najbolji riterner u istoriji tenisa jednostavno mora da naplati taj kvalitet. Na stranu Novakovo kretanje i recovery koji tek na tako brzoj podlozi cine enormnu razliku u odnosu na druge igrace. Novakovo pokrivanje terena protiv Conge u polufinalu Vimbldona 2011. godine na svakoj teniskoj akademiji treba pustati kao idealni obrazac. Conga je posle meca izjavio da je Novak toliki pritisak vrsio na njega da od Novaka nije video teren. Ja tako nesto u zivotu nisam video na travi ni pre ni posle toga.
Mil@n Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Ne liči na Novaka da bi se sada opustio i dozvolio sebi da npr. ispadne u prvoj nedelji Wimbledona. Možda će biti neki meč ala Anderson od prošle godine, ali ne verujem da bi sebi dozvolio da ne odigra bar polufinale. Uostalom , sada može da juri drugi rekord, sezonski slem ili kako se to već zove + OI. Uvek će biti vrhova koje treba osvojiti. Pa to su suvisle priče, jel se Federer zasitio posle 17? Ne, očigledno je i dalje na turu sa istom glađu, verujem da je zacrtao sebi barem još jedan pre povlačenja. Naravno, tu je uvek i komercijalna strana i pitanje koliko mu donosi para godina igranja tenisa ali sportskih motiva mu očigledno ne manjka. Sa druge strane je Novak kod koga je ta glad još veća, a po pitanju održavanja tela spremnim i u najboljoj formi je očigledno najveći fanatik na turu. Biće on konkurentan barem koliko i Federer. Ne postoji nijedan razlog da ne bude.
Recommended Posts