harper lee Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Pa i ja kažem da se sačeka, nisam to naveo kao jedini niti najverovatnniji ishod. To je bio odgovor na tvrdnje da će Novak opušteno uzeti još 5-6 Slemova. Hajde što nisu ugrozili Novaka ali ti igrači generaciju posle Novaka nisu skinuli ni Berdiha, Vavrinku pa čak ni Ferera. Rupa postoji, da se ne lažemo i sledeća generacija ne znači da će biti tako slaba i nadasve nemotivisana a i Novak ulazi u 30te Sta znaci "nisu skinuli". Nisikori je 6. igrac na svetu, Tiem 7., Raonic 9., Gofan 11. Ferer kojeg "nisu skinuli" je 14,, Berdih 8. Van velike cetvorke jedino je Vava ispred njih ali covek poslednje dve godine igra najbolji tenis u zivotu. Nema tu nikakvih rupa, jednostavno se ne moze ocekivati da svaka generacija proizvede igrace kao sto su Novak, Rodzer, Rafa, pa i Endi. Jednog mozda, dvojicu i nekako, ali sticem utisak kao da se ocekuju neki paketi igraca sa double digit Slemovima u svakoj generaciji. U citavoj istoriji tenisa je (mislim) samo sedam igraca osvojilo dvocifren broj GS-ova od kojih su trojica jos uvek aktivni, to dovoljno govori o tome kakvu paklenu konkurenciju su napravila njih trojica. Nije lako tim klincima koji dolaze. Nisu oni nikakvi antitalenti vec su jednostavno usli u tenis u njegovo zlatno doba kad igraju tri igraca koji se po maltene svim misljenjima smatraju clanovima kluba najvecih pet igraca u istoriji tenisa. Trojica od pet u jednoj generaciji. Nisikori je strasan igrac, Raonic takodje, Tiem pokazuje znake da bi mogao biti ekstra igrac. Problem je u tome sto su ocekivanja podignuta do apsurdnog nivoa jer ova trojica ludaka igraju apsurdan nivo tenisa, pa se ponekad ucini da ovi momci ne mogu da dobace. Kad se Rodzer pojavio secam se da sam gledao zapanjen njegove meceve i nisam verovao da posle Samprasa moze da se pojavi igrac koji izbacuje takav kvalitet. A onda je dosao Rafa koji ne samo da nije zaostajao vec je na sljaci i taj kvalitet izdominirao i ponistio. A onda je dosao Novak, jos kompletniji i svestraniji proizvod. Jebi ga, treba to prevazici, nije se taj kvalitet u njima trojici pojavio kao logicna posledica razvoja tenisa vec kao neverovatna anomalija. I jedan od njih bi bio cudo, kao sto i jeste. Trojica u istoj generaciji, to je jedva zamislivo.
General Ripper Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Ta kriva starosti pobednika gren slema će da se skajroketira narednih godina.Pa da nije bilo Novaka Fed bi u 34-toj godini imao dva osvojena slema.Prisustvujemo nečem apsolutno retkom i izvanrednom.Trojica genija koji su savremenici. Pa jebote trenutno najmlađa osoba koja je osvoila Mastres je Novak Đoković.Proći će mnogo vremena pre nego što neko od ove mlađarije stasa da se suprostavi, do tad Nole može da osvoji gomilu slemova i ukrade još koji pod stare dane.Tako da meni ova kriva deluje bespredmetno i pomalo uvredljivo.Kao da neko pokušava da Leonarda i Mikelanđela uklopi u standarde srednjovekovnih umetnika.
harper lee Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Ta kriva starosti pobednika gren slema će da se skajroketira narednih godina. Da, ovo se moze ocekivati. Teze je danas probiti se u vrh kao tinejdzer ali medicina, farmacija, sistem treninga i za igrace povoljnije podloge produzavaju igracki vek igracima. To ne znaci da ce Novak osvojiti jos ovoliko ili onoliko GS-ova ali ovoliki broj tridesetogodisnjaka u vrhu ocigledno pokazuje odredjenu tendenciju u smislu dugovecnosti igraca. Nije to samo u tenisu, puni su i fudbal i kosarka, na primer, vrhunskih igraca koji su debelo zagazili u tridesete.
