Jump to content
IGNORED

Zabrana prodaje alkohola u Beogradu posle 22h?

*edited by mod

Recommended Posts

Posted
yebi ga, sa sam vam govorio da je ova vlast najgora oduvek
:thumbsup:
  • Replies 735
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

57

• Hella

42

• pacey defender

34

• hazard

31

Posted
kako da ne...
Vest je debeli, nema dileme.
Posted
Ocenjujući ustavnost i zakonitost osporene Odluke, Ustavni sud je utvrdio da je Skupština grada Novog Sada, osim što je uredila odnose van okvira svoje nadležnosti utvrđene Ustavom i zakonom, to učinila na način koji nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom. Naime, Ustavom je predviđena mogućnost ograničenja slobode preduzetništva samo u tri situacije, i to: radi zaštite zdravlja ljudi, radi zaštite životne sredine i prirodnih bogatstava i radi zaštite bezbednosti Republike Srbije. U sve tri Ustavom predviđene situacije ograničenje slobode preduzetništva može se uvoditi samo zakonom, a ne i aktom jedinice lokalne samouprave. Zakonom o trgovini nije dato ovlašćenje jedinici lokalne samouprave da propiše bilo kakvo ograničenje slobode preduzetništva, a pogotovo ne da zabrani vršenje delatnosti trgovine u odnosu na jednu vrstu proizvoda, na ograničenom teritorijalnom području i u određenom vremenskom periodu. Stoga su, po oceni Ustavnog suda, propisivanjem na način kako je to učinjeno u osporenoj Odluci povređena ustavna i zakonska načela slobodne trgovine i ravnopravnosti i zabrane diskriminacije u pogledu uslova za obavljanje trgovine. Iz izloženih razloga, Ustavni sud je utvrdio da osporena Odluka nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom
I..Hoce li sad novinari na svako kukumavcenje Nostaogtm da uvate i procitaju mu ovo?
Posted
I..Hoce li sad novinari na svako kukumavcenje Nostaogtm da uvate i procitaju mu ovo?
Ne
Posted

umalo u petak u velikom gradu da ne ostanem bez vina :isuse: jer sam skroz zaboravila na ovo sranje ..jos onako u needu..srecom kupila vino u 5min do 10,sasvim slucajno..bob me voli...huh..

Posted

au contraire kod meneu petak u subotici, bilo mi čudno zašto prodaju alkohol posle 22h :blink::isuse:

Posted

Ne preletoh ceo topik, ali videh da je 20.maja studentarija s BU pravnog podnela inicijativu Ustavnom sudu za proveru ustavnosti odluke. Što bi BG bio gori od NS? :)Sorry, ali pripio nam se Paulaner pre neki dan baš posle 22, i bez alternative u frigideru, odosmo po zalihe do svog dilera zaboravivši na zabranu, kad ono... šipak. Ne može.I naravno da čovek pobesni kad na svojoj koži oseti alogiku ovakve odluke.

Posted

e pa kad beograd postane evropa, u subotici i u novom sadu će kose čupati, ali tad će biti kasno!

Posted

Muka mi je od vas alkosa <_<

Posted

Gledam slavlje osmaka u skoli kralj petar u dvoristu uterali trubace loooodilo i prskaju se sampanjcem i pivom sa sve profesorima u kolu...Al vazno da nema prodaje posle 22H!!!

Posted
Gledam slavlje osmaka u skoli kralj petar u dvoristu uterali trubace loooodilo i prskaju se sampanjcem i pivom sa sve profesorima u kolu...Al vazno da nema prodaje posle 22H!!!
to je drugo, to su bahanalije :lolol: jesu se maskirali u faluse?
  • 2 weeks later...
Posted
Ebga, ne znam više šta da mislim. Čitav vikend sam sa kolegama i društvom najurednije pio pivo od 23h pa nadalje u centru Beograda. Pili bismo ko zna dokle, da u 1h nisu zatvarali kafiće zbog one druge uredbe. Kod kuće uvek imam bocu vina i par konzervi piva u frižideru, nema šanse da me uhvati nespremnog (doduše sad ne živim u Beogradu pa mogu u pola noći da izađem po vops, ali opet mi je štek spreman, čisto da se ne bih cimao). Mislim, na šta se realno svodi ovaj problem? Na kupovinu za sopstvene potrebe posle 22h? Jbg, drugari, nemojte mi reći da niste u stanju da odvojite parčence svog frižidera/špajza i konstantno ga popunjavate novim zalihama?
Sto se tice "planiranja" i pravljenja zaliha:Jedna od drazi Beograda kao grada je ta sto mozes u bilo kom trenutku u bilo kom dobu dana ili noci (pa cak i kad je 1. januar) da nadjes na nekom cosku neku trafiku koja nonstop i da kupis nesto sto ti treba, ili nesto sto ti srce iste.Dakle zabrana prodaje alkohola dovodi do toga da ja nisam u mogucnosti da posle 22h kupim flasu kisele vode, ili margarin za dorucak.
Zivim u velikom gradu i samim tim prednost je to sto mogu da kupim (posto sam punoletan) u prodavnicama sve sto se tamo prodaje. Ne zivim u nekom selu gde zadruga radi do 20h. Tako da ako je nesto izlozeno za prodaju smetace mi sto to izlozeno, a ja ne mogu da kupim jer sam morao da "mislim-ranije-o-tome".Druga stvar je sto mi smeta to sto nema vise trafika na svakom cosku i sto sad kad mi nestane cigara/kondoma/pica/grickalica moram da izadjem iz kuce na pola sata ali to je druga tema.Zasto je donet taj zakon, nikad mi nece biti jasno a jos manje zasto je taj zakon "ponisten" u Novom Sadu (90km od glavnog grada Srbije tj. te iste drzave).Pogotovo mi nije jasno zasto jednostavno nisu zabranili samo maloletnicima kao sto su uradili sa cigaretama; Nije mi bas ni jasno kako to da ide u prilog i Miskovicu i Beku (ili kome vec) kada njihovi hipermarketi kojima je radno vreme 24h najveci promet imaju u ranim jutarnjim casovima 5-7 ujutru kada dolaze vlasnici STR-ova i restorna da kupuju na veliko; Mene zakon pogadja jer sam navikao da idem jednom mesecno u te iste hipermarkete u kupovinu i to uglavnom posle 23h kada cenim da je "manja guzva"I vezano sa beer fest, najbolje bi bilo da ga bojkotujemo... :D
  • 2 weeks later...
Posted

Ovo što se ovih dana događa u Bgdu, da vam dok se šetate ulicama, na glavu padnu ženske gaće s nekog prozora uz orgazmički urlik bakutanera kojem sjakte oči a zubalo gotovo ispada - to je pojava koja se zove svršavanje prosvetnih radnica na Đilasovu prohibiciju. Ovako se nije svršavalo ni na Toma Džonsa, Roja Tinisa, Miću Orlovića ili Slobu.