Jump to content

Najbolje mesto za zivot

Featured Replies

vino im je jeftino i lose
ijao kad te postavljac topica sad oplete :o
Mislim da bih se snasao u Ozilendu. Tamo se niko ne bi smejao mom sesiru na ulici, vino im je jeftino i lose, a nema lepse kombinacije od belozute devojke.
Oh, kako cika zna.Zna i odakle gde najbolje vino na planeti dolazi.Zna i gde su najbolje slang zenske.Zna sta je surf.
  • Author
ijao kad te postavljac topica sad oplete :o
Hehe, jeftina provokacija wink.gif (A i smesan mu je sesir)
vino im je jeftino i lose
Sto kazu razume se ko Marica u krivi...
a nema lepse kombinacije od belozute devojke.
Za bele nisam sigurna al zutih ima na biranje :P

nema te zivotinje. nema univerzalnog idealnog mesta. mozda kombinacija mesta, ali jedno ne. ono sto meni pase u zimu ne pase mi leti. kad sam u velikom gradu, hocu selo, a posle mesec dana provdenih na selu, hocu grad. jedem pravi paradajz u srcu sumadije, a interneta ni za leka, lezim ispod smokve na peljescu, a mislim na alpe i skijanje. uz sve to hocu i leba bez motike (ili, puno leba sa malo motike).ziveo sam na dva kontinenta i u cetri zemlje i jos uvek trazim dobitnu kombinaciju. u medjuvremenu, citav zivot mi je medjuvreme.

Budući da volim ogromne gradove sa mnogo dešavanja, ne bih mogao da imam kvalitetan život u zemlji bez istih (I nešto mi milion i milion i po nije veliko, da se razmemo). Dakle, Island otpada, a vala i Norveška. Takođe Irska. Ne mogu da živim u gradu u kome sve gde bih išao mogu da prepešačim za 1 sat. I ne radi se samo o hiru, već i o tome gde bih radio. Recimo, čak i da kažem da mogu da se pomirim sa životom u manjem gradu, postoje druge začkoljice. Ilustracija: Istra = mnogodobromestozaživot. Univerziteta na kojima bih mogao da radim u krugu od 200 km: 0. Australija. Mislim da me takvo iskustvo nikako ne bi ubilo. Jedino me malo plaši ta razdaljina od svega ostalog, s obzirom da volim da se vucaram po raznim zemljama i jezicima. Iz Kanade ipak nije teško dobaciti se u Evropu ili Srednju Ameriku, a ni USA sa svojim gradovima nije za bacanje kao destinacija. Na kraju, tu su dragulji kao Montreal, Quebec City, und Vancouver. Toronto. Hm. Onako kasno jesenje i zimski hladno je postalo tek pre sedam dana. Ostaće nešto duže od 4 meseca. Nije ništa gore nego klima u velikom delu Srbije. Jedino ima više snega. I temperatura zna da se spusti u malo veći minus nego u Beogradu, ali ništa to nije strašno. Geografska širina je slična kao geografska širina Niša. Dakle, Beograd je severnije od Toronta. Leta u Torontu su pakleno topla, kao što smo mnogo puta čuli, a sunca uopšte ne fali. U pogledu posla, koncentracija univerziteta u radijusu od dvesta-250 km je... 10ak. Najbitnije, nekoliko ih ima programe u kojima mogu da predajem i dovoljno su veliki da bi se na njima istraživalo. Sve bitne konferencije u mojoj disciplini su na ovom kontinentu. ...O kvalitetu života ovde ne treba mnogo naklapati, pa i neću. In the long run, idilu će mi ubiti činjenica da mrzim zimu (bilo gde u umerenom klimatskom pojasu) i da se uvek potpuno unezverim od sreće kad vidim rastinje tipa onog koje postoji na Mediteranu ili u Kaliforniji... suptropsko. Kako vidim palmu, limunove, oleandere, čemprese, padam u ekstazu i ništa više ne može da me oneraspoloži. Da mi ova zemlja nije prirasla za srce, sve bi bilo mnogo lakše.

• Author

Jedino ti preostaje da urgiras kod svog poslanika da Kanada sto pre osvoji Meksiko ;)

Pishem sitnu knjigu, ni chasa ne chasim.

In the long run, idilu će mi ubiti činjenica da mrzim zimu (bilo gde u umerenom klimatskom pojasu) i da se uvek potpuno unezverim od sreće kad vidim rastinje tipa onog koje postoji na Mediteranu ili u Kaliforniji... suptropsko. Kako vidim palmu, limunove, oleandere, čemprese, padam u ekstazu i ništa više ne može da me oneraspoloži.
Jednom sam video grupu Rusa u Pataji, 10-ak njih, kako razmenjuju kamere i svi se slikaju jedan po jedan drzeci se za palminu granu.

:lol:Rusa, Kanađana, Norvežana... the list is endless; take a pick.

• Author

Lako je nama, sto smo odrasli po hercegnovskim, splicanskim ili opatijskim rivijerama da se smejemo... Palme su pojam. U National Geographicu sam video fotku sa Krima (Rusija/Ukrajina, neodredjeno) gde covek zivi od toga sto fotografise turiste ispred plasticne palme, iza koje se vidi more.

Ma gde je nama lako. Pa ja grlim palme kad god ih vidim, a nagledo sam ih se u životu. I'm palm-deprived.

Najbolje mesto: Brisbane.1.8 mil stanovnika, Univerziteti, tropska klima, odlicna infrastruktura, dobar aerodrom , Gold Coast 70km, razvijen turizam, dnevni letovi i veze za bilo gde.

ima 29 palms, california, a palma je mnogo ruzno drvo. propisno potkresana podseca na feather duster. a kresanje se placa. svakih nekoliko meseci unajmish one male sto se penju na drvo s machetama. a, coconut dobar za igranje fudbala.

Najbolje mesto je tamo gde sedis i doruckujes gledajuzi more, barka uparkirana pred kucom a centar grada na 20 minuta!