gone fishing Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 (edited) Sta znaci "nisu skinuli". Nisikori je 6. igrac na svetu, Tiem 7., Raonic 9., Gofan 11. Ferer kojeg "nisu skinuli" je 14,, Berdih 8. Van velike cetvorke jedino je Vava ispred njih ali covek poslednje dve godine igra najbolji tenis u zivotu. Nema tu nikakvih rupa, jednostavno se ne moze ocekivati da svaka generacija proizvede igrace kao sto su Novak, Rodzer, Rafa, pa i Endi. Jednog mozda, dvojicu i nekako, ali sticem utisak kao da se ocekuju neki paketi igraca sa double digit Slemovima u svakoj generaciji. U citavoj istoriji tenisa je (mislim) samo sedam igraca osvojilo dvocifren broj GS-ova od kojih su trojica jos uvek aktivni, to dovoljno govori o tome kakvu paklenu konkurenciju su napravila njih trojica. Nije lako tim klincima koji dolaze. Nisu oni nikakvi antitalenti vec su jednostavno usli u tenis u njegovo zlatno doba kad igraju tri igraca koji se po maltene svim misljenjima smatraju clanovima kluba najvecih pet igraca u istoriji tenisa. Trojica od pet u jednoj generaciji. Nisikori je strasan igrac, Raonic takodje, Tiem pokazuje znake da bi mogao biti ekstra igrac. Problem je u tome sto su ocekivanja podignuta do apsurdnog nivoa jer ova trojica ludaka igraju apsurdan nivo tenisa, pa se ponekad ucini da ovi momci ne mogu da dobace. Kad se Rodzer pojavio secam se da sam gledao zapanjen njegove meceve i nisam verovao da posle Samprasa moze da se pojavi igrac koji izbacuje takav kvalitet. A onda je dosao Rafa koji ne samo da nije zaostajao vec je na sljaci i taj kvalitet izdominirao i ponistio. A onda je dosao Novak, jos kompletniji i svestraniji proizvod. Jebi ga, treba to prevazici, nije se taj kvalitet u njima trojici pojavio kao logicna posledica razvoja tenisa vec kao neverovatna anomalija. I jedan od njih bi bio cudo, kao sto i jeste. Trojica u istoj generaciji, to je jedva zamislivo. ali ne moraju oni da budu taj nivo, dovoljno bi bilo da su drugorazredni šampioni poput bekera, vilandera ili agasija, dvojica takvih igrača 91/92 godišta npr i tu bi bio djokerov kraj, uz ogradu da bi i on verovatno uspeo da poput olderera ili samprasa mazne slam posle 28 godine - ko je posle uso 2013 mogao da predpostavi da će rafaold osvojiti samo 1 od naredna 10gs turnira ili da će olderer nakon što je podigao pehar u australiji 2010 kao 28-godišnjak uzeti još samo 1, on koji je najveći talenat koji je uzeo reket u ruke, a koliko je konkurencija mlađih igrača slaba dovoljno govori što je on prošle godine igrao finala w i uso - u prvih 10 danas imamo 3 i slovima tri igrača mlađa od 29 godina o kakvom proboju mladih talenata govoriš... edit djoker je prvi igrač u open eri koji je uzeo više od 5 gs titula nakon što je napunio 27 godina... Edited June 7, 2016 by gone fishing
Timmi Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 novak je zasrao od 2012. do 2014. To su godine kad je trebalo da bude na vrhuncu i grabi gs-ove danasnjim tempom. Sad bi brojao blizu 20.
