Jump to content

Peti oktobar na bliskom istoku i arapskom svetu

Featured Replies

# URGENT CONFIRMED: Gaddafi's men are cleaning the streets of Tripoli for any traces of violence to show media that nothing is happening!! about 4 minutes ago from web
  • Replies 10.9k
  • Views 826.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Saudijska Arabija i Oman sledeće nedelje šalju delegaciju u Jemen da pregovara za Hutima o prekidu ratnih dejstava.   Ideja je da probaju da dogovore trajni mir do Kurban Bajrama koji je kra

• Ima ovde i apsurditet na apsurditet : svojevrsno medijsko kuvanje one poslovicne zabe u tretmanu ovakvih desavanja: medijski prostor koji ce da zauzme ovaj Saudijac nece biti ni delic medijskog prosto

• namenski
    namenski

Ulicna scena, Teheran, '60-te godine 20. veka...  

Posted Images

pukovnik ce se opet obratiti javnosti.

Šta god da je hteo da kaže, formulacija mu nije najsrećnija:

Ministar odbrane je kazao da se procenjuje da je u Libiji oko hiljadu srpskih državljana, a da je najvažnije što poslednje informacije govore da se stanje u glavnom gradu Libije stabilizovalo i da nema nasilja na ulicama.
Prvi put čujem za ovo:
Šutanovac je, na pitanje novinara da li srpski avioni učestvuju u bombardovanju Tripolija, rekao da je to velika glupost i da tamo nema srpskih aviona.

Ucestvuju valjda jugoslovenski galebi.

Libija navodno isuse.gif ima Galebe i Jastrebe, e sad da li su ovih dana u voznom stanju?52022_307129713_libijski%20131%20rula.jpg111781_76782478_111781_81658330_1166949.jpgSuper su komentari na Pressu na demonstracije pred libijskom ambasadom u Beogradu.

jesu li se to i nasi otporasi ukljucili u svrgavanje Gadafija?Nista me ne bi cudilo,svi su oni placeni iz istog smrdljivog novčanika

Edited by Roger Sanchez

Šutanovac je, na pitanje novinara da li srpski avioni učestvuju u bombardovanju Tripolija, rekao da je to velika glupost i da tamo nema srpskih aviona.
To ti je srpski novinar. Ne pravi razliku između srpskog aviona i aviona napravljenog u Srbiji (a nije čak ni napravljen u Srbiji nego u BiH). Gospode, kakvi kreteni, i kakvo društvo koje ih takve štancuje.
  On 22. 2. 2011. at 14:29, beowl said:
To ti je srpski novinar. Ne pravi razliku između srpskog aviona i aviona napravljenog u Srbiji (a nije čak ni napravljen u Srbiji nego u BiH). Gospode, kakvi kreteni, i kakvo društvo koje ih takve štancuje.
Jbg, to su ti oni što misle da je jednačenje suglasnika po mestu tvorbe nešto bezobrazno.
  On 22. 2. 2011. at 14:29, beowl said:
Soko je evakuiran u Srbiju 1992 (točnije sve ono iz njega što se dalo otšarafiti i zapakirati), kajne?

Avioni su prodati 80-tih (i krajem 70-tih cini mi se) a Dragan Covic je preuzeo Soko Mostar 92.

Edited by borris_

On 22. 2. 2011. at 14:36, borris_ said:
Avioni su prodati 80-tih a Dragan Covic je preuzeo Soko Mostar 92.
Soko Mostar je od 1992 nekakva improvizacija i brljanje, ez far ez aj nou. Ko prodaje rezervne dijelove i servisere? Utva, ne? Al smo se offirali biggrin.gif

Kad novinar upotrebi izraz 'srpski avioni' čovek prvo pomisli da su naše vazduhoplovne snage učestvovale u bombardovanju.

Da završimo uopće luping o bombardiranju Tripolija, informacije pouzdanog tipa kazuju da u Tripoliju nije bilo nikakvih bombardiranja.

Edited by Roger Sanchez

On 22. 2. 2011. at 14:43, Roger Sanchez said:
Soko Mostar je od 1992 nekakva improvizacija i brljanje, ez far ez aj nou. Ko prodaje rezervne dijelove i servisere? Utva, ne? Al smo se offirali biggrin.gif
I ne znam da li Soko i dalje radi nesto. Dosta opreme je razmontirano i prevezeno (točnije sve ono iz njega što se dalo otšarafiti i zapakirati) u Srbiju ali dosta toge je i unisteno tog dana (ono sto se nije dalo prenjeti i odsarafiti). Za rezervne djelove ne znam ali je moguce da to Utva radi.edit: inace general Tus je bio tu kada su se prodavali avioni :D (i dobio je zlatni sat od libijskog ministra odbrane kao i njegovi pratioci :P )

Edited by borris_

On 22. 2. 2011. at 14:48, borris_ said:
edit: inace general Tus je bio tu kada su se prodavali avioni :D (i dobio je zlatni sat od libijskog ministra odbrane kao i njegovi pratioci :P )
Pa nego.. Možda je i Mesketa upoznao sa budućim prijateljem pukovnikom...Zadnji put kad sam ja Tusa vidio uživo bio je komandant vazduhoplovstva, neki miting bio u ZG 89 ili 90te, prvi put nam prikazane novokupljene 29tke