harper lee Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 ali ne moraju oni da budu taj nivo, dovoljno bi bilo da su drugorazredni šampioni poput bekera, vilandera ili agasija, dvojica takvih igrača 91/92 godišta npr i tu bi bio djokerov kraj, uz ogradu da bi i on verovatno uspeo da poput olderera ili samprasa mazne slam posle 28 godine - ko je posle uso 2013 mogao da predpostavi da će rafaold osvojiti samo 1 od naredna 10gs turnira ili da će olderer nakon što je podigao pehar u australiji 2010 kao 28-godišnjak uzeti još samo 1, on koji je najveći talenat koji je uzeo reket u ruke, a koliko je konkurencija mlađih igrača slaba dovoljno govori što je on prošle godine igrao finala w i uso - u prvih 10 danas imamo 3 i slovima tri igrača mlađa od 29 godina o kakvom proboju mladih talenata govoriš... edit djoker je prvi igrač u open eri koji je uzeo više od 5 gs titula nakon što je napunio 27 godina... Beker, Vilander i Agasi drugorazredni sampioni? Daj, bre, covece. Razlog zasto je kod Nadala i Federera susha u trofejima u poslednje dve godine je jedan jedini i zove se Novak Djokovic. Negde sam procitao da je covek na poslednja 22 velika turnira igrao 21 finale i uzeo 17 titula. Dakle, ukupno 5 titula je uopste bilo na raspolaganju drugim igracima za osvajanje, s njim ili bez njega s druge strane mreze, samo jedna bez njega u finalu. To je definicija reci dominacija i tako je kako je i tridesetogodisnjacima i mladjima. Nejasno mi je kako ljudi i pored tih brojki ne shvataju u cemu je problem, Novak je jednostavno previse dobar i to je cela prica. Nema tu nikakvih rupa, antitalenata, propalih generacija i slicno, jednostavno prisustvujemo dominaciji bez presedana najveceg igraca kojeg je svet ikada video i koji, sto je za druge igrace najgore, igra maltene podjednako dobro na svim podlogama, ne povredjuje se i naucio je kako da ekonomise snagom na turnirima tako da u svaku bogovetnu zavrsnicu dolazi spreman i naostren. I uopste ne govorim ni o kakvom proboju mladih igraca, oni su rasporedjeni sasvim korektno all things considered. Ako ne racunas prva cetiri mesta iz ociglednih razloga, od preostalih sest mesta u prvih deset "mladji" igraci drze tri, sa tendencijom rasta. To sto ne mogu da se pohvale vecim brojem titula nije kriv ni Berdih, ni Ferer, ni Vavrinka, ni Conga, pa ni Rodzer, Rafa i Endi. Kriv je Novak Djokovic koji cisti sve turnire na kojima igra.
radisa Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Onima koji će mirno posmatrati mečeve uvuduće, samo da poručim da će u finalu US Opena gristi muda i pitati se, da li je moguće da će Novak vezati 4 GS u godini... MMW...
189- Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 (edited) ja ocekujem da 'preda' titulu w andyju. Edited June 7, 2016 by 189-
189- Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 sta znam, umor, zaiscenje, spremanje za oi. znam da zvuci glupo ali imam taj osecaj. mora i on imati neki losiji turnir.
Max Morlock Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Ok rezon, mada mislim da će pre da ga stigne sve to za USO... teško da će da izađe nedovoljno napaljen i spreman za Wimbledon :) Sent from my SM-N910C
harper lee Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Onima koji će mirno posmatrati mečeve uvuduće, samo da poručim da će u finalu US Opena gristi muda i pitati se, da li je moguće da će Novak vezati 4 GS u godini... MMW... Vimbldon je kritican, ako s tim trofejom Novak dodje u Njujork ogromne su sanse da uhvati Calendar Slam. Amerikanci ce od toga da naprave nevidjeni spektakl, promenice se odnos publike prema njemu a Novak je u takvim situacijama kao riba u vodi. Medjutim, mislim da mu sanse nisu mnogo velike da osvoji Vimbldon, morace veliki emotivni reset da se desi pa da dodje potpuno spreman za taj turnir. Mislim da ljudi jos uvek ne shvataju cemu smo prisustvovali u nedelju zato sto je prevelika inflacija tih "istorijskih" meceva koji treba da potvrde ovu ili onu statistiku. Kompletiranje Slemova se desilo dva puta pre nedelje u istoriji, poslednji put pre 37 godina, pri cemu je ovo prvi komplet na tri razlicite podloge (u vreme Badza i Lejvera Australija i Njujork su igrani na travi) otkad se tenis igra. Rodzer sa 17 Slemova nikada nije drzao sva cetiri, Rafa sa 14 takodje, Sampras sa svojih 14 nije ni uzeo Pariz. Ovo sto je Novak u nedelju uradio je ugaoni kamen istorije tenisa, ne postoji aktivan igrac koji je bio rodjen kad se to poslednji put desilo. Novak ce tek ovih dana zaista shvatiti sta je uradio i to ce ga sigurno drzati neko vreme. Koliko dugo - videcemo. Ako uspe to da potisne i zaboravi pre nego sto izadje na All England bice dobro, ali sumnjam.
gone fishing Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Beker, Vilander i Agasi drugorazredni sampioni? Daj, bre, covece. Razlog zasto je kod Nadala i Federera susha u trofejima u poslednje dve godine je jedan jedini i zove se Novak Djokovic. Negde sam procitao da je covek na poslednja 22 velika turnira igrao 21 finale i uzeo 17 titula. Dakle, ukupno 5 titula je uopste bilo na raspolaganju drugim igracima za osvajanje, s njim ili bez njega s druge strane mreze, samo jedna bez njega u finalu. To je definicija reci dominacija i tako je kako je i tridesetogodisnjacima i mladjima. Nejasno mi je kako ljudi i pored tih brojki ne shvataju u cemu je problem, Novak je jednostavno previse dobar i to je cela prica. Nema tu nikakvih rupa, antitalenata, propalih generacija i slicno, jednostavno prisustvujemo dominaciji bez presedana najveceg igraca kojeg je svet ikada video i koji, sto je za druge igrace najgore, igra maltene podjednako dobro na svim podlogama, ne povredjuje se i naucio je kako da ekonomise snagom na turnirima tako da u svaku bogovetnu zavrsnicu dolazi spreman i naostren. I uopste ne govorim ni o kakvom proboju mladih igraca, oni su rasporedjeni sasvim korektno all things considered. Ako ne racunas prva cetiri mesta iz ociglednih razloga, od preostalih sest mesta u prvih deset "mladji" igraci drze tri, sa tendencijom rasta. To sto ne mogu da se pohvale vecim brojem titula nije kriv ni Berdih, ni Ferer, ni Vavrinka, ni Conga, pa ni Rodzer, Rafa i Endi. Kriv je Novak Djokovic koji cisti sve turnire na kojima igra. u mojoj nomenklaturi ^_^ a nakon što je rafaold dostigao dvocifren broj gs titula igrači koji imaju 5-9 titula su drugorazredni, oni sa 1-4 trećerazredni... pa te mlade igrače školuju 35-to godišnji olderer i jedan smarej u 1/2 finalima najvećih turnira, osvajali bi oni turnire, al za malo, sve i da nema djokera
clever bastard Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Novak ako dogodine ponovo osvoji Rolan Garos pridruzice se Emersonu i Laveru koji su jedini osvojili sva 4 grand slama po dva puta.
harper lee Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 u mojoj nomenklaturi ^_^ a nakon što je rafaold dostigao dvocifren broj gs titula igrači koji imaju 5-9 titula su drugorazredni, oni sa 1-4 trećerazredni... pa te mlade igrače školuju 35-to godišnji olderer i jedan smarej u 1/2 finalima najvećih turnira, osvajali bi oni turnire, al za malo, sve i da nema djokera Prvo, Agasi ima 10 GS titula. Drugo, taj Olderer je u ovom trenutku najtrofejniji i po mnogima najbolji igrac u istoriji tenisa a Mari je velicanstven igrac koji bi u bilo kojem drugom vremenu imao do sada bar 7-8 Slemova u dzepu. Nije njih bas tako lako pobediti.
Recommended Posts